Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides

0
Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides: Schotland
Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides: Schotland

Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides

De dames en heren van Rough Guides vroegen hun lezers wat zij nu het mooiste land ter wereld vonden. Overigens is Rough Guides ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van een Britse student. Inmiddels hebben ze gidsen voor 120 verschillende landen en plekken op deze aarde. En, ja ze kwamen uit bij…


Lees hier ->>> meer aardige artikelen over ‘landen’ op onze website…


Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides: Schotland
Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides: Schotland

Top 20 mooiste landen van de wereld volgens Rough Guides


20. Vietnam

Van de indrukwekkende rotsformaties van Ha Long Bay tot de terrasvormige velden van het bergachtige Sa Pa, Vietnam heeft een enorme rijkdom aan toegankelijke natuurlijke schoonheid. De steden zijn  schitterend. Van de moderne wolkenkrabbers van Ho Chi Minh Stad of de aantrekkelijke contrasten van Hanoi.


19. Kroatië

Kroatië trekt toeristen van over de hele wereld dankzij de historische steden zoals Dubrovnik en Split en met een kust die zich uitstrekt over meer dan 1.700 kilometer. Het eten is er heerlijk samen met de lokale wijn. Met wandelpaden en Romeinse ruïnes, trendy winkels en thermale baden: Kroatië heeft ’t.


18. Ierland

Groene velden en met mos bedekte muren, de rustig Hilltop meren en de prachtige wandelingen zijn een garantie voor een succesvolle vakantie in Ierland. En Dublin kan concurreren met de beste Europese steden.


17. Noorwegen

De prachtige fjorden en de compacte hoofdstad Oslo, er is veel te ontdekken in Noorwegen.


16 Peru

Ga met een buggy door de eindeloze woestijnen of te voet door het Amazone regenwoud. De ruïnes van Machu Picchu blijven spectaculair of de besneeuwde bergen van de Andes: het is echt allemaal Peru!


15. Zwitserland

Adembenemende landschappen met bergen en meren, Zwitserland blijft verrassend. Bezoek de schilderachtige steden als Vevey, Montreux en Genève en het kosmopolitische Zürich.


14. Finland

Dit land is bezaaid met meren en uitgestrekte bossen die zich lijken uit te strekken tot voorbij de horizon. De hoofdstad Helsinki is ’s werelds meest noordelijke stad met meer dan één miljoen inwoners.


13. India

Van de drijvende paleizen van Jaipur, de drukte van Mumbai, uitgestrekte theeplantages, ruisende watervallen en prachtige stranden: er is genoeg om India te bezoeken.


12. Mexico

Mexico heeft prachtige stranden aan de Caribische kant of aan de Stille Oceaan. Geniet van de cultuur of het eten in Mexico City, Oaxaca of het schiereiland Yucatan.


11. Slovenië

Slovenië: bergen, bossen, meren, kust, oude steden, vriendelijke mensen en lekker eten.


10. Wales

Historische kastelen, bergen, schitterende wandelingen en natuurlijk de beboterde Welshcakes, dat alles is Wales.


9. De Verenigde Staten

Ontdek in de Verenigde Staten het National Park Yosemite, verdwaal in de woestijnen en pak eens een paar honderd kilometer snelweg. Dit naast de steden als New York, Boston of San Francisco.


8. IJsland

Bezoek de warmwaterbronnen, zie het noorderlicht of geniet hier van culinaire hoogstandjes in Reykjavik.


7. Engeland

Zie de glooiende heuvels van het Lake District en de idyllische kusten van Cornwall in Engeland. Bezoek de lokale pub of verdwaal in het prachtige Londen.


6. Indonesië

Indonesië telt 17.508 eilanden met een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna, maar ook eten en de lokale gewoonten. Er worden meer dan 500 verschillende talen gesproken; Indonesië is een bezoek meer waard.


5. Zuid-Afrika

Zomaar wat Zuid-Afrika: de markante Tafelberg en de stranden waar de pinguïns rond zwerven, op slechts een steenworp afstand van Kaapstad. Zie de wijnbouw in de vallei van de West-Kaap met de betoverende groene heuvels of ga op Safari…


4. Italië

Prachtige natuur, heerlijke wijnen, Romeinse ruïnes, kunst, cultuur en eten: het is er goed en in overvloed in Italië.


3. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft met haar prachtige groene heuvels, bergen en fjorden een adembenemende en verbazingwekkende diversiteit in haar landschap.


2. Canada

Canada heeft majestueuze landschappen, prachtige meren en kosmopolitische steden als Toronto en Montreal


1. Schotland

Schotland heeft ruige stranden, diepe meren en gigantische kastelen met duizenden jaren geschiedenis. Ga voor de heerlijke whisky, uitstekende golfbanen of om te wandelen en te fietsen door prachtige steden en natuur.


 

Geef een reactie