Martin Erkamps – Remmetje

0
Martin Erkamps alias Remmetje
Martin Erkamps alias Remmetje

Martin Erkamps

(Amsterdam, 27 april 1963 – )

Bijnaam: Remmetje, de naam Remmetje of Rem zou aan Erkamps gegeven zijn door Cor van Hout omdat hij de gang van zaken nogal eens vertraagde. (Bron: www.crimesite.nl)


Martin Erkamps is als jongste bediende betrokken bij de ontvoering van Freddy Heineken in 1983. Later zal hij ook worden veroordeeld tot drugshandel in Spanje.


100 grootste criminelen van Nederland (inmiddels meer…)
De Nederlands misdaadencyclopedie
Alle Liquidaties in Nederland
Boeken over Nederlandse criminaliteit
Bijnamen van de verschillende criminelen uit binnen- en buitenland.
Zie hier ->>> Meer interessante artikelen over criminaliteit op deze website

Martin Erkamps alias Remmetje
Martin Erkamps alias Remmetje

Martin Erkamps is de jongste van de vijf mannen die in 1983 de Nederlandse biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoeren. Op dat moment is hij nog maar 20 jaar oud en tijdens de voorbereiding van de ontvoering zelfs minderjarig.

Zijn inzet tijdens de Heineken-ontvoering is beperkt omdat zijn oudere half-broer Cor van Hout hem wil beschermen. Zo zorgt Erkamps wel voor het eten en drinken van de gegijzelden. Hij krijgt voor zijn beperktere rol en zijn jeugdigheid ook een iets lagere straf. In 1984 wordt hij voor deze ontvoering tot acht jaar veroordeeld.

Al in 1989 komt Erkamps vrij en lijkt zich gedurende een periode van het criminele pad af te wenden.


Wij noemden hem Smekkie, omdat hij altijd gaat smakken als hij weer zit te liegen.

Willem Holleeder zei tijdens een zitting van de rechtbank over Erkamps
Bron: www.crimesite.nl


Toch wordt Erkamps begin 1996 in Andalusië gearresteerd. Hij rijdt mee in een konvooi van drie terreinwagens, waarbij driehonderd kilo hasj wordt vervoerd.

Hij krijgt hiervoor tot 39 maanden cel en hoewel de gevangenissen in Spanje niet als mensvriendelijk te boek staan, wordt hij toch redelijk behandeld. Zijn functie als als tolk in de gevangenis zorgt voor deze betere behandeling. (Bron: Ontvoeringheineken.nl)

Ook bij de moord in 2003 op zijn halfbroer zou Erkamps geen frisse rol hebben gespeeld. Astrid Holleeder vertelt: ‘Cor heeft niet één judas gehad, maar twee.’ (Bron: AD, 18 mei 2018)


Erkamps wil deel erfenis Van Hout

Na de dood van zijn halfbroer Cor van Hout zou Erkamps aanspraak hebben willen maken op een deel van diens nalatenschap.

Willem Holleeder stemt hiermee niet in en tijdens een overleg in 2005 in een café krijgt de broer van Erkammps flinke klappen van de twee kompanen van Holleeder, waarschijnlijk ex-Joegoslaven.

In 2007 verhuist Erkamp naar Panama en gaat zich bezighouden met onroerend goed. Hij weet beleggers te verleden tot investeringen om dure villa’s te bouwen. In 2008 geven verontrustende geldschieters aan in Panamese media aan dat er geen voortgang wordt geboekt. (Bron: Crimesite.nl, 15 april 2011)

Erkamps duikt ook op in Panama Papers volgens onderzoek van Trouw en Het Financieel Dagblad.


Geef een reactie