, , ,

Wat zijn de grootste criminelen van Nederland? (een top 10)

Wat zijn de grootste criminelen van Nederland

Wat zijn de grootste criminelen van Nederland? (een top 10)

Deze Top 10 grootste criminelen van Nederland hebben we via onze Deep Throat Paul van Schaik. En hier hebben we een verkorte versie van zijn artikel. Op zijn website vind je het complete artikel, ooit gepubliceerd in Panorama. We zijn benieuwd, gezien de moorden van de laatste maanden, of hier ook nog weer iemand komt bovendrijven die hoort in het rijtje grootste criminelen van Nederland.

Wat zijn de grootste criminelen van Nederland

Wat zijn de grootste criminelen van Nederland?

(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)

Als toegift hebben we een filmpje de aanslag op Cor van Hout.

Een aantal mannen uit dit lijstje was zeer actief in de jaren negentig van de vorig eeuw en toen ging het van dik hout zaagt men zes planken! Iedere week was het toen wel een paar keer raak in de Nederlandse onderwereld, moordje hier en afrekeningetje daar. Gezellig!

Sam Klepper op één!
Sam Klepper is de grootste crimineel in de Nederlandse geschiedenis. Dat blijkt uit de inschatting van vijf vooraanstaande misdaadverslaggevers. Panorama vroeg de experts om de vaderlandse penoze tegen het licht te houden. Zij hingen de 10 grootste boeven aller tijden aan de schandpaal.

Wie is de grootste crimineel in Nederland? Bas van Hout, Marian Husken, John van den Heuvel, Gerlof Leistra en Joop Reichart wogen de misdaden van de vaderlandse penoze. Macht, vermogen en gewelddadigheid van de misdadigers werden op de weegschaal gelegd en afgezet tegen de criminele mogelijkheden van die tijd. Door de inzichten van de experts te combineren ontdekte Panorama, lees Paul van Schaik, dat Sammie “”Van de Westerstraat” Klepper de grootste boef is die Nederland ooit heeft gekend.

Hoe vergelijk je crimineeltjes?
Het vergelijken van misdadigers is lastig. Want wie is er een grotere crimineel: een drugsbaron die anderen het vuile werk laat opknappen of een psychopathische seriemoordenaar? Panorama heeft besloten zich te richten op de georganiseerde criminaliteit. Op boeven die als maffiafiguren opereren.

“Dan blijft het nog steeds appels met peren vergelijken”, stellen de eerder genoemde misdaadverslaggevers stuk voor stuk. Want het criminele klimaat in Nederland is sinds het Bruinsma-tijdperk verhard. Een gemiddelde hedendaagse gangster maakt al snel een grotere buit en komt eerder in een liquidatiecircuit terecht dan een misdadiger van begin twintigste eeuw. Bovendien weten de ware “Godfathers” uit de schijnwerpers van justitie en media te blijven. Hun kwaliteit is juist om ondergeschikten het vuile werk op te laten knappen. Misdadigers die target van media en justitie zijn geweest komen daardoor automatisch hoger in de rangschikking.

Maar door de kennis van vooraanstaande misdaadverslaggevers -met hun bronnen in de onderwereld- te combineren wordt toch van alles duidelijk. Zoals de volgende gemeenschappelijke top 10 met als capo di tuti capi (baas der bazen): Sam Klepper.

Top 10 grootste criminelen van Nederland

9. Dino Soerel/ Willem Endstra / Etienne Urka
8. Sreten “Jotsa” Jocic
7. Johan V. (Verhoek)
6. Cor van Hout
5. Willem Holleeder
4. Stanley H. (Hillis)
3. Klaas Bruinsma
2. Johnny Mieremet
1. Sam Klepper

Filmpje met aanslag op Cor van Hout…

Sam Klepper, van veel markten thuis!

Bron: Wikipedia

Simon (Sam) Klepper wordt geboren op in Amsterdam op 29 april 1960. Sam Klepper hield zich bezig met de handel in soft- en harddrugs, wapens en het exploiteren van speelautomaten en was één van de grootste criminelen van Nederland. Hij zou ook ooit één van de leiders zijn geweest van de divisie speelautomaten in de organisatie van Klaas Bruinsma, de nummer drie op deze lijst.

De Amsterdamse Kinkerbuurtboys
Klepper werkte veel samen met John Mieremet, die één van zijn Amsterdamse uit de Kinkerbuurt. Sam en John maakten begin jaren tachtig van de vorige eeuw deel uit van de Kinkerbuurtbende De Denkers. Bij deze bende hoorde ook Kees Houtman en George van Kleef. Deze Kinkerbuurtbende onderhield weer contacten met drugsbaron Charles (Sjarrel) Zwolsman. De Denkers vergaarden hun eerste miljoenen guldens met een aantal bankovervallen die nooit werden opgelost.

Duo Spic & Span
In de jaren negentig van de vorige eeuw stonden Klepper en Mieremet bekend als het duo Spic & Span. Deze bijnaam kregen zij omdat zij tegenstanders op efficiënte en onnavolgbare wijze uitschakelden. Volgens justitie waren de twee bikkelharde killers en de absolute topfiguren in het criminele milieu. Het duo Spic & Span woonden enige tijd naast elkaar in het Belgische Neerpelt. Op 29 augustus 1991 werd het illustere duo gearresteerd wegens een wapenvondst.  Sam Klepper werd tot anderhalf jaar cel veroordeeld.

Na de vrijlating van de twee heren, zouden ze veel geld hebben verdiend met drugs- en wapenhandel, maar ook met afpersing. Willem Holleeder zou ook slachtoffer geweest zijn van de afpersing door Klepper en Mieremet.

Een vroegtijdig einde!
Sam Klepper werd op 40-jarige leeftijd vermoord bij het winkelcentrum Groot-Gelderlandplein in Amsterdam-Buitenveldert op 10 oktober 2000. De dood van Klepper zou mede het gevolg van misplaatste zuinigheid zijn geweest. Één van zijn lijfwachten, die in de buurt woonde en zich verveelde, wilde deze dag een televisietoestel gaan kopen. Klepper had nog wel een reservetoestel in zijn penthouse staan, dat dan maar moest worden opgehaald. Op het moment dat Klepper het appartement verliet werd hij beschoten. Zijn lijfwacht droeg het televisietoestel en kon daarom niet op tijd een wapen trekken. Bij de schietpartij raakte overigens ook een omstander gewond.

Een begrafenis met de Hells Angels optocht
Kleppers begrafenis op 17 oktober baarde zeer veel opzien. Klepper, bij leven een prospect (een aspirant-lid) van de Amsterdamse chapter van de Hells Angels, werd postuum tot Hells Angel bevorderd. Op weg naar de begraafplaats werd hij door honderden motorrijders op Harley-Davidsons begeleid naar zijn laatste rustplaats op Sint Barbara. Bij het Hoofdbureau van Politie werd symbolisch vuurwerk afgestoken, en zelfs de koster van de Westerkerk luidde de klokken.

Ook vriendjes Mierenmet, Houtman en Van Kleef redden het niet
Begin van 2000 hadden Klepper en Mieremet op Sint Barbara samen een plek uitgezocht waar ze netjes naast elkaar konden worden begraven. Op 2 november 2005 werd John Mieremet in Thailand vermoord en hij werd op 15 november te Neerpelt begraven. Op 2 november werd Kees Houtman vermoord en op 10 november 2005 werd Kleppers neef George van Kleef vermoord.

Sam de Brommerman
Klepper verzamelde bromfietsen en had een collectie van vijftig stuks

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie