10 Duurste restaurants ter wereld 2021 – Een overzicht

Duurste restaurants 2021
Duurste restaurants 2021

Duurste restaurants ter wereld 2021

Als je van eten houdt en je hebt nog wat geld stuk te slaan, ga dan eens lekker uit eten. Genieten van een diner in de duurste restaurants ter wereld! Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


Top 10 – Duurste restaurants ter wereld 2021


10. Ithaa Undersea – Maldives – € 300,- per couvert

Ithaa Undersea is ’s werelds eerste onderwaterrestaurant. Het bevindt zich op het eiland Rangali op de Malediven. In dit restaurant geniet je van je eten vijf meter onder de Indische Oceaan. Met panoramisch uitzicht op de oceaan, al zijn zeeleven en koraaltuinen.

Het restaurant biedt plaats aan maximaal 14 gasten en serveert een selectie gastronomische ervaringen, menu’s en cocktails.

Om een ​​reservering te maken, moet je in Conrad Rangali verblijven, het belangrijkste vijfsterrenresort op het eiland.

Website: www.conradmaldives.com/dine/ithaa-undersea-restaurant/


9. Aragawa – Tokio, Japan – € 275,- tot € 350,- per couvert

Vervolgens hebben we Aragawa, dat is gevestigd in de kelder van een oud kantoorgebouw in Tokio, Japan. In tegenstelling tot veel andere restaurants, biedt Aragawa een à-la-cartemenu in plaats van een vast menu.

Het restaurant staat vooral bekend om zijn selectie van fijne rundvleesgerechten, zoals Kobe en Wagu.

Website: www.aragawa.jp/english.html


8. Kitcho Arashiyama – Tokyo, Japan – € 365,- tot € 550,- per couvert

In tegenstelling tot het vorige restaurant, biedt Kitcho Arashiyama een menu van tien gangen. Ook staat Kitcho Arashiyama, in tegenstelling tot Aragawa, bekend om zijn prachtige decoratie en omgeving. Het restaurant is vormgegeven in de stijl van een ceremoniehuis, met tatami-matten en lage tafels die uitkijken op prachtige tuinen.

Zoals je zou verwachten van een Michelin-sterrenrestaurant met drie sterren, is er een nauwgezette aandacht voor detail gegeven aan de presentatie en timing van elke gang. De huidige chef-kok aan het roer, Kunio Tokuoka, accepteert niets minder dan het allerbeste.

Website: www.kyoto-kitcho.com/en/restaurant/arashiyama/


7. Guy Savoy – Parijs, Frankrijk – € 365,- tot € 605,- per couvert

Guy Savoy heeft twee restaurants die zijn naam dragen, één in Las Vegas en de andere in Parijs, Frankrijk.

Hoewel beide restaurants meerdere Michelin-sterren hebben, is het Parijse restaurant het vlaggenschip. Je kunt genieten van gemarineerde eend, een ‘festival van kreeft’, gegrilde duif, oesterconcassé, zeeduivel, auberginekaviaar en gebakken eekhoorntjesbrood.

Guy Savoy is ook de man die verantwoordelijk is voor de opleiding van Gordon Ramsey en heeft vier andere succesvolle restaurants in Frankrijk.

Website: www.guysavoy.com


6. Restaurant De L’Hôtel De Ville – Crissier, Zwitserland – € 400,- per couvert

Dit is één van de beste restaurants ter wereld vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van het eten.

Als je het geld hebt, dan kun je uitkijken naar een menu van elf gangen, waaronder: lamsfilet, mosselen met saffraan, pit consommé met Imperial Ossetra kaviaar, ‘Salers’ rundvlees gegrild met wilde peper, cristallines de charlotte en jonge verse slablaadjes.

Als aanvulling op je eten kun je een fles wijn kiezen uit hun veertig pagina’s tellende wijnkaart.

Het restaurant heeft drie Michelin-sterren en de keuken wordt geleid door de beroemde chef-kok Frank Giovani. Restaurant De L’Hôtel De Ville is door La Liste uitgeroepen tot een van de ‘Toprestaurants van 2019’.

Website: www.restaurantcrissier.com


Zie hier de top 10 van meest onmisbare apparaten in huis.


Top 5 – Duurste restaurants ter wereld 2021


5. Maison Pic Valence – Paris, France – € 430,- per couvert

Sophie Pic gaat verder met het familiebedrijf en leidt nu dit restaurant. Ze is één van de weinige vrouwelijke chef-koks ter wereld met een driesterren Michelin-restaurant.

Je kunt een negengangenmenu verwachten bestaande uit mediterrane rouget in een saffraanbouillon, banon geitenkaas berlingots, hertenvlees gemarineerd in sake, gekonfijte rapen en enkele van de beste chocoladedesserts die je ooit zult proeven.

Sophie staat bekend om haar experimentele benadering van haar eten. Het gebruik van ongebruikelijke smaken om gerechten te presenteren die zowel visueel in het oog springen als aantrekkelijk zijn een lust voor het oog.

Het restaurant bestaat nu 130 jaar. Je geniet van je negengangendiner in een prachtige mediterrane tuin.

Website: www.anne-sophie-pic.com


4. Masa – New York, Verenigde Staten – € 570,- per couvert

Dit restaurant in New York, geleid door chef-kok Massa Takayama. Het staat bekend om zijn eenvoud en biedt sushi-menu met de nadruk op essentiële smaken.

Er is geen echt menu beschikbaar bij Masa, maar chef-koks bereiden verse ingrediënten die alleen op de dag zelf verkrijgbaar zijn,

Website: www.masanyc.com


Top 3 – Duurste restaurants ter wereld 2021


3. Ultraviolet – Shanghai, China – € 550 – € 850,-

Hier mag tussen de 10 en 20 gerechten verwachten voor je geld. Hierbij wordt elk gerecht verschillend belicht en op de meest innovatieve manieren wordt gepresenteerd.

Het restaurant streeft ernaar het diner een allround beleving te bieden. Het gaat niet alleen om eten, maar ook proberen ze alle menselijke zintuigen aan te spreken. Je kunt bijvoorbeeld audio- en visuele effecten op de achtergrond zien terwijl je eet.

De keuken wordt geleid door Paul Pairet. Het restaurant heeft ook de grootste verhouding tussen werknemers en klanten, namelijk drie werknemers per gast. Als klap op de vuurpijl heeft het restaurant drie Michelinsterren.

Website: www.uvbypp.cc


2. Per Se – New York, Verenigde Staten – € 600,- per couvert

Per Se, dat in 2004 zijn deuren voor de wereld opende, is het tweede Michelin-restaurant met drie sterren. Dit restaurant staat vooral bekend om zijn uitzonderlijk delicate presentatie en exquise smaken.

Website: www.thomaskeller.com/perseny


1. Sublimotion – Ibiza, Spanje – € 2.100,- per couvert

Ja, je leest het goed! Sublimatie rekent zijn gasten 2.100,- per persoon aan voor een menu van 20 gangen. Het restaurant is in de Spaanse zomer slechts enkele maanden per jaar geopend, van 1 juni tot 30 september. Het wordt gerund door Michelin-tweesterrenchef Paco Roncero.

Vijfentwintig professionals presenteren je menu van 20 gangen één voor één presenteren gedurende drie uur.