Beste autofilm aller tijden is Le Mans (Top 10)

Beste autofilm aller tijden is Le Mans
Beste autofilm aller tijden is Le Mans

Beste autofilm aller tijden is Le Mans (Top 10)

Leuk man, scheuren in een snel karretje en dat een beetje filmen. Hier de tien beste autofilms die er ooit gemaakt zijn. Ben je het er niet eens, met dit lijstje, geef dan ff je suggesties door in het commentaar. Geniet van de trailers!


Beste autofilm aller tijden is Le Mans (Top 10)


10. Vanishing Point (1971)

Vanishing Point is een Amerikaanse actiefilm uit 1971 onder regie van Richard C. Sarafian. De film bestaat voor een groot deel uit achtervolgingen.

Er is gekozen voor bijzondere landschappen waarin deze plaatsvinden, in de staten Colorado, Utah, Nevada en Californië. Vanishing Point heeft een cultstatus onder liefhebbers van de Dodge Challenger.


9. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)

Ricky Bobby (Will Ferrell) en zijn teamgenoot Cal Naughton Jr. (John C. Reilly) zijn onverslaanbaar in de Amerikaanse autosport NASCAR.

Het wordt ze echter moeilijk gemaakt door Formule 1 coureur Jean Girard (Sacha Baron Cohen), die speciaal naar Amerika komt om Ricky Bobby te verslaan.


8. Fast and the Furious (2001)

The Fast and the Furious is een Amerikaanse film uit 2001 met Paul Walker en Vin Diesel in de hoofdrollen. De film is geregisseerd door Rob Cohen.

De film is een bewerking van een artikel uit het Amerikaanse magazine Racer X van Ken Li. The Fast and the Furious was de eerste wijdverspreide film die de tuning-scene behandelde.


Zie hier de Top 10 meest gebruikte auto’s in films aller tijden.


7. Cars (2006)

Cars is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2006, onder regie van John Lasseter en Joe Ranft. Het is de zevende van de Pixar/Disney-films, en de laatste film van Pixar voordat deze door Disney gekocht werd.

Stemmen in de film worden onder andere gedaan door Owen Wilson, Paul Newman (zijn laatste niet-documentaire rol), Bonnie Hunt, Cheech Marin, Jenifer Lewis, Tony Shalhoub, John Ratzenberger, George Carlin, Larry the Cable Guy en Michael Keaton


6. Gone in 60 seconds (1974)

Maindrian Pace en een groep collega’s moeten in een week tijd 48 auto’s van een specifiek model stelen, waarvoor ze $400,000 krijgen als het ze lukt. Ze raken echter in de problemen als ze proberen een Mach 1 Mustang uit 1973 te stelen. Opgejaagd door hordes politieauto’s vlucht Pace door zeven staten


5. The Italian Job (1969)

The Italian Job is een Britse kraakfilm van Peter Collinson met Michael Caine. De film bevat een toon Britse trots, wat het in eigen land door de jaren heen een cultstatus heeft opgeleverd. De film is in een verkiezing door het filmblad “Total Film (2004)” op de 27e plaats gezet van de beste Britse films aller tijden. In 2003 is hiervan de gelijknamige remake gemaakt.


4. Duel (1971)

Duel is de eerste film die Steven Spielberg uitbracht. Het was oorspronkelijk een televisiefilm, maar is later bewerkt tot bioscoopfilm.

De productie is gebaseerd op een verhaal dat schrijver Richard Matheson schreef voor Playboy. Matheson is ooit zelf door een vrachtautochauffeur onheus bejegend.


Zie hier de top 10 beste actie films 2021 volgens IMDb.


3. Drive (2011)

Drive is een Amerikaanse misdaad-dramafilm uit 2011 onder regie van Nicolas Winding Refn. Het verhaal hiervan is gebaseerd op dat uit een gelijknamig boek uit 2005 van James Sallis.

De film is genomineerd voor de Oscar voor beste geluidsmontage, de Golden Globe voor beste bijrolspeler (Albert Brooks) en de BAFTA Awards voor beste film, beste regisseur, beste montage en beste bijrolspeelster (Carey Mulligan).


2. Rush (2013)

De film is een waargebeurd verhaal over het Formule 1-seizoen 1976. Het verhaal start met de stem van Niki Lauda (Daniel Brühl) die vertelt over de twee dingen waar hij bekend mee is geworden: zijn wereldtitels in de Formule 1 en de gebeurtenissen in het seizoen 1976.

De film is dan ook voor een groot gedeelte gefocust op dit seizoen waarin Lauda de concurrentie aangaat om de titel met de Engels coureur James Hunt (Chris Hemsworth).


1. Le Mans (1971)

Le Mans is een Amerikaanse film uit 1971, gebaseerd op de 24 uur van Le Mans. De film is geregisseerd door Lee H. Katzin. Hoofdrol wordt vertolkt door Steve McQueen. In de film is stock footage van de echte 24 uur van Le Mans uit 1970 verwerkt.


Zie hier de top 10 best betaalde acteurs 2021.