Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden

0
Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden
Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden

Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden

Je zou toch denken dat de fastfood restaurants ook eens zouden gaan nadenken over gezondheid en obesitas. Niks is minder waar volgens de Harvard T.H. Chan School of Public Health. De etenswaren zijn nog net zo ongezond als vijf jaar geleden hebben zij onderzocht. Lees meer…

Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden
Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden

Kindermenu is net zo ongezond als vijf jaar geleden

Een beetje gezonder eten en een beetje minder vet is best wel belangrijk. Eerder meldden we al dat: Meer mensen in de wereld lijden aan obesitas dan aan ondervoeding. Daarmee is het wel helder dat er iets zou moeten gaan gebeuren.

De studie van onderzoekers aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health laat zien dat je bij je kindermenu bijna alleen maar suikerhoudende drankjes kan bestellen. Maar twinitg procent van de drankjes bij het menu bevatten nauwelijks suiker.

De industrie zelf had wel beterschap belooft: “Although some healthier options were available in select restaurants, there is no evidence that these voluntary pledges have had an industry-wide impact,” vertelt Alyssa Moran, mede-auteur van het artikel. “As public health practitioners, we need to do a better job of engaging restaurants in offering and promoting healthy meals to kids.”

De andere gerechten lijken ook niet verbeterd. Ze bevatten nog even veel natrium en verzadigd vet, niet anders dan vijf jaar geleden. Een kleine verbetering is wel waar te nemen: “Some restaurant chains in the U.S. have added healthier menu options, but at the end of the day, what we’re seeing is that little progress has been made to improve the nutritional quality of kid’s menu offerings despite industry pledges,” aldus Dr. Christina Roberto.

Wij hebben niet idee dat het in Nederland of Europa zo veel anders is, tijd voor een onderzoekje dus!

Bron en meer informatie: Alyssa J. Moran, Jason P. Block, Simo G. Goshev, Sara N. Bleich en Christina A. Roberto: Trends in Nutrient Content of Children’s Menu Items inU.S. Chain Restaurants in: American journal of preventive Medicine, december 2016

Geef een reactie