, , , , , , , ,

Grootste criminelen ter wereld, top 10 met Pablo Escobar op één

De grootste criminelen ter wereld; Pablo Escobar

Grootste criminelen ter wereld, top 10 met Pablo Escobar op één

Als je dan iets gaat doen met je leven, moet je het wel goed doen en daarom een lijstje met de grootste criminelen ter wereld. Het is weer een mooi lijstje met meer en minder bekende criminelen.

Zie hier ->>> de Top 100 grootste criminelen van Nederland

We kennen Al Capone en Pablo Escobar, maar heb je wel eens gehoord van Griselda Blanco, de enige dame op de lijst, goed voor 2 miljard dollar en de mentor van de heer Escobar? Daarom wat extra info over deze mensen en een filmpje. Overigens is een carrière als crimineel niet echt aan te bevelen als je wilt genieten van je pensioen, want het sterftecijfer voor het bereiken van de 65 jaar is vrij hoog.


(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


De grootste criminelen ter wereld; Pablo Escobar

De grootste criminelen ter wereld; Pablo Escobar


De grootste criminelen ter wereld, de top 10


Natuurlijk zou je ook andere lijstjes kunnen maken, maar dit is er in ieder geval één. Kijk ook eens naar de lijst Grootste criminelen van Nederland op deze site.


10. Frank Lucas: $52 miljoen

(La Grange (North Carolina), 9 september 1930)

Frank Lucas, 1975

Frank Lucas, 1975

Lucas is een voormalig drugsdealer en was een tijd lang de baas in de georganiseerde misdaad in Harlem (New York) van 1969-1975. Hij is vooral bekend geworden door het uitschakelen van tussenpersonen in de drugshandel door het rechtstreeks inkopen van de heroïne bij de bron in de Gouden Driehoek.

Frank Lucas is daarnaast bij een groot publiek bekend vanwege de smokkel van heroïne in doodskisten van Amerikaanse militairen. In 1975 werd hij opgepakt en in 1976 veroordeeld tot 70 jaar gevangenisstraf, waarvan hij er vijf uitzat. Kijk de film American Gangster met Denzel Washington in de hoofdrol om de opkomst en ondergang van Frank Lucas te bekijken.


9. Jose Figueroa Agosto: $100 miljoen

(San Juan, Puerto Rico, 28 juni 1964)

Jose Figueroa Agosto

Jose Figueroa Agosto

Geen kleine jongen en hij wist jarenlang de politie te ontlopen en werd in 2010 uiteindelijk gepakt. Deze ‘Pablo Escobar van de Cariben’ ontsnapte in 1999 uit de gevangenis in Puerto Rico, waar hij slechts vier jaar van een celstraf van 209 jaar had uitgezeten.

http://youtu.be/Fh1Yh77ToQM


8. Joseph Kennedy: $300 miljoen

(Boston (Massachusetts), 6 september 1888 – Hyannis (Massachusetts), 18 november 1969)

Joseph Kennedy

Joseph Kennedy

De vraag is of de vader van president John F. Kennedy hier moet staan. Het antwoord is: ja! Hij begon als kroegbaas, was actief met alcohol tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Meneer heeft fortuinen verdiend door de aandelencrisis en was goede maatjes met diverse maffia-kopstukken.


7. Meyer Lansky: $600 miljoen

(Hrodna (Wit-Rusland), 4 juli 1902 – Miami Beach (Florida), 15 januari 1983)

Meyer Lansky

Meyer Lansky

Hij is één van de grondleggers dan wel “de voornaamste architect van de Amerikaanse georganiseerde misdaad”. Samen met zijn vriendje Lucky Luciano transformeerde Lansky in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw de rivaliserende straatbendes en de multi-etnische clans (waaronder de traditionele maffia) in een nationaal misdaadnetwerk waarin het economisch nut moest prevaleren boven onderlinge verschillen. Zijn bijnaam: “Mob’s Accountant”.


6. Al Capone: $1,3 miljard

(Brooklyn (New York City), 17 januari 1899 – Palm Beach County (Florida), 25 januari 1947)

Al Capone mugshot

Al Capone mugshot

Capone is één van de meest beroemde gangsters. Tijdens de jaren ’20 van de vorige eeuw werd regelmatig geprobeerd om Capone te vermoorden en dit mislukte altijd. Dit kwam omdat Capone in gepantserde auto’s rondreed, altijd lijfwachten bij zich had en bovendien kon vertrouwen op een leger van informanten. Ook was nooit precies bekend, waar ‘Scarface’ Capone op een bepaald moment verbleef en hij kon zomaar met zijn gezelschap enkele weken de stad uit zijn naar één van zijn huizen in andere staten.


