, , , ,

Alle dierentuinen in Nederland en dierentuinen per provincie

Alle dierentuinen in Nederland en dierentuinen per provincie

Alle dierentuinen in Nederland en dierentuinen per provincie

Het is zoals de titel zegt dat het is: dit zijn alle dierentuinen in Nederland en dierentuinen per provincie. Worden er dierentuinen gemist, geef ze dan even door via informatie@dutchmultimedia.nl.


Dierentuinen in Noord-Brabant


BestZOO – Best

Broekdijk 15
5681 PG Best

T: 0499 – 371 706
E: info@bestzoo.nl

Website: www.bestzoo.nl

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien.

Kom oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa! In BestZOO zijn enkele echte pareltjes te zien, die bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals tamandua’s en wallaroes.


Reptielenhuis de Aarde – Breda

Aardenhoek 26a
4817 NE Breda

Website: www.deaardebreda.nl

Wij zijn een officiële dierentuin van Nederland. Wij doen niet aan opvang en verkopen hier ook niets. Dit houdt in dat wij levende exotische dieren tentoonstellen aan het publiek.


Safaripark de Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek

T: 088-9000321

Website: www.beeksebergen.nl

Tijdens een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen verveel je je nooit. In het Safaripark vind je een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor jong en oud.


Dierenrijk – Mierlo

Heiderschoor 24
5731 RG Mierlo

Website: www.dierenrijk.nl

Dierenrijk is het dierenpark waar leeftijd niet bestaat. Hier is iedereen jong. Ren als een cheetah, klauter als een maki en bekijk de wereld door de ogen van een uil. Beestachtig genieten zit in iedereen, dus ook in jou!


ZooParc Overloon

Stevensbeekseweg 21
5825 JB Overloon

T: 0478 – 64 00 46
E: info@zooparcoverloon.nl

Website: www.zooparc.nl

Geniet elke dag van diverse voederpresentaties, ontdek op de plattegrond met welke bijzondere diersoorten je kennis kunt maken in de Expeditiegebieden, doe mee aan de fotowedstrijd, klim en klauter in de speeltuin en ontdek nog veel meer!


Vlindertuin Klein Costa Rica – Someren

Ploegstraat 68a
5712 RL Someren

T: 06-27249591
E: info@kleincostarica.nl

Website: www.kleincostarica.nl

Midden in het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa Rica, de meest bijzondere tropische vlindertuin van Brabant. Hier beleeft u de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten. Ook leven er vele vlinders maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. U waant zich in de tropen, waarbij u kunt genieten van aangename temperaturen. Geschikt voor ieder weertype en leuk om met uw kinderen naartoe te gaan. Uw uitje bij Klein Costa Rica is een prima ochtend of middag invulling.


Dierenpark de Oliemeulen – Tilburg

Reitse Hoevenstraat 30
5042 EH Tilburg

info@oliemeulen.nl
T: 013 463 00 26

Website: www.oliemeulen.nl

Kom naar Tilburg voor een onvergetelijke dag in het vreemdste dierenpark van Nederland. Hier sta jij oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten en kun je echt van alles verwachten. Loslopende stinkdiertjes? Vliegende hondjes? Je kunt ze vandaag nog ontmoeten. Want een bezoek aan dit gezellige Brabantse dierenpark laat je de dierenwereld niet gewoon ´zien´, maar vooral ´beleven´.


Zie hier de Top 12 grootste provincies van Nederland qua oppervlakte.


Zoo Veldhoven

Wintelresedijk 51
5507 PP Veldhoven

Website: www.zooveldhoven.nl

Zoo Veldhoven is een dierentuin vlakbij Eindhoven. Voorheen stonden wij jarenlang bekend als Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien. In 2013 is het park overgenomen door de familie Loomans en omgedoopt tot Zoo Veldhoven. De collectie van vooral papegaaiachtigen is toen uitgebreid met roofvogels, flamingo’s, pelikanen en diverse soorten zoogdieren, zoals zebra’s, ringstaartmaki’s en alpaca’s.


