De voordelen van Ads en SEO combineren

0
Top 10 meest bezochte websites in Frankrijk 2023
Top 10 meest bezochte websites in Frankrijk 2023

De voordelen van Ads en SEO combineren

Sterker nog, het is eigenlijk veel beter om je op beide zaken tegelijk te richten. Dit levert je namelijk vele betere resultaten op, gezien beide methoden zo hun eigen voordelen hebben. Alles over het combineren van Ads en SEO, lees je in deze blogpost. Wil je er daarna direct mee aan de slag? Klik dan hier voor meer informatie.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website


Ga voor resultaten op de korte én lange termijn

Het grote voordeel aan adverteren is dat je vanaf dag één meer bezoekers naar je website trekt. Je merkt het dus direct aan het aantal klanten of leads, terwijl je zelfs met een hele sterke SEO strategie wel even moet wachten op die bezoekers. En dat is nu precies waarom je beide aanpakken met elkaar moet combineren. Als je direct wilt knallen met je (nieuwe) bedrijf, ga je voor Ads. Wil je ook op den duur hoger ranken in de organische zoekresultaten van zoekmachines? Ga dan voor SEO. Met SEO zorg je er in feite voor dat je op den duur minder (of geen) Ads meer nodig hebt, maar die Ads zorgen wel per direct voor meer sales.


Combineer zoektermen voor optimaal resultaat

Als je Ads met SEO wilt combineren, is het zaak dat je dat heel gericht doet met de juiste zoektermen. Je kunt namelijk na een poosje adverteren heel goed zien welke zoektermen het beste scoren. Dat wil zeggen: welke advertentie je gemiddeld gezien het hoogste percentage klanten of omzet oplevert. Blijkbaar zijn mensen die deze zoekterm gebruiken heel gericht op zoek naar datgene wat jij aanbiedt. Het is dan ook slim om contentpagina’s te schrijven die gebaseerd zijn op diezelfde zoekterm, zodat je daar ook op organische wijze hoger op gaat ranken.


Verbeter je metagegevens aan de hand van Ads

Als je zogeheten responsieve zoekadvertenties instelt, kun je Google laten checken welke meta omschrijvingen de beste resultaten opleveren. Er wordt dan opvallend vaker op geklikt dan op advertenties met andere omschrijvingen. Daar kun je vervolgens ook in je SEO campagne je voordeel mee doen. Je gebruikt de meta omschrijvingen die de meeste traffic binnenhalen, alleen hoef je er bij SEO niet voor te betalen.

Zoals je ziet is het voornamelijk interessant om Ads met SEO te combineren als je zowel op de korte als de lange termijn resultaten wil zien. Ads zijn namelijk doorgaans niet schaalbaar, maar een SEO campagne kan eindeloze groei opleveren. Daarnaast is het erg interessant om de data uit een Ads campagne te gebruiken om je contentpagina’s en metabeschrijvingen te verbeteren. Zo scoor je ook op organische wijze op den duur stukken beter, zonder dat het je advertentiebudget kost.


 

Geef een reactie