Relatie mislukt sneller bij groot leeftijdsverschil

0
Relatie mislukt sneller bij groot leeftijdsverschil
Relatie mislukt sneller bij groot leeftijdsverschil

Relatie mislukt sneller bij groot leeftijdsverschil

Een team van wetenschappers van de Emory Universiteit in Atlanta heeft zo’n 3000 mensen onder de loep genomen om het effect van leeftijdsverschillen in relaties te bestuderen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website.


Relatie mislukt sneller bij groot leeftijdsverschil

Bron: www.hln.be


Ze kwamen tot de conclusie dat zelfs een verschil van vijf jaar de kans op een breuk al met 18 procent vergroot. Maar wanneer het ene lid van het stel tien jaar ouder was dan de ander, schoot dat percentage omhoog tot maar liefst 39 procent.


Zie hier: lengteverschil goede indicator voor relatie.


En wanneer het leeftijdsverschil de twintig jaar overschreed, was er een angstaanjagende 95 procent kans dat de relatie de soep in zou draaien. Het ideale leeftijdsverschil? Volgens de onderzoekers slechts één jaar. Eén miezerig jaartje.

Relatietherapeute Sarah Hertens heeft gereageerd op deze ontnuchterende cijfers in een interview met HLN: “Natuurlijk is elke situatie anders. Maar het is waar dat stellen met een groot leeftijdsverschil extra uitdagingen tegenkomen. Het draait niet alleen om de leeftijd, maar vooral om het punt waarop jullie in het leven staan.”


Zie hier: televisie kijken is goed voor je relatie.


“Stel je voor dat jullie twintig jaar in leeftijd verschillen. Dan is het vrij logisch dat de jongere van de twee nog aan het begin van zijn carrière staat en dolgraag kinderen wil. De oudere partner daarentegen heeft waarschijnlijk al een stabiele baan en financiële situatie en heeft de babyfase allang achter zich gelaten.”

“Jullie lopen dan compleet verschillende snelheden en hebben totaal andere doelen in het leven. Het stellen van gemeenschappelijke doelen wordt dan een gigantische uitdaging”, voegt de expert eraan toe. “En alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook nog eens te maken met druk van buitenaf.”


Wat zijn de belangrijkste waarschuwingssignalen om op te letten dat je relatie op knappen staat?

  1. Je staat niet op gelijke voet en één partner heeft meer macht in de relatie.
  2. Een van jullie wil je relatie verbergen voor vrienden en familie.
  3. Kritiek op vrienden.
  4. Niet op dezelfde lijn zitten wat betreft levensdoelen, kinderen en toewijding.
  5. Vrienden en familie keuren de relatie niet goed.
  6. Controle proberen uit te oefenen op de relatie of het nu emotioneel, financieel of sociaal is.
  7. Ze proberen je te veranderen.

Hier: wat zorgt voor een gezonde relatie? Deze zeven zaken…


Bron en meer informatie: ‘A Diamond is Forever’ and Other Fairy Tales: The Relationship between Wedding Expenses and Marriage Duration’


Geef een reactie