Vakantiepark Dierenbos Vinkel

Vinkeloord 1
5382 JX Vinkel

Website: www.dierenbos.nl

De meeste parkfaciliteiten bevinden zich op loopafstand van de accommodaties. Zo vind je bij het centraal gelegen hoofdgebouw het zwembad, restaurant de Boswachtershoeve, de bowlingbaan, een loungehoek met speciaal ingerichte kinderhoek, de midgetgolfbaan, speeltuin en de speelvijver. Daarnaast vind je ook op diverse plaatsen in het park dierenverblijven en is er zelfs een kinderboerderij.


Dierenpark Zie-ZOO – Volkel

Zeelandsedijk 12 B
5408 SM Volkel

E: info@dierenparkziezoo.nl
T: 0413-259905

Website: www.dierenparkziezoo.nl

Dierenpark Zie-ZOO in Volkel is niet ZOOmaar een ZOO. We zijn de eerste zorgdierentuin van Nederland, low-budget en gespecialiseerd in bijzondere dieren. Bijzondere dieren en net zo’n bijzondere medewerkers en vrijwilligers. Uitgeroepen tot beste uitje van 2017. En we hebben nu ook het Green Key keurmerk behaald, in het hoogste niveau (Goud!). Daar zijn we natuurlijk trots op! Ontdek onze dieren op onze vernieuwde website en kom ze dan eens in het echt bezoeken. Tot ziens in Volkel (naast de luchtmachtbasis)!


Dierentuinen in Limburg


Kasteelpark Born – Born

Kasteelpark 38
6121XK Born (NL)
E: info@kasteelparkborn.nl
T: +31 464851950

Website: kasteelparkborn.nl

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkietachtige om je heen.


GaiaZOO – Kerkrade

Dentgenbachweg 105
6468 PG Kerkrade

Website: www.gaiazoo.nl

Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag! Spot op de Afrikaanse savanne een sierlijke giraffenfamilie en reis door naar Zuid-Amerika waar de doodshoofdapen en de rode brulapen boven je hoofd door de takken klimmen.
In het gebied Taiga wacht een bijzondere ervaring.


Familiepark Mondo Verde – Landgraaf

Groene Wereld 10
6372 PW Landgraaf
T: 045-5350161

Website: www.wereldtuinenmondoverde.nl

Mondo Verde is door de familie van der Honing overgenomen in 2007. Zij hebben het park omgetoverd tot een prachtig familiepark met veel verschillende soorten dieren, attracties en tuinen. In dit park kunnen 3 generaties, 365 dagen per jaar, veel plezier beleven.


Zie hier de top 10 engste dieren ter wereld.


Dierentuinen in Gelderland


De Apenheul – Apeldoorn

J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

T: 055-357 57 57

Website: www.apenheul.nl

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Het dierenpark ligt aan de rand van Apeldoorn, midden in de natuur op de Veluwe en is nog geen uur rijden vanaf Amsterdam.


Burgers’ Zoo – Arnhem

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

T: (026) 442 45 34
E: info@burgerszoo.nl

Website: www.burgerszoo.nl


Uilen- en Dierenpark de Paay – Beesd

Dr. A. Kuyperweg 120
4153 XB Beesd

E: info@depaay.nl

Website: www.depaay.nl

Uilen- en dierenpark de Paay is sinds augustus 2000 voor het publiek geopend. De eigenaar woont zelf in een huis in het park. Zijn liefde voor dieren was er al met de paplepel ingegoten. Ook zijn vader was namelijk een verwoed dierenliefhebber. Zijn voorkeur gaat uit naar uilen, waarbij de Europese Oehoe veruit de meest favoriet is. Naast het uilenbos zijn er nog veel meer bijzondere dieren te vinden, allemaal door de eigenaar bijeengebracht in de loop der jaren.


Dolfinarium Harderwijk

Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk

T: +31 (0)341-467 467
E: info@dolfinarium.nl

Website: www.dolfinarium.nl

Dolfinarium Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het park werd in 1955 gesticht als nevenactiviteit bij de exploitatie van een speeltuin. In 1965 werden de deuren van het dolfinarium geopend voor publiek.


Dierentuinen in Utrecht


Ouwehands Dierenpark – Rhenen

Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Website: www.ouwehand.nl

In een wereld waar de relatie mens en natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren, mensen aanzetten tot nadenken en handelen en uitgroeien tot een toonaangevende organisatie op dit gebied. Ouwehands Dierenpark streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan de onderstaande doelstellingen.


DierenPark Amersfoort

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

T: 033-422 71 00.
E: info@dierenparkamersfoort.nl

Website: www.dierenparkamersfoort.nl

Wij willen als dierentuin een onmisbare rol spelen als het gaat om het overbrengen van de schoonheid van de dieren op de nieuwe generaties. Door naar buiten te gaan, onvergetelijke herinneringen tussen de dieren te creëren en de waarde van alle grote en kleine dieren te ontdekken, hopen wij dat de kinderen van nu zich in de toekomst in willen zetten voor de dieren in Nederland en ver daarbuiten.

 


Dierentuinen in Drenthe


Wildlands Adventure Zoo – Emmen

Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Website: www.wildlands.nl

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.


Zoo Bizar – Orvelte

Dorpsstraat 2
9441 PD Orvelte

E: info@zoobizar.nl
T: + 31(0)593 – 322400

Website: www.zoobizar.nl

Een uitje begint goed bij Zoo Bizar. Een mini-zoo welke creatief is opgezet in de schuur van een oude Saksische boerderij in het museumdorp Orvelte. Orvelte ligt in Drenthe vlakbij Westerbork en Beilen. Zoo Bizar is de kleinste Zoo van Nederland, misschien wel van Europa! Een familie uitje in Drenthe vier je op originele wijze. Zo zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen.


Antwoord op de vraag: wat maakt je saai voor een ander?


Vogelpark Ruinen

Postweg 3
7963 PD Ruinen

T: 06-20017324
E: info@vogelparkruinen.nl

Website: www.vogelparkruinen.nl

Vogel- en dierenpark Ruinen heeft een unieke populatie Nederlandse weide -en waadvogels. De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit zijn allemaal te bezichtigen in een natuurlijke habitat. Het vogel- en dierenpark werkt hiermee mee aan de bescherming en en behoud van de Nederlandse weide – en waadvogels. Zij zijn behoorlijk in aantal teruggelopen.


Dierentuinen in de provincie Overijssel


Taman Indonesia – Kallenkote

kallenkote 53
8345 HE Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

In het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de Kitta zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de Gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo’s of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.


Vogelpark de Lorkeershoeve – Lutten

De Kerkdijk 26
7775 RA Lutten

T: 0523 68 40 42
E: info@vogelparkdelorkeershoeve.nl

Website: www.vogelparkdelorkeershoeve.nl

Er is een grote diversiteit aan vogels uit alle werelddelen te zien, waaronder ara’s, papegaaien, parkieten, kaketoes, uilen, ibissen, kookaburra’s, kroonkraanvogels, fazanten, duiven, watervogels en nog veel meer. Met een beetje geluk begroet Tommy, de tamme witkuifkaketoe, u met een vriendelijk hallo en hoort u de schallende lach van de kookaburra’s.


Dierenpark MeerZoo – Marknesse

Steenwijkerweg 15
8316 RG Marknesse

T: 0031 (0)527-204495

Website: www.MeerZoo.nl

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij, waarbij spelen niet ontbreekt, die samen met onze zorgboerderij (Reemzorg) wordt beheerd. Reemzorg wordt ook wel eens zorgdierenpark genoemd.


Dierentuinen in de provincie Flevoland


De Orchideeënhoeve en de Vlindervallei – Luttelgeest

Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest

E: info@orchideeenhoeve.nl
T: 0527 202875

Website: www.orchideeenhoeve.nl

Bezoek de geheel overdekte Orchideeën Hoeve en ervaar verre werelddelen heel dichtbij. Dwaal door de tropische tuinen en laat je verrassen door de mooiste planten, bloemen en dieren. Bezoek Europa’s grootste vlindertuin, speel met de papegaaitjes en ga op avontuur in het Mangrovebos. Waar je op het ene moment nog midden in het Amazone Regenwoud staat, word je het andere moment meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld.


De Apeneilanden en Rondje Aap – Almere

Kemphaanpad 1
1358 AC Almere

T: 1 (0)36 523 8787

Website: www.aap.nl

Neem een kijkje achter de schermen bij Stichting AAP. Wij vertellen graag meer over ons werk en onze dieren. Elke vrijdag, zaterdag en zondag verzorgt AAP gratis rondleidingen om 13.30 uur. De minimumleeftijd hiervoor is 12 jaar. Je kunt voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.


Dierentuinen in Zuid-Holland


Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

T: 0900 1857

Website: www.diergaardeblijdorp.nl

Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland.


