, , , ,

Wetenschap: zeven manieren om je direct gelukkig te voelen!

Wetenschap: zeven manieren om je direct gelukkig te voelen

Wetenschap: zeven manieren om je direct gelukkig te voelen!

Waar zouden we zijn zonder de wetenschap. Zeker als ze hebben uitgezocht hoe we ons direct gelukkig kunnen voelen. Nee, dit keer geen schimmige filosofietjes of wazige spiritualiteiten van een één of andere geluksgoeroe. Nee, keiharde wetenschap. En bij wetenschap weten we dat het effect want we hebben het hier over systematisch verkregen en geordende objectieve menselijke kennis. Zo, en dan nu zeven manieren om je direct gelukkig te voelen!


Lees hier ->>> meer lifehacks op deze website.


1) Snuif lekkere luchtjes op!

Ja, simpel toch, gewoon even een heerlijke opsnuiven. Vers gebakken brood, een parfummetje, een stuk kaas of een rijpe sinaasappel, het aan jouw! Geloof je het niet, lees dan: Effects of Fragrance on Emotions: Moods and Physiology door Stephen Warrenburg.


2) Ga naar buiten!

De paden op, de lanen in. Het zonlicht, de frisse lucht en het uitzicht, ze maken je gelukkig en wel gelijk. Geloof je ook dit niet? Lees dan maar: What Are the Benefits of Sunlight? van Rachel Nall of Bright Light Treatment in Elderly Patients With Nonseasonal Major Depressive Disorder A Randomized Placebo-Controlled Trial van Ritsaert Lieverse en vrienden.


3) Luister naar muziek!

Ja, ook wij worden altijd vrolijk van een heerlijk muziekje. Dat mag Mozart zijn, AD/DC of Armin van Buuren, het is ons om het even. Geloof je dit ook weer niet? Lees dan: Upbeat Music Helps Improve Mood van de zeer gestudeerde Rick Nauert.


4) Lekker kletsen met iemand!

Een praatje pot doet een mens goed. De koetjes en kalfjes even doornemen zorg voor instant geluk. Dat hebben wij niet bedacht maar Leslie J. Seltzer en haar vrienden en ze hebben het opschreven in het artikel Social vocalizations can release oxytocin in humans.


5) Kijk naar grappige video’s!

Je wordt er dood mee gegooid op YouTube en Facebook: de lollige video’s en je wordt er echt vrolijk van. Is dat dan echt zo? Ja, want dat zegt Carolyn Butler in The New York Post in haar artikel Laughing may help ease blood pressure, boost mood and enrich health in other ways op basis van verschillende wetenschappelijk onderzoek. Één van de allerleukste videomakerts vinden wij de Fransman Rémi Gaillard:
https://youtu.be/EsYqj1_WxR4


6) Denk aan iets leuks in de toekomst!

Een bezoekje aan McDonalds, naar je schoonmoeder, denk gewoon aan de leuke zaken die ook voor jou in het verschiet liggen. Mocht je dit niet willen geloven, lees dan het artikel Vacationers Happier, but Most not Happier After a Holiday van onze eigen Jeroen Nawijn en onder andere onze geluksprofessor Ruut Veenhoven.


7) Forceer een glimlach!

Of je het leuk vindt of niet, dat doet er gewoon niet toe. Lach, glimlach en smile en de hormoontjes zullen volgen. Wederom vol ongeloof? Lees dan maar Does smiling make you happy? van Julia Layton.


Zo nu niet langer meer getreurd en gebruik de zeven manieren om je direct gelukkig te voelen!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie