, , ,

Top 10 meest populaire oude wapens

Bagh Nakh: Top 10 meest populaire oude wapens

Meest populaire oude wapens

Elk genoemd van deze wapen is uniek en gevaarlijk met zijn eigen specialiteit. De meeste zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, ijzer, maar in zeer verschillende vormen en maten. Deze wapens maakten een enorme impact tijdens de gevechten en sommige nog steeds tot op de dag van vandaag. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over wapens op deze website.


Top 10 meest populaire oude wapens

Bron: www.historyten.com


10. Shuriken

Shuriken

Shuriken

Ontstaan ​​in: Japan
Datum: 1596
Afmeting: 12 tot 15 cm, met een gewicht van 35 tot 150 gram

De Shuriken zijn werpmessen. De kunst om te gaan met deze wapens heet shuriken-jutsu of shuriken-do. Het is een gevaarlijk wapen, klein van formaat. Het is een soort een verborgen dolk en staan ook bekend als ninjasterren of werpsterren.

Het had de vorm van een ster, rond in het midden met scherpe en puntige randen. In sommige gevallen werden de randen ook gedrenkt in gif en in uitwerpselen van dieren om infecties via de snijwonden te veroorzaken.

De vaardigheden om dit kleine wapen te oefenen zijn gedurende meer dan 100 jaar gebruikt in de tijd van de ninja’s. Naast ninja’s werd het ook gebruikt door de Samurai- en Asiguru-soldaten.


Zie hier de bekendste maffiawapens.


9. Khopesh

Khopesh

Khopesh

Ontstaan ​​in: Oude Egypte
Datum: Tijdens de bronstijd rond c. 1500 voor Christus
Afmeting: 50 tot 60 cm

De khopesh of sikkelzwaard is een vorm van een strijdbijl, meestal gemaakt uit het enkele stuk brons en was behoorlijk zwaar.

Het wapen was eigenlijk het symbool van de goden en vooral het symbool van de macht van de farao. De vorm van dit wapen had een sikkelvorm waarvan het binnenste gedeelte werd gebruikt om de vijand te ontwapenen door hun wapen en de arm met het gebogen blad te haken.


8. Urumi

Urumi

Urumi

Ontstaan ​​in: Tamilakam, het hedendaagse Kerala
Datum: rond de 6e eeuw v.Chr
Afmeting: 150 tot 160 cm

De urumi ook bekend als chuttuval is een wapen dat deel uitmaakt van de Kalaripayattu-vechtkunst. Dit een Indiase vechtstijl, één van de oudste vormen van vechten.

Het is gemaakt door meerdere messen aan één handvat te bevestigen. De messen zijn flexibele gemengd met scherpe randen die bij een kleine aanraking snijden.

Urumi is één van de gevaarlijkste wapens die wel speciale vaardigheden vereisen bij gebruik. Anders wordt je zelf het slachtoffer.


7. Dubbelbladige Haladie

Dubbelbladige Haladie

Dubbelbladige Haladie

Ontstaan ​​in: India en Syrië
Datum: rond de 18e tot 19e eeuw
Afmeting: ongeveer 22 cm

De haladie is voornamelijk gebruikt door de Rajput. Het wapen heeft twee tweesnijdende messen die zijn verbonden met de uiteinden van een enkele handgreep in het midden.


Zie hier de meest vreemde Nazi wapens.


6. Romeinse schaar

Romeinse schaar

Romeinse schaar

Ontstaan ​​in: het Oude Rome
Datum: rond 100 voor Christus
Afmeting: ongeveer 45 cm

De Romeinse gladiatoren gebruikten de schaar tijdens hun gevechten. Ze gebruikten dit wapen om tegen de Retiarius te vechten. Retiarius hadden de beschikking over een net en een kort zwaard.


Top 5 meest populaire oude wapens


5. Katar

Katar

Katar

Ontstaan ​​in: Vijayanagar Empire, Zuid-India
Datum: 14e eeuw
Afmeting: 30 tot 90 cm

De katar is is ook bekend als de Bundi-dolk of een duwdolk. Het was één van meest gebruikte wapens in de Indiase vechtsporten. Het is vooral gebruikt door de Tamil-infanterie-eenheden die bekend staan ​​als Kaalatpadai.

Het heeft de vorm van een scherp mes met een H-vormig handvat. Het handvat houd je vast met je middel- en wijsvinger. De rand is zeer scherp en is vooral gebruikt om de tegenstander neer te steken. Het kan ook het schild en pantsers van de tegenstander doorboren.

