Vrouw begrijpt hond beter dan man zegt onderzoek

0
Vrouw begrijpt hond beter dan man
Vrouw begrijpt hond beter dan man

Vrouw begrijpt hond beter dan man zegt onderzoek

Als de hond de volgende keer naar je blaft en je bent geen vrouwspersoon, dan kun je die er maar beter bij gaan halen. Dames begrijpen dit gedrag van de viervoeter beter dan de heren. Dit blijkt uit een grappig onderzoek gepubliceerd in de Royal Society of Open Science. Lees meer over mannen, vrouwen, honden en gedrag.

Vrouw begrijpt hond beter dan man
Vrouw begrijpt hond beter dan man

Lees hier->>> meer over honden op deze website…


Vrouw begrijpt hond beter dan man zegt onderzoek

Vaak is het wel duidelijk wat de hond wil: naar buiten, eten, spelen, etc. Maar de hond heeft veel meer vormen van communicatie en gedrag die wat lastiger te interpreteren zijn. Deze studie, zojuist gepubliceerd, vertelt ons dat vrouwen eerder zullen begrijpen wat de beste vriend van de man wil.

De onderzoekers namen gromgeluiden op van 18 verschillende honden. Deze beestjes gromden in reactie op verschillende situaties zoals het bewaken van voedsel, spelend trekkend aan een touw of bijvoorbeeld een bedreiging. Hierna werden verschillende dames en heren gevraagd om het gegrom van de hond in te delen op een schaal van angst, speelsheid, agressie, wanhoop en geluk.


Female participants seem to have an advantage in the recognition of the context, in contrast with the lack of gender-effect on the emotion ratings. It is known that women have a higher emotional sensitivity [35,47,48], and probably this higher sensitivity can help to differentiate better the context of the growls.

Uit: Dog growls express various contextual and affective content for human listeners


Gemiddeld slaagde de proefpersonen er in om 63 procent van het gegrom de juiste context mee te geven. Natuurlijk zijn de dames weer beter en dat heeft waarschijnlijk weer te maken met het empathische moederinstinct.


Bron en meer informatie: T. Faragó, N. Takács, Á. Miklósi en P. Pongrácz: Dog growls express various contextual and affective content for human listeners in Royal Society of Open Science, januari 2018

Geef een reactie