Bekendste sponsoren van de Formule 1 – De Top 10

0
Bekendste sponsoren van de Formule 1
Bekendste sponsoren van de Formule 1

Bekendste sponsoren van de Formule 1 – De Top 10

De onderstaande bedrijven geven miljoenen uit om gezien te worden tijdens de Formule 1 wedstrijden. Het zijn ook allemaal ‘oude merken’, behalve Red Bull. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Formule 1 op deze website…


Bekendste sponsoren van de Formule 1 – De Top 10


Bron: www.raconteur.netThe top 10 most famous brands in Formula 1


10. Johnnie Walker

De vraag is wel of autorijden en Johnnie Walker nu zo goed samengaan. Het spul heet niet voor niets walker en geen coureur.


9. Heineken

Nederlands trots op nummer negen! Kosten, nog moeite worden gespaard om de duurste cracks in te huren en de mooiste filmpjes te maken over hoe ‘cool’ het is om gezien te worden met een flesje Heineken.


8. TAG Heuer

Mooie klokkies voor een stevige prijs.


7. Rolex

Nog mooiere klokkies voor een nog stevigere prijs.


6. Mobil 1

Van de website: ‘Mobil 1 wordt wereldwijd gebruikt en overtreft de laatste normen uit de sector en die van autoconstructeurs. Zoals de Europese ACEA- en Amerikaanse API Service en de strenge OEM-normen. Mobil 1™ ESP 0W-40 voldoet bijvoorbeeld aan de veeleisende specificatie van Mercedes-Benz, en Mobil 1 ESP 0W-40 is goedgekeurd voor de GM’s dexos2™ standaard.’


5. Renault

Renault S.A. is een Franse fabrikant van personenauto’s, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam Régie Nationale des Usines Renault. Bijnaam van het Franse merk is dan ook ‘La Régie’. Een andere bijnaam is ‘Le Losange’, verwijzend naar het logo.


4. Shell

Royal Dutch Shell is een Nederlands-Britse multinational, behorend tot de supermajors, de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen van de wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Met een omzet van US$ 305 miljard in 2017 in meer dan 140 landen is Royal Dutch Shell een van de grootste private ondernemingen van de wereld. Sinds 2012 produceert het bedrijf meer gas dan olie.


Zie hier de top 10 beste Formule 1 coureurs 2021 volgens de teambazen.


3. Mercedes

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Daimler AG.


2. Red Bull

Red Bull is een energiedrank en marketingconcern, opgericht in 1987 door de Thaise ondernemer Chaloe Yoovidhya en de Oostenrijker Dietrich Mateschitz (Sankt Marein im Mürztal, 20 mei 1944 – 22 oktober 2022), voormalig werknemer van Unilever. Het bedrijf heeft een licentie op het Thaise drankje Krating daeng, in het Engels Red Bull. In 1987 lanceerde het bedrijf de drank tijdens de Grand Prix van Monaco.

De verkopen nemen gestaag toe van 3,9 miljard blikjes in 2008 en 2009 naar 4,6 miljard in 2011, 5,4 miljard in 2012 en maar liefst 6,3 miljard in 2017


1. Ferrari

Ferrari is in 1929 opgericht als raceteam (Scuderia Ferrari) door Enzo Ferrari. Pas in 1947 zou het bedrijf overgaan op de productie van legale straatauto’s onder de naam Ferrari S.p.A. Sinds het ontstaan wordt het bedrijf in een adem genoemd met de Formule 1, waarin reeds vele successen behaald werden.


Zie hier de top 10 rijkste Formule 1 coureurs van dit moment.


Geef een reactie