Licht aan de horizon bij financiële problemen

0
Licht aan de horizon bij financiële problemen
Licht aan de horizon bij financiële problemen

Licht aan de horizon bij financiële problemen

Energiekosten in Nederland stijgen de pan uit. Hoewel isoleren helpt en er vele tips zijn over hoe je kunt besparen, komen er toch steeds meer mensen in financiële problemen. Minima zijn wat dat betreft een kwetsbare groep.

Tot voor kort ging het allemaal net en was men in staat om de spreekwoordelijke touwtjes aan elkaar te knopen. Maar nu de maandelijkse lasten ineens omhoog schieten, is het dan einde verhaal. Lig jij ook wakker van financiële situatie? Zoek hulp via schuldsanering.help, want isoleren helpt misschien, maar een betalingsregeling ook!


Schaamte

Het lijkt zo simpel: je hebt een probleem, dus zoek je hulp om dit op te lossen. Bij financiële problemen blijkt men de hulpverlening veelal niet te vinden. Vaak speelt een gevoel van schaamte en angst om kritiek te krijgen daarbij een grote rol.

Voor familie en omgeving houdt men de schone schijn op, terwijl ondertussen het ene gat met het andere wordt gedicht en de schulden zich opstapelen. 


Niet langer wachten

Een belangrijke factor bij het ontstaan van financiële problemen is dan ook vaak dat men het probleem uit de weg gaat en voor zich uit schuift. Brieven en schulden stapelen zich zo. Extra kosten en boetes maken een relatief klein bedrag ineens veel groter en zo kom je al snel van kwaad tot erger.

Dat is erg jammer en eigenlijk ook onnodig. Hoe eerder je onderkent dat je een probleem hebt, hoe minder groot dit probleem is. Bij veel gemeenten is schuldhulpverlening overigens gratis. Trek dus zo snel mogelijk aan de bel, want vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt.  


Schuldsanering

Voor velen staat het woord ‘schuldsanering’ ongeveer gelijk aan de naam van een enge ziekte. Je gaat het dan ook liever uit de weg. Maar eigenlijk moet je het juist zien als de behandeling en genezing.

Want je gaat dan, samen met je bewindvoerder, kijken naar hoe jij uit deze gigantische ‘sink hole’ kunt komen. Je zal een tijd lang je schouders eronder moeten zetten en doorbijten, maar dat is de enige manier om straks weer ‘normaal’ te kunnen leven.


Grote bedragen

In sommige gevallen gaat het bij de schulden om enorme bedragen die de schuldenaar simpelweg nooit zal kunnen aflossen. Denk bijvoorbeeld aan een belastingschuld.

Soms kan ook een ongeval waarbij men onvoldoende verzekerd blijkt te zijn iemand enorme problemen bezorgen. In dit soort gevallen is het soms mogelijk om een schuld af te kopen


Licht aan de horizon

Financiële problemen zijn echt verschrikkelijk. Het is alsof je aan het verdrinken bent en nergens houvast kunt vinden. Het heeft effect op alle aspecten van je leven: je relatie, gevoel van eigenwaarde, schuldgevoel naar de kinderen etc.

Als jij in deze situatie zit, moet je jezelf dus een reddingsboei toewerpen. De eerste stap is het erkennen van het probleem en het zoeken van hulp. Je hebt dus gezien dat er meer mogelijk is dan je denkt. Schuldsanering is misschien een zwaar traject, maar wel een waarbij er weer licht aan de horizon is!


 

Geef een reactie