, , , ,

Top 10 meest kindvriendelijke hondenrassen

Top 10 meest kindvriendelijke hondenrassen

Meest kindvriendelijke hondenrassen

Een hond in huis zorgt vaak voor veel vrolijkheid. Zeker als je kiest voor een kindvriendelijke hond. De kans is groot dat de als de hond vriendelijk voor kinderen is, dit gedrag ook tot uit komt in het bijzijn van volwassenen en andere honden. Zie hieronder de 10 kind vriendelijkste hondenrassen.


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Top 10 meest kindvriendelijke hondenrassen

Zie hier ->>> overigens de honden die nogal graag bijten.


10. Boxer

Boxer
De Boxer is aanhankelijk, trouw ten opzicht van baas en gezin en daarmee uitermate geschikt als huishond. Een boxer is dwingend aanwezig en wil er graag bijhoren. Hij is vrolijk, vriendelijk en erg speels. De boxer is intelligent en moet met zacht, maar consequente hand opgevoed worden binnen het gezin.

Bron: www.houdenvanhonden.nl


9. Cavelier King Charles

Cavelier King Charles

Cavelier King Charles

De Cavalier King Charles-spaniël behoort tot de Engelse spaniëls en is een van de vriendelijkste hondenrassen. Honden die behoren tot dit ras zijn sportief, maar deze honden zijn heel aanpasbaar en willen er gezellig bij zijn. Hun gedrag is vriendelijk en niet-agressief. Ze hebben geen aanleg tot nervositeit.


8. Engelse Bulldog

Engelse buldog

Engelse buldog

De Engelse Bulldogs hebben een lief karakter, zijn voorspelbaar, betrouwbaar en kunnen uitstekend met kinderen overweg.

Bron: www.hillspet.nl


7. Newfoundlander

Newfoundlander

Newfoundlander

De Newfoundlander is over het algemeen een vriendelijke en tolerante hond. De Newfoundlander werd vroeger gebruikt om vissers te helpen om de netten met vis binnen te halen, sledes te trekken en mensen uit het water te redden, maar tegenwoordig wordt hij vooral gebruikt als gezelschapsdier.


6. Beagle

Beagle

Beagle

De Beagles hebben een erg eigenwijs karakter. Ze zijn uitermate intelligent en in het algemeen zachtaardig, vriendelijk en niet agressief of verlegen. Een Beagle houdt van menselijk gezelschap. Ze zijn over het algemeen sociaal naar andere honden.


5. Berner Sennenhond

Berner sennenhond

Berner sennenhond

De Berner sennenhond is niet overmatig fel en grijpt alleen in wanneer het nodig is. Tegenover eigen mensen is de Berner sennenhond zeer aanhankelijk. De zelfstandigheid die de Berner sennenhond heeft ontwikkeld vanwege de taken waarvoor hij is gefokt, kan leiden tot eigenwijs gedrag. Dit maakt dat het ras een consequente training nodig heeft. De hond kan goed overweg met kinderen.


4. Labradoodle

Labradoodle

Labradoodle

De Labradoodle honden hebben gewoonlijk een aanhankelijk karakter. Ze kunnen de emoties van hun baas goed aanvoelen, een kwaliteit die hen geschikt maakt als therapiehond.


3. Cockerspaniël

Cockerspaniël

Cockerspaniël

De cockerspaniël is een jachthond, en zal reageren op vogels, konijnen en katten die hij ziet. Het is een kindvriendelijk en altijd vrolijk en energiek hondenras. Verder houdt de cocker van water en zwemmen, evenals apporteren. Hij kan ook goed samenleven met katten indien dit hem aangeleerd is als pup.


2. Labrador Retriever

Populairste hond is de Labrador retriever

Labrador Retriever

De Labrador retrievers zijn gezellige, vriendelijke en echte werkhonden. Ze zijn daarom ook te trainen als blindengeleidehond, als assistentie- of hulphond, reddingshond en speurhond. De Labrador Retriever is dan ook niet voor niets de populairste hond zoals je hier ->>> kunt zien.


1. Golden Retriever

Golden Retriever

Golden Retriever

Volgens Wikipedia en ons is de golden retriever is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Door zijn intelligentie en leergierigheid is hij goed op te voeden. Ze worden graag betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin.

De golden retriever is kindvriendelijk en heeft een tolerante en evenwichtige aard. Hij is dan ook geschikt als gezinshond. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig, een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Een golden retriever blaft doorgaans weinig, maar wanneer vreemden zich op het terrein begeven zal hij zijn baasje beslist waarschuwen. Ze zullen hem echter niet ‘met hand en tand’ verdedigen; het zijn geen echte waak- of verdedigingshonden.


Top 10 meest kindvriendelijke hondenrassen

  1. Golden Retriever
  2. Labrador Retriever
  3. Cockerspaniël
  4. Labradoodle
  5. Berner Sennenhond
  6. Beagle
  7. Newfoundlander
  8. Engelse Bulldog
  9. Cavelier King Charles
  10. Boxer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie