Landen die je moet bezoeken in 2020 volgens Lonely Planet – Top 10

0
Bhutan: Landen die je moet bezoeken in 2020
Bhutan: Landen die je moet bezoeken in 2020

Landen die je moet bezoeken in 2020

Inmiddels krijgen we een beetje genoeg van al die toeristen in Nederland. Zet Lonely Planet ons op de vierde plaats van de landen die moet bezoeken in 2020. Uit ons koninkrijk staat ook Aruba op de lijst. Met twee plekken bij de eerste tien zijn we zo goed vertegenwoordigt. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Top 10: landen die je moet bezoeken in 2020


Meer over Lonely Planet…


10. Uruguay

De naam van het land is afkomstig van de gelijknamige rivier die de westgrens van het land met Argentinië vormt. Het betekent Rivier van de geschilderde vogels in het Guaraní.

Uruguay is nog geen belangrijk toeristisch land, de meeste toeristen komen uit Argentinië. Zij bezoeken vaak de chique zandstranden van Punta del Este. Ook de steden Montevideois populair met aantrekkelijke negentiende-eeuwse architectuur. Het koloniale havenstadje Colonia del Sacramento trekt eveneens toeristen. Het oorspronkelijke gedeelte van Colonia staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het kenmerkt zich door een ongestructureerd stratenplan.

In het nationaal park Cabo Polonio komen te midden van massieve zandduinen zeeleeuwkolonies voor. Het land telt daarenboven nog enkele andere nationale parken en natuurreservaten.


9. Engeland

Bij Engeland en toerisme denken we aan: Stonehenge, Cornwall, de historische stad Bath en de Cliffs of Dover. In Londen alleen al zijn er vele prachtige bezienswaardigheden te vinden. Den aan de Tower Bridge, National Gallery, Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral en de Big Ben.


Zie hier de Top 10 zoektermen zomervakantie 2022 Nederlanders.


8. Marokko

Marokko heeft prachtige zandstranden en de indrukwekkende toppen van de Atlas. De steenwoestijn vinden we in het zuiden met hier en daar zandduinen, oases en kashba’s (ommuurde dorpjes).


7. Liberia

Liberia heeft een uitgebreide flora en fauna. Je vindt er zandstranden waar je uitstekend kunt surfen, berggebieden, moerassen en regenwouden (44% van het land). In deze gebieden leven olifanten, dwergnijlpaarden, chimpansees en antilopen. Het land staat verder bekend om zijn grote rubberplantages.


6. Nederland

Nederland krijgt jaarlijks zo”n 11 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek. Onder de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de historische steden, vooral Amsterdam, de Deltawerken en het polderlandschap.


Zie hier de top 10 beste regio’s om je vakantie door te brengen in 2022 volgens Lonely Planet.


5. Costa Rica

Costa Rica is voor toeristen één van de populairste landen uit Midden-Amerika. Een groot deel van het land draait ook op de inkomsten van toeristen. Er zijn vele nationale parken te bezoeken met veel natuur. Ook zien we hier weer veel wilde dieren. Je kunt door de toppen van het regenwoud lopen via loopbruggen of een boottourboeken langs alligators en andere wilde dieren.


4. Eswatini (Zuid Afrika / voorheen Swaziland)

Swaziland is het land met een prachtige natuur. Er vele parken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zie de vele wilde dieren en de vele vogelsoorten.


Top 3: landen die je moet bezoeken in 2020


3. Aruba

Aruba heeft een grote en goed ontwikkelde toeristenindustrie. Zo kwamen er in 2018 1.082.000 toeristen langs.

Oranjestad is naast de hoofdstad ook een belangrijke plaats in de toeristenindustrie. Hier bevindt zich de haven voor de vele cruiseschepen die Aruba aandoen. De cruise-industrie is een zeer belangrijke pijler van het toerisme op Aruba.

Dit omdat tijdens een cruise een groot deel van de passagiers aan wal gaan om het eiland te bezichtigen.


2. Noord-Macedonië

Macedonië staat beken om haar groene landschap met ruige bergen en meren. Zo zijn zestien bergen die hoger zijn dan 2000 meter. De hoogste berg van het land is de 2764 meter hoge Golem Korab.

De bekendste meren van de vele meren van Macedonië zijn de Ohrid, de Prespa en de Dojran. Eén van de diepste en oudste meren van Europa is Ohrid. Het is ongeveer drie miljoen jaar oud 288 meter diep.

Er zijn drie grote natuurparken in Macedonië. Het grootste nationale park van Macedonië is Mavrovo en hier kun je prima terecht voor mooie wandel- en fietstochten.


1. Bhutan

Het land Bhutan vinden we in Azië dat in de Himalaya en ligt ingeklemd tussen China (Tibet) en India.

Bhutan wil westers massatoerisme te voorkomen,. Dit doen ze door de prijs van een reis naar Bhutan voor toeristen hoog te houden. Een westerse bezoeker kan alleen een visum krijgen je een reis boekt bij een door de Bhutaanse overheid erkend reisbureau.

Verder is het verplicht een gids te nemen. De kosten bedragen circa 250 US$ per dag, hotel, gids en chauffeur inbegrepen.


Zie hier de top 10 vakantie droombestemmingen 2022.