Top 100 meest invloedrijkste mensen 2023 volgens Time

0
Olena Zelenska - Top 100 meest invloedrijkste mensen 2023 volgens Time
Olena Zelenska - Top 100 meest invloedrijkste mensen 2023 volgens Time

Meest invloedrijkste mensen 2023 volgens Time

Time 100 is een jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld, samengesteld door het Amerikaanse nieuwsmagazine Time.

De lijst is voor het eerst gepubliceerd in 1999 als resultaat van een debat tussen Amerikaanse academici, politici en journalisten en is nu een jaarlijks terugkerend evenement met veel publiciteit. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over beroemdheden op deze website.


Top 100 meest invloedrijkste mensen 2023 volgens Time

Bron: www.time.com


Artiesten


Michael B. Jordan

Jordan is een Amerikaans acteur en filmproducent.


Drew Barrymore

Barrymore is een Amerikaans film- en televisieactrice, filmproducent en voormalig kindster. Ze won in 2010 een Golden Globe voor haar hoofdrol als Little Edie in de televisiefilm Grey Gardens.


Ali Wang

Wong is een Amerikaanse comédienne en actrice. Wong is bekend van haar Netflix standup-specials Baby Cobra en Hard Knock Wife. Ze is ook bekend vanwege haar hoofdrol in de film Always Be My Maybe.


Austin Butler

Butler is een Amerikaans acteur. Hij is het bekendst door zijn rol als Elvis Presley in de film Elvis en als Jake Krandle in de serie iCarly. Ook was hij te zien als James Garret in Zoey 101.


Aubrey Plaza

Plaza is een Amerikaanse actrice, komiek en producer. Sinds 2009 verscheen Plaza in verscheidene films en series. Ze is vooral bekend als April Ludgate uit de NBC sitcom Parks and Recreation. Ook speelt ze Lenny Busker in de FX Networks serie Legion.


Rian Johnson

Johnson is een Amerikaanse film- en televisieregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend als regisseur van de films Brick en Looper. In 2014 werd hij door Disney in dienst genomen om Star Wars: The Last Jedi te regisseren.


Salma Hayek Pinault

Salma Valgarma Hayek Jiménez is een Mexicaans-Amerikaanse actrice die in meer dan dertig Hollywoodfilms heeft gespeeld.


Zoë Saldana

Saldaña Nazario is een Amerikaans actrice.


Judy Blume

Blume is een Amerikaanse schrijfster van kinderboeken en jeugdliteratuur.


Colin Farrell

Farrell is een Ierse acteur. Hij won onder meer een Golden Globe voor zijn rol in In Bruges.


Lea Michele

Lea Michele Sarfati, professioneel bekend als Lea Michele, is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in de televisieserie Glee.


Simone Leigh


Wolfgang Tilmans


Suzan-Lori Parks


Neil Gaiman

Gaiman is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.


Shervin Hajipour


El Anatsui


Colleen Hoover


Steve Lacy


Iconen


Jennifer Coolidge


Ke Huy Quan

Quan is een Amerikaanse acteur van Chinese en Vietnamese oorsprong. Hij is vooral gekend voor de rol van Short Round in de film Indiana Jones and the Temple of Doom uit 1984. Quan won in 2023 de Oscar filmprijs van Beste acteur in een bijrol met de film Everything Everywhere All at Once.


Sara Mardini en Yusra Mardini


Sjah Rukh Khan


Pedro Pascal


Britney Griner


Koning Charles


Salman Rushdie


Zie hier de 100 Beste Engelse boeken aller tijden cf The Guardian.


Rowvaughn Wells

Wells is de moeder van Tire Nichols die in januari 2023 door de politie van Memphis werd vermoord. Ze pleit voor het voorkomen van politiegeweld in de Verenigde Staten. Wells heeft de regering-Biden beïnvloed om de politiehervorming voort te zetten.


Tracie D. Hall


Peng Lifa


Shannon Watts


Haluk Levent


Imara Jones

Jones is een Amerikaanse politieke journalist en transgenderactivist die de maker is van TransLash Media, een platformonafhankelijk project voor journalistiek, persoonlijke verhalen en verhalen.


Yvon Chouinard


Pioniers


Doja Kat


Mikaela Shiffrin


Bella Hadid


Sam Altman

Altman is een Amerikaanse ondernemer, investeerder en programmeur. Hij is de CEO van Loopt en OpenAI, en is dat sinds hij ze mede heeft opgericht. Daarnaast was hij medeoprichter van Worldcoin in 2020. Voorheen was hij president van Y Combinator en korte tijd CEO van Reddit.