Mensen gebruikten het ook om te aanbidden tijdens verschillende ceremonies en rituelen, omdat ze dit wapen als een heilig wapen beschouwden.


4. Shotel

Ontstaan ​​in: Ethiopië
Datum: rond 980 voor Christus
Afmeting: ongeveer 101 cm

Shotel

Shotel

Een shotel is een sikkelvormig zwaard dat in Abyssinië werd gebruikt. Het lijkt op de kromsabel en de Perzische shamshir. De shotel heeft geen pareerstang en de greep is van hout gemaakt. Het blad heeft een lengte van ongeveer 100 cm.

De shotel is door infanterie en cavalerie gebruikt. De shotel was effectief tegen tegenstanders met een schild. Door de gekromde vorm van de shotel kon men het schild ontwijken en de zijkant van de tegenstander aanvallen en vitale organen beschadigen. Ook konden ze de shotel tegen cavalerie gebruiken, het blad kan je als haak gebruiken om een vijandige ruiter van zijn paard te trekken.

Troepen bewapend met shotels worden Shotelai genoemd.


Zie hier de tien grootste kanonnen ter wereld.


Top 3 meest populaire oude wapens


3. Flamberge / zwaard met golfbladen

Flamberge / zwaard met golfbladen

Flamberge / zwaard met golfbladen

Ontstaan ​​in: Duitsland
Datum: rond de 15e eeuw
Afmeting: ongeveer 41 cm

De flamberge is gemaakt zodat de dunne, lange en zeer scherpe bladen bij het aanvallen van de tegenstander extra leed veroorzaakt. Dit door de trillingen en de golven van de bladen. Deze bladen zijn meestal gebruikt door goed opgeleide en ervaren zwaardvechters

Er zijn in die periode verschillende soorten flamberge-zwaarden gemaakt. Één van de beroemde was het zwaard met twee handen dat bekend stond als Flammernschwert. Dit wapen was een van de meest dominante wapens tijdens de Renaissance omdat het talloze doden veroorzaakte en de zwaardvechters van hun tegenstander redde.


2. Maduvu

Maduvu

Maduvu

Ontstaan ​​in: India
Afmeting: ongeveer 158 cm
Maduvu, ontstaan ​​in het oude India, was algemeen bekend als de hoorns van Maru, Maduvu en Fakir.

Dit wapen is ontworpen omdat de fakirs, hindoes, moslims en bedelmonniken geen wapens mochten dragen. Het is gemaakt van twee antilopenhoorns en verbonden door een dwarsbalk. De twee hoorns wezen in tegengestelde richtingen die prima geschikt zijn om de tegenstander te steken en aan te vallen.

Na verloop van tijd is het wapen echter aangepast en zijn ze gemaakt staal.

Het oefenen met dit speciaal ontworpen wapen bestaat nog steeds als één van de vechtsporten van India, bekend als Silambam.


1. Bagh Nakh

Bagh Nakh

Bagh Nakh

Ontstaan ​​in: India
Datum: rond de 18e tot 19e eeuw
Afmeting: ongeveer 51 cm

De Bagh Nakh is bekend als Vagh Nakh, wat Tijgerklauw betekent. Het heeft de vorm van een klauw die bestaat uit vier tot vijf gebogen bladen. De bladen worden vastgezet met een handschoen of een dwarsbalk zodat de je ze met je vingers eraan kunt vasthouden.

De dwarsbalk heeft twee gaten om de duim en de pink te ondersteunen en het tegen de handpalm kan steunen.

De scherpe messen zijn gemaakt om de huid of de spieren van de tegenstander door te snijden. Volgens de legende werd aan de klauwen gif gesmeerd van een vergiftigde tijger en gebruikt door de Rajputs om anderen een kpje kleiner te maken.

De Bagh Nakh is voor het eerst gebruikt door keizer Shivaji om Afzal Khan om de Moghul-generaal en de heerser van Bijapurte verslaan.


Zie hier: hoe maak je een katapult? (met instructievideo’s)


Top 10 meest populaire oude wapens

  1. Bagh Nakh
  2. Maduvu
  3. Flamberge / zwaard met golfbladen
  4. Shotel
  5. Katar
  6. Romeinse schaar
  7. Dubbelbladige Haladie
  8. Urumi
  9. Khopesh
  10. Shurikens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie