Top 10 meest ongewilde records in de Formule 1 (met beeld)

0
Top 10 meest ongewilde records in de Formule 1
Top 10 meest ongewilde records in de Formule 1

Top 10 meest ongewilde records in de Formule 1

Dit zijn van die records die eigenlijk niet op je naam wilt hebben. Eigenlijk zijn de beelden het belangrijkst. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de Formule 1 op deze website.


Top 10 meest ongewilde records in de Formule 1


10. De meeste podia zonder winst

Nick Heidfeld weet in zijn BMW-Sauber-team nooit een Grand Prix te winnen. In 12 seizoenen en 183 Grand Prix weet hij 13 podiumplaatsen te halen. Vijf keer een derde plaats en acht keer een tweede is op zich ook niet slecht.


9. Snelste straf

Sebastian Vettel wint de prijs voor de snelste straf met zes seconden. In 2006, als testrijder bij BMW Sauber, rijdt hij tijdens de eerste oefensessie voor de Turkse GP de garage uit en de pitstraat in op weg naar de baan. Vettel kreeg natuurlijk direct boete voor het negeren van de stewards.


8. De meeste races voor een podium

Sommige coureurs doen er wel heel erg lang over voordat ze een podiumplaats weten te behalen. Overigens zijn er velen die dit nooit is gelukt. Carlos Sainz mag het podium op na de Braziliaanse GP van 2019. Dit was 101e race van de Spanjaard. Het vorige record stond op naam van Martin Brundle met 91.


Zie hier de Top 20 Formule 1 coureurs met de meeste starts in een Grand Prix.


7. De meeste ronden leidden zonder winst

Chris Amon rijdt 183 ronden helemaal vooraan tijdens zijn F1-carrière, maar no way. Hij start 96 keer tijdens 14 seizoenen in F1. Hij mag het zelfs twee en een half seizoen met een Ferrari proberen te winnen. Zo wordt hij bijvoorbeeld tweede in de Belgische GP van 1970 op slechts 1,1 seconden na Pedro Rodriguez.


Zie hier alle Formule 1 teams en hun sponsors 2022.


6. De meeste races zonder pole position

Sergio Perez heeft inmiddels 176 geprobeerd om vooraan te beginnen tijdens een Grand Prix. Hij nam het record over Johnny Herbert van die het 161 keer probeerde.


5. De meeste Grand Prix prijzen voor de eerste pole position

Mark Webber haalt zijn eerste overwinning bij de 130e poging. In zijn achtste F1-seizoen en zijn derde bij Red Bull, lukt het eindelijk tijdens de Duitse Grand Prix van 2009 op de Nürburgring. Het is zijn eerste pole position met slechts 0,127 seconden voorsprong op Rubens


4. De meeste Grand Prix prijzen zonder podium

Hulkenberg is een enorm talent en wint titels in de A1GP, Formula 3 Euroseries en GP2. Met Williams, Force India, Sauber en Renault gaat het 177 keer mis.


Zie hier de top 50 jongste Formule 1 coureurs die het podium haalden.


3. De meeste Grand Prix prijzen zonder punt

Luca Badoer rijdt 50 races en haalt nooit een punt. Hij mag het zelfs twee jaar met een Ferrari proberen. Verder rijdt hij voor Lola, Forti en Minardi.


2. De meeste Grand Prix zonder winst (coureur)

Hier hebben we het over Andrea de Cesaris. De Cesaris reed voor Alfa Romeo, McLaren, Ligier, Minardi, Brabham, Rial, Dallara, Jordan, Tyrrell en Sauber. Van de 208 races haalt hij maar 71 keer de finish. Hij moet zelfs de race 12 achter elkaar stoppen in 1987.

Met Brabham heeft hij nog een ander record. Hij rijdt hij 16 races in één seizoen en haalt maar twee keer de finish. Opmerkelijk genoeg werd hij wel derde in België, één van de slechts vijf podia op zijn naam.


1. Meeste Grand Prix zonder te winnen (team)

Arrows doet 25 seizoenen mee in de F1, van 1978 tot 2002. Ze starten 382 in een Grand Prix en weten niet één race te winnen. Aan de coureurs lijkt het niet te liggen met namen als Riccardo Patrese, Gerhard Berger, Michele Alboreto, Jos Verstappen en Damon Hill. Hill weet met een Arrows nog wel vijf tweede plaatsen te halen.