Avifauna – Alphen aan den Rijn

Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn

E: info@avifauna.nl
T: 0172 – 48757565

Website: www.avifauna.nl

Of je er nu een dagje alleen opuit wil trekken, met je gezin of de hele familie, in Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zo voer je zelf de Australische honingpapegaaien en kijk je bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels kun je tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken en de sierlijke flamingo’s bekijk je van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras.


Aqua Zoo Leerdam

Lingesteynplantsoen 21
4141 GH Leerdam

T: 0345- 610878
E: info@aquazoo-leerdam.nl

Website: www.aquazoo-leerdam.nl

Graag laten wij u alles weten over onze unieke onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam. Een bezoek hieraan zal u een weldadige rust geven. Het geeft u ook een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen. Zo komt u oog in oog te staan met zoet- en zoutwatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, enz., maar u ziet ook gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden, kleurrijke koralen en anemonen.


Schildpaddencentrum Nederland – Alphen aan den Rijn

J. Keplerweg 26
Bedrijventerrein Molenwetering
2408 AC Alphen aan den Rijn

Website: www.schildpaddencentrum.nl

Opvang van schildpadden is een kernactiviteit van het Schildpaddencentrum. Het betreft hoofdzakelijk schildpadden die door particulieren zijn aangekocht of van anderen zijn overgenomen en om welke reden dan ook niet langer verzorgd kunnen worden. De bekende Roodwangschildpad en Geelwangschildpad, die veelal als baby vanuit Amerika werden ingevoerd, zijn daar jaren lang een voorbeeld van geweest!


SEA LIFE Scheveningen

SEA LIFE Scheveningen
Strandweg 13
2586 JK DEN HAAG

T: 070-3542100
E: info@sealife.nl

Website: www.visitsealife.com


Dierentuinen in Noord-Holland


Artis – Amsterdam

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

E: info@artis.nl
T: 020 5233 670

Website: www.artis.nl

ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en Micropia.


Micropia Museum – Amsterdam

Artisplein
Plantage Kerklaan 38-40
Amsterdam

Website: www.micropia.nl

Micropia is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.


Landgoed Hoenderdaell – Anna Paulowna

Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna

T: 0223 – 53 1388
E: info@hoenderdaell.nl

Website: www.landgoedhoenderdaell.nl

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Wat Dierenpark Hoenderdaell bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.


Zee Aquarium – Bergen aan Zee

Van der Wijckplein 16
1865 AP Bergen aan Zee

T: +31(0)72 581 29 28
E: info@zeeaquarium.nl

Website: www.zeeaquarium.nl

Durft u onder het skelet van onze potvis door te lopen? En vervolgens over een brug met daaronder een vijver vol piranha’s? Duik mee in de wonderlijke onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee! Bekijk onze zeehonden en ontdek de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen uit alle windstreken!


Animal Farm Beverwijk

Willem-Alexanderplantsoen
Luxemburglaan 4
1946 SJ Beverwijk
E: info@animalfarm.nl

Website: www.animalfarm.nl

Wij zijn een van de kleinste dierentuinen van Nederland. En de enige dierentuin in Nederland die gratis 7 dagen per week toegankelijk is! Ooit zijn we begonnen als kinderboerderij, maar omdat wij een verscheidenheid aan exotische dieren huisvesten, hebben wij hard gewerkt om te voldoen aan de eisen van het dierentuinenbesluit. En met resultaat: Sinds 2007 mag de Animal Farm zich officieel dierentuin noemen.


Vlindertuin Vlindorado – Waarland

Smeetsweg 12
1738 DK Waarland
T: 0226 – 422 358
E: info@vlindorado.nl

Website: www.vlindorado.nl

Van harte welkom bij Vlindertuin Vlindorado, één van de grootste vlindertuinen van Europa.

De vlinders, vogels en exotische bloemen en planten geven je een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Ontdek, bewonder, verwonder en beleef de Tropen! Vlindertuin Vlindorado is leuk en leerzaam voor jong en oud, bij mooi en slecht weer.


