Top 50 beste restaurants ter wereld 2022

Top 50 beste restaurants ter wereld 2022
Top 50 beste restaurants ter wereld 2022

Beste restaurants ter wereld 2022

De 50 beste restaurants ter wereld zijn de heilige graal in de wereld van de gastronomie. De restaurant zijn gekozen door een jury van 1.080 mensen van over de hele wereld. Hieronder één-derde chef-koks en restauranthouders, één-derde gastronomiejournalisten en één-derde wereldreizende fijnproevers.

De haute cuisine is vandaag wereldwijd verspreid bijvoorbeeld acht vestigingen in Zuid-Amerika (waaronder nummer twee op de lijst, het Central-restaurant in Lima, Peru) en Zeven in Azië.

Europa blijft echter het boegbeeld met met zes restaurants die in de top 10. En daaronder de “Best of the Best”, de naam waar iedereen wachtte. De n°1 van dit jaar heet Geranium en staat in Kopenhagen.

Hij volgt de beroemde Noma op, nog een sterrenvestiging in de Deense hoofdstad die vorig jaar tot één is gekroond. Chef Rasmus Kofoed, die met zijn team al nummer twee was in de ranglijst van vorig jaar, biedt eigentijdse gerechten “de zintuigen wakker maken” waarin hij onlangs het vlees verwijderde. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 50 beste restaurants ter wereld 2022

Bron: www.theworlds50best.com


50. SingleThread – Healdsburg

49. Ikoyi – London

48. Leo – Bogotá

47. Oteque – Rio de Janeiro

46. Belcanto – Lissabon

45. Narisawa – Tokio


Zie hier de 10 Snelst groeiende fastfood restaurants 2020.


44. Le Bernardin – New York

43. Boragó – Santiago

42. Quique Dacosta – Dénia

41. La Cime – Osaka

40. Schloss Schauenstein – Fürstenau

39. Sorn – Bangkok

38. Jordnær – Kopenhagen

37. Fyn – Kaapstad

36. Odette – Singapore


Zie hier de de 200 Beste restaurants in Europa 2020 volgens OAD.


35. The Clove Club – Londen

34. Hiša Franko – Kobarid

33. Atomix – New York

32. Mayta – Lima

31. Arpège – Parijs

30. Florilège – Tokio

29. St. Hubertus – San Cassiano

28. Le Clarence – Parijs

27. Hof Van Cleve – Kruishoutem

26. Restaurant Tim Raue – Berlijn


Zie hier de beste restaurants van Europa 2018 met Andreas Caminada op één – De top 200


25. Frantzén – Stockholm

24. The Chairman – Hong Kong

23. The Jane – Antwerpen

22. Septime – Parijs

21. Mugaritz – San Sebastian

20. Den – Tokio

19. Piazza Duomo – Alba

18. Alchemist – Kopenhagen

17. Nobelhart & Schmutzig – Berlijn

16. Elkano – Getaria


Zie hier De Librije op 38 in ranglijst beste restaurants ter wereld (top 100).


15. Reale – Castel di Sangro

14. Don Julio – Buenos Aires

13. Steirereck – Vienna

12. Uliassi – Senigallia

11. Maido – Lima


10. Le Calandre – Rubano


9. Quintonil – Mexico City


8. Lido 84 – Gardone Riviera


7. A Casa do Porco – São Paulo


6. Asador Etxebarri – Atxondo


Ook lekker: restaurant Jansen & Jansen in Schijndel maakt de Lekkerste Saté van Nederland.


5. Pujol – Mexico City

Website: www.pujol.com.mx


4. Diverxo – Madrid

Website: www.diverxo.com


3. Disfrutar – Barcelona

Hedendaagse technieken, gedurfde combinaties en de drive om gasten te verrassen zijn enkele van de kenmerken die Castro, Casañas en Xatruch omarmen bij Disfrutar zoals ze deden bij El Bulli. Gerechten als panchino (een luchtig broodje) gevuld met kaviaar en zure room, of multibolvormige pesto met malse pistachenoten en paling, zijn ontworpen om te ‘behagen, verrassen en prikkelen’.

In 2021 onthulde het team een ​​nieuw type tafel in hun creatieve keuken: tijdens de eetervaring komt het tot leven, met geheime compartimenten, laden en heerlijke hapjes verborgen in de ingewanden.

Website: www.disfrutarbarcelona.com


2. Central – Lima

Central Restaurante is een restaurant in de wijk Miraflores, Lima, Peru. Central Restaurante is het vlaggenschiprestaurant van de Peruaanse chef-kok Virgilio Martínez Véliz, en dient als zijn werkplaats bij het onderzoeken en integreren van inheemse Peruaanse ingrediënten in het menu van het restaurant.

Website: www.centralrestaurante.com.pe


1. Geranium – Kopenhagen

Vijf jaar nadat hij stopte met het eten van vlees, maakte Kofoed in 2022 van Geranium een ​​vleesvrije zone, waarbij hij zich uitsluitend richtte op lokale zeevruchten en groenten van biologische en biologisch-dynamische boerderijen in Denemarken en Scandinavië.

Kunstzinnige creaties op het menu ‘Spring Universe’ zijn onder meer licht gerookte kuit van kuit met melk, boerenkool en appel, en bospaddenstoelen met bier, gerookte eidooier, gepekelde hop en roggebrood. Elk gerecht is een ingewikkeld kunstwerk dat wordt geserveerd op op de natuur geïnspireerd serviesgoed.

Website: www.geranium.dk