Hoogste topsnelheid in Formule 1 race is 373 kilometer per uur van Montoya

0
Formule 1 kalender 2019 - voor in de agenda
Formule 1 kalender 2019 - voor in de agenda

Hoogste topsnelheid in Formule 1 race is 373 kilometer per uur

Topsnelheid is natuurlijk niet het enige dat telt voor een Formule 1 coureur. Je moet namelijk ook nog wel eens een bocht door. Montoya heeft overigens naast de topsnelheid ook het snelste rondje op een circuit ooit op zijn naam staan.

Wij waren benieuwd hoe hard hij nu echt ooit gereden heeft en wat andere zaken over topsnelheden. Op het internet vonden wij onder andere het volgende…


Lees hier->>> interessante artikelen meer over Formule 1 op deze website…


Hoogste topsnelheid in Formule 1 race is 373 kilometer per uur

De topsnelheid van een Formule 1 auto op een circuit wordt natuurlijk beperkt. Het langste rechte stuk is nog steeds niet lang genoeg om de volledige snelheid uit de motor te halen.

Ook de diverse vleugels en bijbehorende aerodynamica beperken de snelheid. Al was het maar om met voldoende ‘downforce’ op een fatsoenlijke wijze een bocht door te komen.

Bij het testen, een maand voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix van 2005, registreerde Juan Pablo Montoya van het McLaren-Mercedes F1-team een ​​recordsnelheid van 372,6 kilometer per uur.

Montoya won in zijn eerste jaar Formule 1 in 2001, de Italiaanse Grand Prix van Monza. In 2003 won hij de Monaco Grand Prix en de GP van Duitsland op het vernieuwde Hockenheim.

Vanaf 2005 reed hij voor McLaren, waar hij na een moeilijk seizoensbegin drie overwinningen behaalde (Silverstone – Groot-Brittannië, Monza – Italië en Interlagos – Brazilië).


Ook leuk: de snelste ronde ooit op een Formule 1 circuit: Montoya in 2004 op Monza


Dit 372,6 kilometer per uur van Montoya is nog steeds de officiële, door de FIA erkende, hoogste snelheid ooit behaald door een F1-auto. Dit ondanks dat deze prestatie niet behaald is tijdens een officiële sessie tijdens een raceweekend.

In de Italiaanse GP van 2005 haalde Kimi Räikkönen van Mclaren-Mercedes een snelheid van 370,1 kilometer per uur. Dit record werd gebroken tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2016 door Williams de coureur Valtteri Bottas. Bottas reed 372,54 kilometer per uur.


Zie hier de Top 10 meest iconische Formule 1 auto’s aller tijden.


Bottas heeft overigens eerder ook nog hogere record topsnelheid neergezet tijdens de kwalificatie voor de 2016 European Grand Prix op het Baku City Circuit, met een snelheid van 378,035 kilometer per uur.

Deze topsnelheid nooit bevestigd door een officiële methode, de enige bron van deze informatie is de Twitter-post van het Williams-team.


Zie hier de top 10 beste Formule 1 coureurs 2021 volgens de teambazen.


Geef een reactie