, , ,

Mensen die bij natuur wonen leven langer

Mensen die bij natuur wonen leven langer

Mensen die bij natuur wonen leven langer

De paden op de lanen in, zouden wij zeggen, want dat is goed voor je. Nog beter is het om er te gaan wonen, of in ieder geval vlak in de buurt. We moeten echt die stad uit. Peter James, onderzoeker aan de Harvard Chan School’s Department of Epidemiology, heeft dat maar weer eens aangetoond.

Het buitenleven gaat dus meer dan alleen om het fijne plaatje van boompjes, bosjes en beestjes. Door er te wonen word je ouder dan andere mensen.


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Mensen die bij natuur leven langer

De onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health en de Brigham and Women’s Hospital hadden een mooie groep om een vergelijking te maken. Ze beschikten over de data van ruim 100.000 dames tussen het jaar 2.000 en 2.008 die meededen aan een nationaal onderzoek naar chronische ziekten.

Ze bekeken hoe het zat met de hoeveelheid groen in de omgeving van de betreffende dame en het bleek dat in de groenste delen het sterftecijfer 12 procent lager was dan degene die diep in de binnenstaden verstopt zaten.

De hoeveelheid groen werd keurig door een satelliet vastgesteld. Natuurlijk zijn de gegevens gecorrigeerd voor bijvoorbeeld levensstijl, aanleg voor dodelijke ziektes en leeftijd.

We were surprised to see that there was a 12 percent lower rate of mortality. We know already that vegetation can help mitigate the effect of climate change. Our study suggests the potential co-benefit for health.

Peter James

Wanner men nog eens beter keek naar de data werd het helemaal interessant:
Een doodsoorzaak als nierziekte verminderde met 41% in het groene gebied, longziekte daalde met 34 procent en kanker met 13 procent.

De conclusie volgen James moet dan ook zijn: “Policymakers, planners and architects may have this tool to create more healthy and sustainable places. This study is another step in adding to the evidence that nature may be related to better health.” Politiek doe iets met het groen!

Photo credit: Ben124. via Foter.com / CC BY


Zie hier de top 10 landen met mooiste natuur 2022 volgens Honey Travel.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie