International Suit Up Day: strak in pak!

Het is alweer bijna zover; 13 oktober is het de International Suit Up Day. Deze dag, bedacht door fans van de sitcom How I Met Your Mother, staat volledig in het teken van mannen in pak en is gebaseerd op de bekende phrase van Barney: “Suit up!” Naast dat dit natuurlijk al reden genoeg is, geven wij je nog een paar andere redenen om dat herenkostuum weer eens uit de kast te trekken, en dan bedoelen we niet alleen op 13 oktober.

International Suit Up Day
International Suit Up Day

Je lijkt succesvoller

Een pak wekt de indruk dat je succesvol bent. De meest succesvolle mensen, denk aan beroemdheden, trainers van grote sportclubs en zakenlui, hijsen zichzelf namelijk regelmatig in een mooi maatpak of herenkostuum. Een man in pak straalt succes uit, en trekt succes aan. Reden genoeg om vaker in pak te verschijnen.

Je bent in staat beter te presteren

Verschillende onderzoeken naar het effect van het dragen van formele kleding tonen aan dat het dragen van deze kleren invloed heeft op de manier waarop je presteert. Je bent beter in staat om het grotere geheel te zien en niet obsessief met kleine details bezig te blijven. Ook zorgt het dragen van een pak ervoor dat je meer zelfvertrouwen hebt, en dit straal je dan ook weer uit.

Een pak is tijdloos

Heb je nog een pak hangen dat je jaren geleden hebt aangeschaft, dan is de kans groot dat je het nog steeds aan kunt trekken. Trends in herenkostuums komen en gaan, maar met een mooi maatpak kun je de plank nooit misslaan. Als je pak toch afgedragen is, en je op zoek bent naar een nieuw herenkostuum, dan kun je bijvoorbeeld terecht op deze site.

Een pak laat je er fysiek goed uitzien

Veel vrouwen zullen het beamen: mannen in pak zijn hot! En dit is eigenlijk logisch; deze kleren zijn gemaakt om je van je beste kant te laten zien. Een pak laat je langer lijken, kleedt af en je schouders lijken er breder door. Wie wil dat nou niet? Wil je naast het dragen van een pak, nog op een andere manier indruk maken op de dames, dan is het eten van meer groente en fruit een optie. Je schijnt daar namelijk lekkerder van te gaan ruiken.

Wij zijn wel overtuigd; strak in pak is the way to go! Als je hier zelf nog niet helemaal zeker van bent, dan hebben we een goede Netflix-tip voor je: Suits.