, ,

Hoeveel koffie drinkt een Nederlander? Best wel veel…

Hoeveel koffie drinkt een Nederlander

Hoeveel koffie drinkt een Nederlander? Best wel veel…

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzoek gedaan naar de koffieconsumptie van de Nederlander. Overigens drinken wij nog niet eens het meeste koffie ter wereld. Je hebt altijd nog de Scandinavische koffieleuten. Lees meer en vind het antwoord op de vraag: Hoeveel koffie drinkt een Nederlander?


Hoeveel koffie drinkt een Nederlander? Best wel veel…

Wij Nederlanders drinken volgens het RIVM gemiddeld iedere dag ruim een halve liter koffie. Dat is een dagelijkse hoeveelheid van zo’n vier koppen per dag. Deze hoeveelheid koffie is eigenlijk weer net iets meer dan goed voor je is.

Drie koppen koffie is prima en zou de je kans om dood te gaan met 18 procent verlagen. Ook de Nederlandse Gezondheidsraad meldde al eerder dat drie koppen koffie goed zijn voor de gezondheid.


Ook de Nederlandse regering vindt koffie drinken OK!

Jazeker er is door hen zelfs in 2015 een richtlijn vastgesteld over koffie! De Gezondheidsraad adviseert onder meer dat (gefilterde) koffie en thee zonder suiker goede alternatieven zijn voor suikerhoudende dranken. (Bron: koffieengezondheid.nl)

De Gezondheidsraad is een Nederlands onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan met als opdracht regering en parlement te adviseren over vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid en het gezondheids(zorg)onderzoek.


Verschillen in koffieconsumptie tussen man en vrouw en in leeftijd

In Nederland drinken de mannen gemiddeld meer koffie dan de vrouwen. Dit kunnen we ook weer lezen in de cijfers van het RIVM. Ook zien we nog iets anders aardigs: hoe ouder de persoon in kwestie is, hoe meer koppen koffie hij of zij naar binnen werkt.

De mannetjesputters tussen de 19 en 50 jaar drinken bijvoorbeeld gemiddeld 4,3 koppen koffie per dag en de krasse knarren boven de 50 wel 5,6 koppen. Bij de dames in Nederland is deze toename nog sterker. Zijn de dames tussen de 19 en 50 drinken, dan drinken ze gemiddeld 2,5 kopjes koffie per dag en boven de 50 worden dat er 4,7.


Zie hier de top 20 grootste koffie producerende landen 2021.


Bron en meer informatie: Koffie – Achtergronddocument bij Richtlijnen goede voeding 2015, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie