Gezond dieet zorgt voor grotere hersenen zegt Nederlands onderzoek

0
Gezond dieet zorgt voor grotere hersenen
Gezond dieet zorgt voor grotere hersenen

Gezond dieet zorgt voor grotere hersenen zeggen Nederlandse onderzoekers

Volg je een dieet rijk aan groenten, fruit, noten en vis dan zorgt dit voor een groter volume aan hersenen. We wisten al wel dat gezond eten zorgde voor een beter geheugen, nu gaat je hersenvolume er ook nog eens op vooruit. Lees meer…

Lees hier->>> meer interessante artikelen over hersenen op deze website…

Gezond dieet zorgt voor grotere hersenen zeggen Nederlandse onderzoekers


Om te onderzoeken of het dieet invloed had op de grootte van hun hersenen en hun cognitieve vaardigheden, hebben meer dan 4.000 Nederlandse volwassenen vragenlijsten ingevuld over hun levensstijl. De respondenten, met een gemiddelde leeftijd van 66, werd ook gevraagd hoeveel van een lijst van 400 items ze geconsumeerd hadden in de maand voorafgaand aan het invullen van de enquête.

De onderzoekers keken hoe gezond het dieet van de individuele deelnemers was. De consumptie van zout, rood en bewerkt vlees, suikerhoudende dranken en alcohol, groenten, fruit, volkoren producten, peulvruchten, zuivelproducten, vis, thee, onverzadigde vetten en oliën van verzadigde vetten werden gebruikt om een ​​score te berekenen van nul tot en met 14. Gemiddeld deelnemers scoorde zeven.


Er zijn veel complexe interacties die kunnen optreden door de verschillende bestanddelen van levensmiddelen en voedingsstoffen en volgens ons onderzoek hebben mensen die een combinatie die gezonder eten een grotere hersenweefsel volumes.

Dr. Meike W. Vernooij, Erasmus Universitair Medisch Centrum


De deelnemers ondergingen hersenscans om hun hersenvolume en bijvoorbeeld of er kleine bloedingen te zien waren in de hersenen. Na controle op leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, roken, lichaamsbeweging en het hoofd maten rekening gehouden, vonden de onderzoekers een verband tussen het voedingspatroon, de scores en het totale volume hersenen.


Zie hier de top 10 beste sporten om vet te verbranden.


Bron en meer informatie: Pauline H. Croll, Trudy Voortman, M. Arfan Ikram, Oscar H. Franco, Josje D. Schoufour, Daniel Bos and Meike W. Vernooij: Better diet quality relates to larger brain tissue volumes in Neurology, 16 mei 2018


Geef een reactie