Top 10 beste natuur documentaires van dit moment

0
March Of The Penguins (2005) - Top 10 beste natuur documentaires van dit moment
March Of The Penguins (2005) - Top 10 beste natuur documentaires van dit moment

Beste natuur documentaires van dit moment

Onze natuur kan meer dan prachtig zijn. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website.


Top 10 beste natuur documentaires van dit moment

Bron: www.screenrant.com


10. Seven Worlds, One Planet (2019)

Seven Worlds One Planet is een van de beste natuurdocumentaires ooit gemaakt, een prachtig overzicht van wat elk van de zeven continenten te bieden heeft op het gebied van dieren in het wild.


Zie hier de Top 10 landen met mooiste natuur 2022 volgens Honey Travel.


9. Blackfish (2013)

De documentaire schudde de wereld wakker toen deze zich concentreerde op het leven van orka’s. In dit geval volgde het Tilikum, een orka die zeer intelligent was, maar toch zijn hele leven in gevangenschap werd gehouden voor het vermaak van fans van SeaWorld.


8. The Blue Planet (2001)

Het kostte meer dan vijf jaar om The Blue Planet te maken. Tussen het verzamelen van beeldmateriaal en ervoor zorgen dat alles feitelijk correct was, was de hoeveelheid moeite die in deze documentaire is gestoken enorm en heeft het meer dan beloond.


7. Our Planet (2019)

De afleveringen zijn onderverdeeld naar leefgebied, van bossen tot kustzeeën, de show verkent alle delen van de wereld.

De show, die gedurende vier jaar is gefilmd, onderzoekt de schoonheden en wonderen die elke gewoonte te bieden heeft en geeft een unieke kijk op deze ecosystemen die kijkers vele malen zijn getoond.


Zie hier de Top 10 Gevaarlijkste dieren in Nederland.


6. Planet Earth (2006)

Misschien wel de meest iconische en bekende natuurdocumentaire aller tijden is de serie Planet Earth.


5. Blue Planet II (2017)

Voor fans die meer wilden na het zien van The Blue Planet, kregen ze bijna tien jaar later The Blue Planet II cadeau.

Terwijl de eerste documentaire zich meer concentreerde op de informatie en details van het leven in de oceaan en alles daarin, behandelde de tweede film de invloed van de mensheid op de oceanen.

De documentaire had niet alleen momenten die nog nooit eerder waren vertoond, maar de soundtrack achter de film is gemaakt door het onverwachte duo Radiohead en Hans Zimmer.


4. Planet Earth II (2016)

Na jaren van hard werken waren ze in staat om Planet Earth II in elkaar te zetten. Net toen fans dachten dat ze het beste hadden gezien, stopte deze documentaire, en opnieuw was iedereen gevloerd. De helderheid van de foto’s, en ook de nabijheid, waren verbluffend.


Zie hier de grootste roofdieren aller tijden – De top 10


3. David Attenborough: A Life on Our Planet (2020)

Er is misschien geen belangrijker persoon als het gaat om het vertellen van de wereld over de strijd en schoonheid van de natuur dan David Attenborough.

In David Attenborough: A Life on Our Planet deelt hij zijn bezorgdheid over de huidige toestand van de planeet en de gevaren van de impact van de mensheid op verschillende omgevingen in de natuur. De serie werd alom geprezen en won drie Primetime Creative Emmy Awards.


2. Frozen Planet (2011-2012)

Een BBC-documentaire over zowel het noordpoolgebied als het zuidpoolgebied onderzoekt de tragedies en de schoonheid van deze met sneeuw bedekte landen.

Van een kijkje nemen in hoe de seizoenen op de polen zijn, tot een kijkje nemen in hoe een sneeuwvlok er echt uitziet en hoe belangrijk sneeuw echt is voor het gebied, dit is een van de beste natuurdocumentaires, die inzicht geeft in slechts hoe divers het leven echt kan zijn in zo’n barre omgeving.

Dit was zeer succesvol toen het de Verenigde Staten bereikte en won uiteindelijk vier Emmy Awards, waaronder een voor Outstanding Non-fiction Series.


1. March Of The Penguins (2005)

Deze Franse film, uitgebracht in 2005, werd geregisseerd door Luc Jacquet en geproduceerd door National Geographic. Het valt ook op dat de Amerikaanse versie niemand minder dan Morgan Freeman als verteller heeft.

De documentaire gaat over de jaarlijkse reis van de keizerspinguïns van Antarctica. Deze natuurdocumentaire steekt om twee belangrijke redenen boven de rest uit. Ten eerste was het de meest succesvolle, verdiende $ 127 miljoen aan de kassa (via Box Office Mojo) en won het een Oscar voor beste documentaire.


Top 10 beste natuur documentaires van dit moment

  1. March Of The Penguins (2005)
  2. Frozen Planet (2011-2012)
  3. David Attenborough: A Life on Our Planet (2020)
  4. Planet Earth II (2016)
  5. Blue Planet II (2017)
  6. Planet Earth (2006)
  7. Our Planet (2019)
  8. The Blue Planet (2001)
  9. Blackfish (2013)
  10. Seven Worlds, One Planet (2019)

Geef een reactie