De grootste criminelen ter wereld, de top 5


5. Griselda Blanco: $2 miljard

(Cartagena (Colombia) 15 februari 1943 – (Medellin (Colombia) 3 september 2012)

Griselda Blanco

Griselda Blanco

Deze Colombiaanse dame was in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw pionier op het gebied van de georganiseerde cocaïnesmokkel naar de VS en ze werd de “Koningin van de Cocaïne”. Ze werd in 1985 in de Verenigde Staten gearresteerd en kreeg daar 20 jaar cel wegens drugssmokkel en -handel. Ze ontsnapte maar net aan de doodstraf toen eind jaren ’90 aanklagers een zaak tegen haar wegens drie moorden verknoeiden.

Zo vroeg bijvoorbeeld Pablo Escobar in de jaren ’70 bij Blanco in Miami om een baantje in drugshandel en zij heeft hem aardig op weg geholpen. Ze werd in haar woonplaats Medelli­n in september 2012 vermoord.


4. Carlos Lehder: $2,7 miljard

(Armenia (Quindío), 7 september 1949)

Carlos Enrique Lehder Rivas

Carlos Enrique Lehder Rivas

Lehder is medeoprichter van het roemruchte Medellinkartel en een belangrijke schakel daarin. Hij kocht het eiland Norman’s Cay, wat ligt in het zuiden van de Bahama’s, op ongeveer 350 km van de kust van Florida en kon daardoor uitgroeien tot de belangrijkste schakel in de cocaïne-transport.

Hij is het enige lid van het Medelli­nkartel dat ooit is uitgeleverd aan en terechtgesteld in de Verenigde Staten. In zijn dorp in Colombia heeft hij een standbeeld van John Lennon laten maken, maar naast Lennon (Give piece a chance?) adoreerde hij tevens Adolf Hitler.


De grootste criminelen ter wereld, de top 3

 


3. Joaquin Guzman Loera: $5 miljard

(Culiacán (Mexico), 25 december 1954)

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera

Joaquín Guzman Loera, ook bekend als ‘El Chapo’ is een Mexicaans drugsbaron en geldt als hoofd van het Sinaloakartel ofwel de Confederatie, en was Mexico’s meest gezochte crimineel. In 1991 werd El Chapo gearresteerd, maar hij betaalde $50.000 aan een politiecommissaris en wist hij vrij te komen.

Hij heeft ook eens een politie-officier in Jalisco $1 miljoen en vijf auto’s geschonken in ruil voor het ongehinderd landen van een aantal met drugs volgeladen vliegtuigen. Ook is Loera bekend vanwege het graven van tunnels bij Douglas (Arizona) onder de grens met de Verenigde Staten.


2. Amado Carrillo Fuentes: $25 miljard

(Navolato (Sinaloa, Mexico) 17 december 1956 – (Mexico City) 3 juli 1997)

 Amado Carrillo Fuentes

Amado Carrillo Fuentes

Carillo Fuentes was koning van de narcoticacorruptie in Mexico. Deze leider van het drugskartel van Juárez, stierf in de ochtend van 4 juli in een ziekenhuis in Mexico-Stad. Hij overleed tijdens een operatie voor plastische chirurgie om onherkenbaar te worden. Met vliegtuigen van het type Boeing 727, DC-6 en DC-9 vervoerde hij vanaf het eind van de jaren tachtig wekelijks op honderden kilo´s cocaïne, heroïne en andere drugs van Colombia naar Noord-Mexico, van waaruit het met vrachtauto’s richting VS ging. Dit gebruik van de ‘narcojets’ leverde Carrillo de bijnaam ‘Lord of the Sky’ op. Iedereen die Carrillo Fuentes in de weg stond werd omgekocht, bedreigd of vermoord.


1. Pablo Escobar: $30 miljard

(Medellin, 1 december 1949 – Medellín, 2 december 1993)

Grootste cocaïnebaronnen ter wereld

Grootste cocaïnebaronnen ter wereld, Pablo Escobar

Pablo Emilio Escobar Gaviria was de beruchtste Colombiaanse drugsbaron die een van de rijkste mensen ter wereld werd door zijn wereldwijde handel in cocaïne. Op zijn toppunt verdiende hij ongeveer 1 miljoen dollar per dag.

Hij kocht vele overheidsdienaren om onder het motto ‘plata o plomo’. In het Spaans betekent dit voor zilver of lood, hetgeen oftewel: ‘geld of een kogel’. De schatting is dat Escobar direct verantwoordelijk was voor 8.000 moorden. Hij wordt doodgeschoten tijdens zijn arrestatie op 2 december 1993 en sommige mensen beweren, dat hij, nadat hij neergeschoten werd, op het dak in elkaar zakte en zichzelf daarna door het hoofd schoot.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie