Naar welke landen moeten we toe in 2019 volgens Lonely Planet? Top 10

0
Naar welke landen moeten we toe in 2019 volgens Lonely Planet? Top 10
Naar welke landen moeten we toe in 2019 volgens Lonely Planet? Top 10

Naar welke landen moeten we toe in 2019 volgens Lonely Planet

Lonenly Planet heeft het reizen natuurlijk niet uitgevonden, maar zijn op dit moment wel de ‘deskundologen’. Zij weten waar we wel en niet moeten zijn voor onze ‘vakantiebelevenis voor 2019. Zie hier de Top 10 met Sri Lanka op één.


Lees hier->>> meer aardige stukken over vakantie op deze website…


Naar welke landen moeten we toe in 2019 volgens Lonely Planet


1. Sri Lanka

Door de gunstige ligging op het pad van de grote zeeroutes tussen West-Azië en Zuidoost-Azië is Sri Lanka van oudsher een strategische marinebasis en een centrum van boeddhistische religie en cultuur van de oudheid.

Tegenwoordig is het een multireligieus land, waar bijna een derde van de bevolking andere religies dan het boeddhisme aanhangt, met name het hindoeïsme, christendom en islam.

Lonely Planet: ‘Sri Lanka ligt er zonnig bij. Het land verandert snel, maar wat blijft is een unieke mix van religies en culturen, tijdloze tempels en rijke natuur.’


2. Duitsland

Duitsland kan in drie belangrijke geografische gebieden worden verdeeld: de Duitse Laagvlakte in het noorden, de centrale Duitse middengebergten, en in het zuiden, de Alpen.

Het klimaat is gematigd, al is er wel aanzienlijke variatie. Bijna twee derde van de bossen van het land bestaat uit naaldbomen, de rest is hoofdzakelijk beukenbos.

Lonely Planet: ‘Bij een bezoek aan onze oosterburen heb je een wereld aan ervaringen om uit te kiezen; bergbeklimmen, middeleeuwse kastelen bezoeken, fietsen langs wijngaarden en biertjes achteroverslaan in de kroeg zijn allemaal evenzeer de moeite waard.’


3. Zimbabwe

De oppervlakte van 390.580 km² is bijna 9,5 keer die van Nederland. Zimbabwe grenst niet aan de zee. Buurlanden zijn Zambia, Zuid-Afrika, Botswana en Mozambique.

De Limpopo rivier vormt de natuurlijke grens met Zuid-Afrika. De Zambezi en het Karibameer vormen een andere natuurlijke grens, namelijk met Zambia. Zuidoostelijk ligt er een andere belangrijke rivier: de Sabi.

Lonely Planet: ‘Het is niet alleen een van de veiligste bestemmingen in Afrika, maar het land wordt ook nog eens bewoond door ontzettend vriendelijke mensen, er zijn nationale parken waar je de Big Five kunt tegenkomen, archeologische resten die op de Werelderfgoedlijst staan, beboste bergen en natuurlijk de Victoriawatervallen.’

Zimbawe staat ook de lijst van 100 beste plaatsen op de wereld 2021 cf Times Magazine.

Website: www.zimbabwetourism.net


Zie hier de top 60 zwaarste windstormen in Nederland.


4. Panama

Panama is het meest zuidelijk gelegen land van Centraal-Amerika. Ten noorden van het land ligt de Caribische Zee, ten zuiden de Grote Oceaan en de Golf van Panama. Voor beide kusten liggen een aantal eilanden, waaronder de San Blas-eilanden.

Lonely Planet: ‘Panama propt ontzettend veel schatten in een klein land, van witte zandstranden en regenwouden tot mistige hooglanden en inheemse cultuur, en het is schokkend dat het nog zo vaak door reizigers wordt overgeslagen.


Naar welke landen moeten we toe in 2019?


5. Kirgizië

Dit land is een binnenstaat en wordt begrensd door Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan. De helft van het land, dat een totale oppervlakte heeft van 199.949 km², ligt boven 3000 meter hoogte in het Tiensjangebergte. De hoofdstad is Bisjkek in het noorden van het land.


6. Jordanië

De bekendste rivier is de Jordaan en deze vormt de grens met Israël en de Westelijke Jordaanoever. Door watergebruik voor irrigatie is de Jordaan bijna geheel opgedroogd en is de monding verzand.

Een andere rivier is de Jarmuk, deze stroomt in het noorden van het land. 90% van het Jordaanse grondgebied is woestijn. Een nauwe strook langs de oostelijke oever van de Jordaan is – vooral dankzij irrigatie – een vruchtbare streek waar aan land- en vooral tuinbouw wordt gedaan.

Verder zijn in het noordwesten enkele bossen te vinden. Het noordwesten van het land behoort tot het mediterrane gebied, de rest van het land tot het woestijngebied.

Lonely Planet: ‘Sinds de ontdekking van de historische stad Petra in 1812 raken reizigers niet uitgepraat over de prachtige avonturen die dit oude land te bieden heeft.’


7. Indonesië

De Indonesische archipel is al zeer lang een belangrijke handelsregio. Reeds in de 7e eeuw waren er handelsroutes tussen het koninkrijk Srivijaya en China.

De geschiedenis van Indonesië is sterk beïnvloed door sterke machten van buitenaf die werden aangetrokken door de natuurlijke rijkdommen van Indonesië.

Onder invloed van India floreerden het hindoeïsme en boeddhisme in de eerste eeuwen na Christus. Islamitische handelaren brachten de islam met zich mee en Europese machten bevochten elkaar om de handelsmonopolies in de specerijenhandel tijdens de tijd van de ontdekkingsreizigers.

Lonely Planet: ‘Meer dan 17.000 eilanden vormen samen een mix van culturen, keukens en religies, en een wereld aan ervaringen.’


Naar welke landen moeten we toe in 2019?


8. Wit-Rusland

Dit gebied werd traditioneel onderverdeeld in Wit-Roethenië (grotendeels het huidige Wit-Rusland), Zwart-Roethenië (een gebied in het zuidwesten van Wit-Rusland), en Rood-Roethenië (een gebied in Polen en Oekraïne).

Later werd de naam Roethenië beperkt tot het huidige gebied Oblast Transkarpatië in Oekraïne.

Lonely Planet: ‘Minsk is het stralende middelpunt en je verplichte aankomst- en vertrekplaats op een vijfdaags visumvrij uitje. In het oude centrum genieten feestvierders van het goedkoopste bier van Europa en worden er grote zomerstraatfeesten gehouden.’


Zie hier de top 10 beste regio’s om je vakantie door te brengen in 2022 volgens Lonely Planet.


9. Sao Tomé & Principe

De eilanden zijn bergachtig en vulkanisch met een weelderige tropische plantengroei. De belangrijkste economische hulpbron is de landbouw, die de inwoners kokosnoten, koffie, cacao en palmolie verschaft.

De bevolking bestaat voor het grootste deel uit mulatten, personen met zowel Afrikaanse als Portugese voorouders.

Lonely Planet: ‘Surreële vulkanische pieken rijken tot de hemel, jungle overwoekert de resten van de suiker-, slaven-, cacao- en koffiehandel, en tropische wateren grenzen aan verlaten stranden.’


10. Belize

Naast het Mayagebergte bestaat het land uit heuvels met tropische wouden in het binnenland en moerasvlakten aan de kust, waar de plantengroei wordt overheerst door mangrovebossen.

Langs de kust ligt het op een na grootste koraalrif ter wereld, het Barrièrerif van Belize en er heerst een tropisch klimaat. Tussen september en november is het seizoen van de orkanen. Het land heeft veel flora en fauna.

Lonely Planet: ‘De schoonheid van Belize zit ‘m in de compactheid van het land. Je kunt lekker luieren op het strand, zeekajakken rond de atollen en duiken in de riffen.’


Geef een reactie