Leukste attractiepark van Frankrijk is Le Puy du Fou (top 10)

0
Leukste attractiepark van Frankrijk is Le Puy du Fou

Leukste attractiepark van Frankrijk is Le Puy du Fou (top 10)

Ze zijn leuk voor als je naar Frankrijk gaat: deze attractieparken. Verder zijn het parken waar je ook gewoon apart een paar dagen voor kunt uittrekken. Lees meer…


Meer over attractieparken en pretparken vind je hier->>> op deze website.


Leukste attractiepark van Frankrijk is Le Puy du Fou (top 10)


10. le Château des Énigme

A Pons en Charente-Maritime, visitez un magnifique Château de la Renaissance inscrit aux Monuments Historiques à travers un jeu de piste sur le thème des pirate. Et prolongez l’aventure en dormant dans une cabane dans les arbres.


9. le Château des Aventuriers

(Route des Sables d’Olonne – D949, 85440 Avrillé)

De reis van raadsels, route tablet onderzoek, ontdekking parcours in het bos, het kasteel bezoeken, natuurlijk “kleine”, opblaasbare spelen en behendigheidsspelen … Ongeacht uw leeftijd, vindt u avontuur dat je past. Van dinosaurussen tot de dag van vandaag, maar het leren geschiedenis leuk!


8. Parc Astérix

Parc Astérix is een Frans attractiepark in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs. Het is gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix van Albert Uderzo en René Goscinny.

Het park werd in 1989 geopend en is erg populair. Het complex omvat het pretpark en een themahotel: het “Hotel des Trois Hiboux”.

In het park staan zeven achtbanen waaronder de houten achtbaan, Tonnerre de Zeus. Deze 33 meter hoge achtbaan bereikt snelheden van 80 km/h, en is een van de langste houten achtbanen in Europa.

Ook heeft het park een omgekeerde achtbaan van de Zwitserse achtbaanfabrikant B&M in hun assortiment.

Ook is er een stalen achtbaan met zeven inversies, Goudurix genaamd. Andere bekende attracties zijn onder andere Transdemonium, een darkride door een middeleeuws spookhuis, Le défi de César, een madhouse, L’oxygénarium, het glijden in een rubberband van een glijbaan, en de Menhir Express en Grand Splatch, twee waterattracties.

Het park staat ook bekend om zijn vele shows, waaronder een voorstelling met dolfijnen, een stuntshow en een komisch spektakel rond Romeinse soldaten.


7. Fraispertuis

Fraispertuis City is een attractiepark in Jeanménil in Lotharingen, Frankrijk. Centraal thema in het park is het Wilde Westen.

In het park staan verschillende achtbanen, waterbanen en kinderattracties die allemaal zijn gethematiseerd met de Verenigde Staten in de tijd van de goudkoorts. Ook is er een Wild-West dorp centraal in het park, Las Vegas City geheten.


6. Nigloland

De naam van het park is afkomstig van het woord “niglo” wat egel betekent in het Romani, de taal van de Roma. Het park trekt jaarlijks meer dan 500 000 bezoekers.

Het park is verdeeld in vier thematische gebieden: Village Suisse, Village Merveillieux, Village Canadien en Village Rock’n’Roll.


5. Le Pal

(Saint-Pourçain-sur-Besbre)
Le PAL is een attractiepark en dierentuin in Saint-Pourçain-sur-Besbre, Frankrijk. Het park opende de deuren in 1973. Het park heeft vel aardige achtbanen en waterattracties.


4. Futuroscope

Futuroscope is een Frans attractiepark dat is opgebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken.

Het ligt tien kilometer ten noorden van de stad Poitiers, op het gebied van de gemeenten Chasseneuil-du-Poitou en Jaunay-Clan, en is gesticht door René Monory. Bij het attractiepark ligt treinstation Futuroscope.

In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken. Ook worden er voorstellingen gegeven en zijn er attracties, waarvan enkele ontworpen en gebouwd door het Nederlandse Jora Vision.


Zie hier de Top 10 meest regenachtige Franse steden.


3. Walt Disney Studio Parijs

Attracties van het eerste uur zijn: Flying Carpets Over Agrabah, Armageddon – Les Effets Speciaux, Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith en Studio Tram Tour: Behind the Magic. In 2014 werd de darkride Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, de eerste darkride van het park, geopend.


2. Disneyland Parijs

Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Het is het tweede Disneyresort buiten de Verenigde Staten, voorgegaan door Tokyo Disney Resort en gevolgd door Hong Kong Disneyland Resort.


1. Le Puy du Fou

(Les Epesses, Vendée)

Het park is volledig gebaseerd op shows, waardoor het heel verschillend is ten opzichte van de meeste attractieparken. Het park is opgedeeld in vijf verschillende shows, waarvan elk ongeveer 30 tot 40 minuten duurt.

Cinéscénie is de grootse en belangrijkste show van Puy du Fou die plaatsvindt achter de ruïnes van een kasteel naast het park.

Het vertelt de laatste 700 jaar van de geschiedenis van de omgeving. Met 23 ha heeft Cinéscénie het grootste podium ter wereld en spelen er duizenden acteurs en honderden paarden in mee.

Alle acteurs en actrices komen uit de nabije dorpen en zijn vrijwilligers. De show wordt enkel in het hoogseizoen (juni-augustus) op vrijdagen en zaterdagen gespeeld. Om de show te bezoeken moet er op voorhand gereserveerd worden.


Bron en meer informatie: Découvrez le top 10 des meilleurs parcs d’attractions, 30 juni 2017


Zie hier de top 100 landen met de meeste Unesco werelderfgoedsites.


Geef een reactie