Niloofar Hamedi en Elaheh Mohammadi


Thom Browne


S.S. Rajamouli


MRBEAST


Elizabeth Maruma Mrema


Britney Schmidt en Peter Davis


Sam Rivera

ivera is a singer/songwriter based in Portland OR. Born in Portland to Salvadoran immigrants, Sam is the youngest of 4 siblings. He began singing at age 15 at the church his parents have been pastors for 20 years.


Robin Zeng


Eduard Reynolds


Margaret Mitchel


Leiders


Olena Zelenska

Zelenska, geboren als Olena Volodymyrivna Kyjasjko is een Oekraïens scenarioschrijfster en de echtgenote van Volodymyr Zelensky, de zesde en huidige president van Oekraïne.


Luiz Inácio Lula Da Silva


Hakeem Jeffries

Jeffries is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij is de fractieleider van de Democratische Partij in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden sinds 2023

Hij volgt daarmee Nancy Pelosi op, die jarenlang de leider van de Democraten was in het Huis van Afgevaardigden.


Evan Gershkovich


Janet Yellen


Sherry Rehman


Mitch McConnel


Anthony Albanese


Margrethe Vestager


Jo Biden


Zie hier de Top 20 populairste wereldleiders 2022.


Samuël Alito

Samuel Anthony Alito Jr. is een Amerikaans jurist met Italiaanse voorouders, actief als rechter van het Federaal Hooggerechtshof.


Gustaaf Petro


Gina Raimondo


Oleksandra Matviichuk


Fumi Kishida


Cindy McCain

McCain is een Amerikaanse zakenvrouw en filantrope. McCain heeft een directiepositie bij het bedrijf van haar familie, Hensley & Co. In 1980 trouwde zij met de latere Republikeinse senator John McCain, die in 2008 kandidaat was in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.


Maria Herrera Magdaleno


Olaf Scholz


Bola Ahmed Tinubu

Tinubu is een Nigeriaanse accountant, politicus en in 2023 de verkozen president van Nigeria. Hij was gouverneur van de staat Lagos van 1999 tot 2007 en senator voor Lagos West tijdens de korte Derde Republiek.


Min Aung Hlaing


Titanen


Angela Basset


Laurene Powell Jobs

Powell Jobs is een Amerikaanse zakenvrouw, oprichter en bestuurder van Emerson Collective, een organisatie die gericht is op verbetering van de maatschappij. Emerson Collective zet zich onder meer in voor hervormingen op het gebied van onderwijs en immigratie, sociale rechtvaardigheid en milieubescherming.


Lionel Messi


Padma Lakshmi

Lakshmi is een in India geboren Amerikaanse auteur, activist, actrice, model, filantroop en televisiepresentator. Ze is sinds seizoen 2 onafgebroken gastvrouw van het kookwedstrijdprogramma Top Chef op Bravo.


Johan Rockström


Beyonce


Patrick Mahomes II


Zie hier de Top 500 rijkste mensen ter wereld 2023 volgens Bloomberg.


Elon Musk


Gina Prince Bythewood


Karen Lynch


Shou Zi Chew

Shou Zi Chew is een Singaporese zakenman en ondernemer die sinds 2021 CEO van TikTok is.


Ozlem Tureci en Ugur Sahin


Deborah Lipstadt


Vernieuwers


Bob Iger


Sarah Kate Ellis


Kylian Mbappé


Natasha Lyonne

Natasha Lyonne is een Amerikaans actrice.


Monica Simpson


Nathan Velder


Wanjira Mathai

Mathai is een Keniaans klimaatactiviste. Ze is vicepresident en regionaal directeur voor Afrika bij het World Resources Institute, gevestigd in Nairobi, Kenia. In deze rol pakt ze mondiale problemen aan, waaronder ontbossing en toegang tot energie.


Hidetaka Miyazaki


Jerrod Carmichael


Catherine Coleman Flowers


Sean Sherman


Iga Swiatek

Świątek is een tennisspeelster uit Polen. Świątek begon op zesjarige leeftijd met het spelen van tennis. Haar favoriete ondergronden zijn gravel en hardcourt. Zij speelt rechts­handig en heeft een tweehandige backhand. Zij is actief in het inter­na­tio­nale tennis sinds 2016.


Kate Orf


Dimie Ogoina


Andrea Kritcher

Andrea “Annie” Kritcher is een Amerikaanse nucleair ingenieur en natuurkundige die werkt in het Lawrence Livermore National Laboratory.

Ze was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Hybrid-E, een capsule die traagheidsopsluiting mogelijk maakt. In 2022 werd ze verkozen tot Fellow van de American Physical Society.


Geef een reactie