Restaurant Jansen & Jansen in Schijndel maakt de Lekkerste Saté van Nederland

Wie maakt de Lekkerste Saté van Nederland?  Restaurant Jansen & Jansen in Schijndel!

Wij rijden er graag een kilometertjes voor om: voor een lekker sateetje. En onze vriend Remco Wols, de kok van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel, heeft deze week de eerste prijs gewonnen in de wedstrijd ‘Lekkerste Saté van Nederland’. Verder de top drie en nog zeven andere goede adressen met een linkje voor een lekker portie saté. Na de lekkerste koffie en frites nu dus de lekkerste saté van Nederland.

Wie maakt de Lekkerste Saté van Nederland?

 

Wie maakt de Lekkerste Saté van Nederland?  Restaurant Jansen & Jansen in Schijndel

De eerste prijs voor Remco Wols betekende dat hij ook nog eens 4.000 euro mocht ontvangen om zijn restaurant beter op de kaart te zetten. Ook stond er een een Big Green Egg Large voor hem klaar. De Big Green Egg Large is een BBQ gebaseerd op de eeuwenoude Japanse traditie; de kamadomushi, letterlijk ‘stoomkoker’.

In totaal hebben er 30 chefs vanuit verschillende restaurants uit heel Nederland meegedaan aan de competitie. De sateetjes die ze klaarmaakten werden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een aardige jury met mensen die ook wel een potje kunnen koken. Deze bestond uit tweesterrenchef Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel, Niels van den Berg van Kokswereld/ Rungis, Albert van Rheede van Sanadome en Pascal van Loon van Unilever Food Solutions. Natuurlijk werd er bij de gerechten gekeken naar smaak en presentatie, maar ook creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus zelf waren zijn van belang bij een lekkere saté.

De award is uitgereikt door juryvoorzitter Erik van Loo. René van Doornum van Gasthuis du Soleil in Doesburg ging aan de haal met de tweede prijs en Fitri Chandra van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel eindigde op de netjes derde.

Top 10: de lekkerste saté van Nederland

Nummer 1: Remko Wols
Jansen & Jansen – Schijndel

Nummer 2: René van Doornum
Gasthuis du Soleil – Doesburg

Nummer 3: Fitri Chandra
Sheraton Hotel – Amsterdam Schiphol

Ook in de Top 10: Rikkert de Bruyn
Broertjes Saté – Dordrecht

Ook in de Top 10: Ewout van der Kolk
Gangmaker – Groningen

Ook in de Top 10: Songkhram Niyom
Het Voordek – Vinkeveen

Ook in de Top 10: Patrick Sassen
Landal GreenParks Hoog Vaals

Ook in de Top 10: Esther de Zeeuw
Variatie Catering – Zoetermeer

Ook in de Top 10: Sjoerd Korsten
Luif Aete & Drinke – Venlo

Ook in de Top 10: Martijn Jansen
Ria Joosten Catering – Neer