, ,

Slaaptekort maakt eenzaam en vervreemd je van anderen

Slaaptekort maakt eenzaam en vervreemd je van anderen

Slaaptekort maakt eenzaam en vervreemd je van anderen

Wie denkt met een uur of vier, vijf slaap per nacht toe te kunnen, moet eens om zich heen kijken. Hoeveel goede vrienden en kennissen heb je nog?

Volgens de studie van de Universiteit van Berkely, Californië, zouden dat er niet zo veel moeten zijn. Lees meer over de nadelen van slaaptekort en hoe je wel in slaap kunt vallen.


Lees hier->>> meer interessante artikelen over slapen op deze website.


Slaaptekort maakt eenzaam en vervreemd je van anderen


Voor de mensen die slecht in slaap vallen: lees dit maar: ‘Zes tips voor een betere nachtrust volgens Time Magazine’. Morpheus armen zijn nu ook voor jou beschikbaar.

Om te meten of er een verband is tussen eenzaamheid en slaaptekort gebruikten de onderzoekers hersenscans en enquêtes. Zo kregen ze inzicht de sociale en neurale reacties van 18 jonge volwassenen na een goede nachtrust en na een slapeloze nacht.

Na de goede of slechte nachtrust bekeken de deelnemers videoclips van mensen met een neutrale uitstraling die steeds dichter in beeld kwamen. Wanneer de persoon te dichtbij kwam, moesten de proefpersonen de stopknop indrukken. De ‘slapelozen’ drukten nadrukkelijk eerder op de knop dan de mensen met een goede nachtrust.


Here, we demonstrate that a lack of sleep leads to a neural and behavioral phenotype of social withdrawal and loneliness; one that can be perceived by other members of society, and reciprocally, makes those societal members lonelier in return.

Sleep loss causes social withdrawal and loneliness


Wist je dat 7 uur slaap is het magisch getal voor een gezonde slaap is.


De andere test was dat de proefpersonen in gesprek raakten met ‘onwetende’ anderen. De ontwetenden moesten hierna een oordeel geven over de persoon in kwestie. Zij vonden de de slapenlozen eenzamer en minder sociaal aantrekkelijk. Moraal van dit verhaal: zorg maar voor een goede nachtrust.


Bron en meer informatie: Eti Ben Simon en Matthew P. Walker: Sleep loss causes social withdrawal and loneliness in Nature Communicationsvolume 9, Article number: 3146 (2018), 14 augustus 2018


Wist dat alleenstaande mannen een groter risico lopen op ontstekingen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie