Top 10 beste universiteiten van de wereld over 2013

0
Top 10 beste universiteiten van de wereld over 2013
Top 10 beste universiteiten van de wereld over 2013

Top 10 beste universiteiten van de wereld over 2013

Hier volgt de Top 10 beste universiteiten van de wereld. Elk jaar doen de dames en heren van de Times Higher Education een een onderzoekje. Ook Nederland staat er natuurlijk in.

Met op nummer 51 Technische Universiteit Delft (TUD), op 65 Universiteit Leiden (LEI), op 81 Universiteit van Amsterdam (UvA), op 89 Universiteit Utrecht (UU) en op 100 Universiteit Wageningen. Zie hier onder de Top 10, dan weet waar je moet zijn voor een beetje opleiding!


Lees hier ->>> meer over educatie op deze website.


Top 10 beste universiteiten van de wereld

10. Imperial College London

9. University of Chicago

8. University of California, Berkeley

7. University of Cambridge

6. Princeton University

Top 5 beste universiteiten van de wereld

5. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

4. Stanford University

Top 3 beste universiteiten van de wereld


Zie hier de Top 10 beste universiteiten van Nederland 2022.


3. Harvard University
De Harvard-universiteit (Engels: Harvard University), pgericht in 1871, is een Amerikaanse particuliere universiteit die hoofdzakelijk in Cambridge (Massachusetts) is gevestigd.

De Harvard Business School ligt samen met de sportfaciliteiten, tegenover de rest van de campus aan de kant van Boston aan de rivier de Charles.

De Harvard Medical School is gevestigd in het medische district Longwood dichter bij het centrum van Boston, waar een aantal bekende gespecialiseerde ziekenhuizen liggen. Ook het astronomisch observatorium, het Harvard Museum of Natural History en het Arnold Arboretum genieten wereldwijd bekendheid.

2. University of Oxford

De Universiteit van Oxford, opgericht in de 12e en 13e eeuw, is een universiteit in de Engelse stad Oxford en behoort met die van Cambridge tot de twee beroemdste en oudste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk.

De universiteit bestaat uit 38 colleges en 6 halls, tot op zekere hoogte van elkaar onafhankelijke eenheden, vaak gebouwd om een centraal plein of grasveld (quadrangle: op het gras mag absoluut niet gelopen worden), waar docenten en studenten intern verblijven, en dit in de grotere en oudere colleges/halls nog steeds doen. Beroemde studenten zijn Rowan ‘mr. Bean’ Atkinson en Bill ‘I did not have sex with her’ Clinton

1. California Institute of Technology (Caltech)

Het California Institute of Technology, beter bekend als Caltech, is een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. Het instituut is gevestigd in Pasadena, een voorstad van Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië en heeft zo’n 2000 studenten.

Cal Tech op nummer 1 in de Top 10 beste universiteiten van de wereld over 2013
Cal Tech op nummer 1 in de Top 10 beste universiteiten van de wereld over 2013

Bron: Times Higher Education


Zie hier de top 180 landen met de meeste schulden in 2021.


Geef een reactie