, ,

Vrouwen meer spijt van dronkenschap dan mannen zegt onderzoek

Vrouwen meer spijt van dronkenschap dan mannen

Vrouwen meer spijt van dronkenschap dan mannen

De eerste resultaten van de ‘Global Drug Survey’ 2020 zijn binnen en bieden nieuwe inzichten in drugsgebruik- en drinktrends. Eén van die zaken ging over de dames en dronkenschap. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Vrouwen meer spijt van dronkenschap dan mannen


Waarom heb je nou spijt van die dronkenschap. Een groot deel van de aan drank gerelateerde spijt zit bij stevige drinkers in angst. Wereldwijd zegt 36 procent dat dronkenschap hen angst bezorgde en dat steeg tot 48 procent van de Duitse respondenten. De beruchte zuiplappen uit Engeland en Schotland hebben er nauwelijks last van. Slechts bij 21 procent en 22 procent gaan drank en angst samen. Wel hebben ze door drank de grootste vreetbuien uit het onderzoek. In Schotland 33,8 keer per jaar tegen Engeland 33,7.

Vrouwen betreuren dronkenschap meer

Wereldwijd had 39 procent van de vrouwen spijt van de keren dat ze dronken werden, vergeleken met 29,6 procent van mannen. Veel meer vrouwen meldden dat ze spijt hadden van iets dat ze niet mochten zeggen (46 procent vergeleken met 40 procent van de mannen), significant meer angst voor de volgende dag (35 procent tot 29 procent) en een ongewenste seksuele uitspatting hadden (18 procent tot 11 procent).