Dierentuinen in Friesland


Ooievaarsdorp De Graverij – Akmarijp

Graverij 5
8541 AA Akmarijp
T: 0566-689259

Website: www.ooievaarsdorp-akmarijp.nl

Earrebarredoarp “De Graverij” ligt in een bijzonder vruchtbaar leefgebied voor de ooievaars. Ooievaars hebben een voorkeur voor min of meer open gebieden met een hoge grondwaterstand en voor overgangen van hoge droge gronden naar lage vochtige delen. Zo zijn zij, zowel bij droogte als wateroverlast, altijd verzekerd van voedsel.
In de omgeving leven veel grote insecten, kikkers, muizen, woelratten, mollen, vissen, kikkers en ander voedsel waarvan de ooievaars leven.


AquaZoo Friesland – Leeuwarden

De Groene Ster 2
8926 XE Leeuwarden
E: info@aquazoo.nl
T: 0511 – 43 12 14

W: www.aquazoo.nl

AquaZoo Friesland vind je aan de prachtige Friese wateren. Geniet van het Zeeleeuwen Spetter Spektakel, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari!


Dierenpark SanjesZoo – Zwaagwesteinde

De Sânjes 8
9269 HA Veenwouden (Fries: Feanwâlden)

Website: www.sanjeszoo.nl

Dierenpark SanjesZoo is landelijk gelegen tussen De Westereen en Feanwâlden in. Het park heeft haar deuren geopend in 2012 en is in de weekenden en vakanties geopend voor bezoekers. SanjesZoo heeft kenmerken van zowel een (kinder)boerderij als een dierentuin. In SanjesZoo wonen zo’n 40 verschillende diersoorten, bestaande uit onder andere geitjes, konijnen, kippen, maar ook neusberen, kamelen en struisvogels. Daarnaast bevinden zich in het park een natuurmuseum en een restaurant.


Dierentuinen in Groningen


DoeZoo Insektenwereld- Leens

Wierde 17
9965 TA Leens
T: 0595 – 57 26 59
E: info@doezoo.nl

Website: www.doezoo.nl

De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! Want in de DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis. Bij DoeZoo draait het om doen!

Al je zintuigen komen in het park volop aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek… Een stinkdier aaien… En natuurlijk een kikker kussen! Dat is wel even wat anders dan plaatjes aan de wand van een museum.

DoeZoo is ook de wereld van kriebelbeestjes: de insecten. Je komt er niet alleen insecten tegen, maar ook dieren en planten die insecten eten.

DoeZoo is buiten en binnen (ruim 900m2 overdekt plezier!). En is daarom geschikt met regen, sneeuw en zonneschijn. Voor iedereen. Er is namelijk altijd wat te beleven in DoeZoo.


Zeehondencentrum Pieterburen

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Website: www.zeehondencentrum.nl

‘Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen, een van de oudste en beste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Op onze campus en field station wonen en werken vrijwilligers en onderzoekers uit de hele wereld. Door onze gezamenlijke passie en de multidisciplinaire aanpak vormen we een learning community.’

 


Dierentuinen in Zeeland


Berkenhof Tropical Zoo – Kwadendamme

Langeweegje 10A
4434 NE Kwadendamme (Zeeland)

T: 0113 – 649 729
E: info@tropicalzoo.nl

Website: www.tropicalzoo.nl

In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven! Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden….wauw, dat moet wel spannend zijn! Of wat dacht je van een slang om je nek? Wie van jullie is het moedigst?


Reptielenzoo Iguana – Vlissingen

Bellamypark 31-37,
4381 CH Vlissingen.

T: 0118-417219

Website: www.iguana.nl

Iguana is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Door overheid en particulieren worden dieren aangebracht die in beslag zijn genomen of om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn.Ons doel is om alle dieren weer terug in de vrij natuur te brengen. Dat is niet altijd mogelijk, dan proberen we ze in natuurreservaten onder te brengen. De nu nog overgebleven dieren proberen we in dieren tuinen en vergelijkbare organisaties onder te brengen.


Het Arsenaal – Vlissingen

Arsenaalplein 7
4381 BL Vlissingen

E: info@arsenaal.com
T: 0118-415400

Website: www.arsenaal.com

In ons leerzame attractiepark is tevens een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria te bewonderen. Sta oog in oog met een echte haai. Aai zelfs de roggen en haaien en ga op avontuur in onze onderwaterwereld en tropische zaal, met maar liefst vier grote aquaria. Ontelbare felgekleurde tropische vissen zwemmen hier in een natuurgetrouwe omgeving rond.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie