Hoe lang duurt de ideale knuffel?

Hoe lang duurt de ideale knuffel?
Hoe lang duurt de ideale knuffel?

Hoe lang duurt de ideale knuffel?

De psychologen van de Universiteit van Londen hebben onderzoek gedaan naar de ideale omhelzing. Waarom? Omdat het ook kan natuurlijk. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over liefde en relaties op deze website.


Hoe lang duurt de ideale knuffel?


Wist je dat Wantrouwen voor domme mensen is die ongezond en boos zijn.


Om gelijk maar antwoord te geven: de onderzoekers ontdekten dat een knuffel tussen de vijf en tien seconden het beste is. Als je je houdt aan deze tijd heeft dit een veel positievere impact dan een omhelzing die korter duurt.


Antwoord op de vraag: wanneer ben je een klootzak? Vier karaktereigenschappen.


Het maakt overigens niet zo hoe je je armen er bij gebruikt. Gekruist, om de middel of over de schouder, het blijkt niet van belang te zijn.


Wist je dat online vreemdgaan verslavend is…


Het voorgaande is onderzocht door 48 koppeltjes te vormen en elkaar op verschillende manieren geblinddoekt te omhelzen. Ze moesten elkaar knuffels gegeven van één, vijf of tien seconden en op verschillende manieren.


Tip: Op zoek naar een date? Neem een hond!


Hierna moesten de knuffelaars aangeven welke manier van omhelzen zij het prettigst vonden. De omhelzing van slechts één seconde werden in vergelijking met de knuffels die langer duurden, als onaangenaam ervaren. Het onaangename gevoel van de knuffel werd minder naarmate de omhelzing langer duurde.


Hier de belangrijkste redenen waarom mannen en vrouwen op elkaar afknappen.


Bron en meer informatie: Anna L.Duerena, Aikaterini Vafeiadoua, Christopher Edgar, Michael J. Baniss: The influence of duration, arm crossing style, gender, and emotional closeness on hugging behaviour in Acta Psychologica,
Volume 221, November 2021


Tip: Hoe moet ik flirten? 17 tips…