Apple is de grootste belastingontduiker ter wereld met 181 miljard

Apple is de grootste belastingontduiker ter wereld

In de Verenigde Staten keken de dames en heren van het het Citizens for Tax Justice wie er nu belasting ontduiken. Nu kennen we in Nederland het verschil tussen ontwijken en ontduiken, want het eerste is niet strafbaar en het tweede wel. Maar goed wie valt er nu over een woord als dat ultra-hippe, mens- en homovriendelijke en milieubewuste Apple gewoon 181 miljard dollar aan het zicht van de belasting onttrekt en vrolijk heeft opgepot in één van de belastingparadijzen. Verder nog negen andere bedrijven waar van je dit niet zou verwachten?!

Apple is de grootste belastingontduiker ter wereld met 181 miljard
Apple is de grootste belastingontduiker ter wereld met 181 miljard

Top 10: wie is de grootste belastingontduiker ter wereld

Een paar triljard dollar zou volgens de Citizens fort Tax Justice in belastingparadijzen verscholen zijn voor de Amerikaanse belastingdienst. Wij weten nergens van, onze naam is haas…

10. Google met $47 miljard

Google, joh verdien je niet genoeg? Ook jullie hebben toch zo’n fris imago? Groen, hip en mensvriendelijk. Stop er toch eens mee en ga nu ook eens gewoon belasting betalen.

9. Exxon Mobil met $51 miljard

Exxon, Esso of Mobil bij ons aan de pomp, doet het ook niet slecht met 51 miljard. Daar komt binnenkort een einde aan, want dan rijden we allemaal elektrisch!

7. Cisco Systems met $53 miljard

Cisco maakt netwerkapparatuur voor grote bedrijven en telecombedrijven. Je moet niet vreemd opkijken als je zelf op dit moment werkt met een Cisco systeem.

7. Johnson & Johnson met $53 miljard

Zij zijn actief de farmaceutische industrie, medische- en consumenten producten met merken als OB (tampons), Listerine (mondspoeling), Nicorette (nicotinepleisters en dergelijke), Compeed (pleisters), RoC (gezichtscrème) en Acuvue (contactlenzen).

6. Merck met $60 miljard

Zitten in de farmacie met merken als geneesmiddelengroep bestaat uit Organon, Intervet, Nobilon en Diosynth.

5. IBM met $61 miljard

Bestaan ze nog IBM? Schijnbaar wel. Ze verdienen geld met het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.

4. Pfizer met $74 miljard

Zij houden schijnbaar nogal wat geld over aan onze medicijnen ondanks alle reclame, maar dat wisten we wel, want dat kun je hier ->>> nalezen.

3. Microsoft met $108 miljard

Mooi man, Bill en Melinda delen miljarden uit en dat kan weer doordat ze thuis minder belasting betalen als Microsoft.

2. General Electric met $119 miljard

Ze doen onder andere in vliegtuigonderdelen, elektriciteit, financiële dienstverlening, medicijnen, windenergie, transport, treinen, halfgeleiders, themaparken en verlichting.

1. Apple met $181 miljard

Nou, dat hadden we al gemeld dat zij op één stonden. Apple is in 2021 ook het grootste tech bedrijf ter wereld.