, ,

Kan Bitcoin zijn waarde verliezen?

Kan Bitcoin zijn waarde verliezen?

Kan Bitcoin zijn waarde verliezen?

Tegen de tijd dat u onderzoek gaat doen naar de waarde ervan, weet u al wat Bitcoin is, en denkt u er waarschijnlijk over om erin te investeren. De prijs van deze cryptovaluta bereikte zijn historisch hoogtepunt aan het einde van 2020 en het begin van 2021. Op dat moment was de prijs meer dan $ 60.000, en veel mensen begonnen zich af te vragen wat er verder zou gebeuren met deze virtuele valuta.

Maar zelfs met deze exponentiële prijsstijging beweren sommige tegenstanders dat de Bitcoin uiteindelijk zal instorten en zijn waarde zal verliezen. Sommige beleggers hebben zelfs betoogd dat Bitcoin technisch waardeloos is, en dat men er dus niet in kan beleggen.

Institutionele beleggers zijn echter begonnen met beleggen in Bitcoin. Hieronder bevinden zich prominente bedrijven als Tesla, MicroStrategy en Square die nu Bitcoin in hun bedrijfsschatkist hebben opgenomen. Cryptobeurzen zoals het immediate-edge.nl hebben ook een boom gekend, met meer mensen en instellingen die zich haasten om deze virtuele valuta te verwerven. In principe stellen deze platforms mensen in staat Bitcoin te kopen met fiatgeld.

Sommige mensen beweren dat institutionele beleggingen de oorzaak zijn van de bull-run van Bitcoin. En dit bewijst dat Bitcoin, waarvan de marktkapitalisatie meer dan een biljoen dollar bedraagt, nergens heen gaat. Maar waarom zou Bitcoin al zijn waarde verliezen?


Kan Bitcoin geen waarde hebben?

Sommige deskundigen hebben de mogelijkheid onderzocht dat de waarde van Bitcoin binnen een dag tot nul zou kunnen dalen. De historische Bitcoin-rendementen hebben deze deskundigen geholpen bij het berekenen van de risico-neutrale kans op een ramp, en zij hebben de mogelijkheid niet uitgesloten dat deze virtuele munt tot nul zal crashen.

Sommige deskundigen beweren echter dat deze virtuele munt uiteindelijk zijn waarde zal verliezen door het gebrek aan intrinsieke waarde. Voorstanders weerleggen dit argument met de opmerking dat de wiskunde en het consumentenvertrouwen de Bitcoin ondersteunen.

Hoewel de meeste mensen Bitcoin zien als het tegenovergestelde van traditioneel overheidsgeld, hebben zowel fiatvaluta als Bitcoin niet de fysieke grondstof zoals goud waar ze ooit mee werden ondersteund. Dus hebben ze ook geen intrinsieke waarde. Toch beweren sommigen dat schuld de Amerikaanse dollar ondersteunt.


Argumenten tegen Bitcoin

Een veelgehoord argument tegen Bitcoin is dat het een ingewikkelde zwendel is van een snode groep of entiteit om mensen hun zuurverdiende geld afhandig te maken. Sommige mensen hebben zelfs beweerd dat Bitcoin een gewijzigd Ponzi-schema is.

Bovendien zijn er mensen die zeggen dat Bitcoin niet gedecentraliseerd is. Integendeel, een centraal comité van ontwikkelaars zou de Bitcoin controleren. En alleen degenen in machtsposities hebben baat bij deze virtuele valuta.

Maar dit argument gaat voorbij aan het feit dat bekwame personen hun Bitcoin-Verbeteringsvoorstel ter overweging kunnen indienen. Bovendien kunnen gebruikers het hele protocol forken als zij ongewenste veranderingen ontdekken.

Bovendien kunnen alle miners en nodes kiezen welke cliënt ze willen draaien. In het ideale geval vormt een cliënt met meer gecombineerd werk de canonieke keten. Bitcoin-eenheden op deze ketens hebben dus altijd waarde vanwege de middelen en het rekenwerk die nodig zijn om de integriteit van het netwerk te handhaven.

Andere sceptici beweren dat mensen Bitcoin overwaarderen omdat het geen nut heeft. Dit is echter niet waar, want Bitcoin heeft een groeiende database van gebruikers. Aanvankelijk wilde Satoshi Nakamoto dat Bitcoin een peer-to-peer betalingssysteem zou worden. Online trading is nu echter datgene wat iedereen wil doen met Bitcoin.


Slotopmerkingen

Wat er ook gebeurt, de Bitcoin zal hoogstwaarschijnlijk waarde hebben. Het enige dat Bitcoin waardeloos kan maken is als alle regeringen het verbieden of illegaal maken. Deze consensus is echter bijna onmogelijk te bereiken. Bovendien zouden mensen nog steeds online toegang hebben tot hun digitale portefeuilles en cryptobeurzen.

De wereldwijd verspreide nodes en de decentralisatie van het Bitcoin-netwerk geven Bitcoin waarde, vooral het blockchain-voorstel. Bitcoin kan dus wat waarde verliezen, maar het is onwaarschijnlijk dat het dat helemaal zal doen.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie