Hoe langer, hoe slimmer, hoe dikker, hoe dommer…

Hoe langer, hoe slimmer, hoe dikker, hoe dommer...
Hoe langer, hoe slimmer, hoe dikker, hoe dommer...

Hoe langer, hoe slimmer, hoe dikker, hoe dommer

Denk je dat je wat nieuws te melden hebt, blijken de onderzoekers van Generation Scotland dit al opgemerkt hebben, want zij zagen een: modest genetic correlation between height and intelligence.

Het aardige is dat we die relatie ook kunnen zien in de cijfers van het CBS. Ook lichaamsgewicht, de zgn. Body Mass Index (BMI). Er lijkt een genetisch samenwerkingsverbandje tussen hoe groot je wordt en hoe slim je zult gaan worden. Kijken we naar gewicht, dan lijkt hetzelfde aan de hand.


Lees hier ->>> meer over je hersenen op deze website.


Hoe langer, hoe slimmer

De wetenschappers van Generation Scotland onderzochten bijna 7.000 mensen op lengte en intelligentie. Ook zij zagen, net als in de tabel hier onder, dat langere mensen gemiddeld een hoger IQ hadden als de kleinere mensen onder ons.

Er werden in dit Schotse onderzoek vier types van intelligentie meegenomen, te weten: mentale reactietijd, verbaal vermogen, processnelheid van de hersenen en herinneringsvermogen.


Goed om te weten: Facebook direct gelinkt aan achteruitgang in geestelijke gezondheid.


Ook vonden de onderzoekers dat 70 procent van het verband tussen lengte en intelligentie genetisch bepaald is en dit betekent dat er genen zijn die zowel betrokken zijn bij het ontwikkelen van intelligentie als bij groei. De rest van correlatie is te wijten aan omgevingsfactoren.

Bron: nu.nl


Wist je dat sarcastische mensen intelligenter zijn!


Helpt afvallen?

‘The greater your weight, the lower your IQ, say scientists’ aldus de Britse krant de Telegraph.

Dit Franse onderzoek zou hebben uitgewezen dat mensen die in een periode van vijf jaar nadrukkelijk aan gewicht winnen en duidelijk daling van de mentale prestaties lieten zien. Dit gaat dan over het verliezen van mentale prestaties tot bijna 40% en dat kunnen we dan ook geen kleine daling noemen.

Een oorzaak zou kunnen zijn dat de hormonen die samengaan met het vet de hersenen be√Į nvloeden. De Franse onderzoekster geeft ook aan dat: ‘Another explanation could be that since obesity is a widely known cardiovascular risk factor, due to the thickening and hardening of the blood vessels, that the same happens with the arteries in the brain.’


slaap je hersenen schoon speolt.


Hoe langer, hoe slimmer, hoe dikker, hoe dommer

Bron: Centraal Bureau voor Statistiek


Zie hier de zeven misvattingen hoe mensen over je denken.


Lengte Gewicht Ondergewicht Normaal Overgewicht
Basisonderwijs 170.0 77.7 1.4% 35.9% 62.8%
VMBO/MBO1/AVO 171.5 77.4 1.5% 40.4% 58.2%
HAVO/VWO/MBO 174.2 78.0 1.1% 47.4% 51.5%
HBO 175.9 77.0 1.6% 54.9% 43.6%
Universiteit 177.5 76.4 2.2% 63.4% 34.4%
Niet bekend 171.0 76.6 3.1% 39.3% 57.6%