Nemen van een bad is goed voor je hart zegt onderzoek

0
Nemen van een bad is goed voor je hart zegt onderzoek
Nemen van een bad is goed voor je hart zegt onderzoek

Nemen van een bad is goed voor je hart zegt onderzoek

Eerder onderzoek naar het nemen van een bad heeft al laten zien dat je er beter door gaat slapen. Deze nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Heart, toont aan dat een dagelijks warm bad goed voor je hart is. Lees meer…


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over gezondheid op deze website.


Nemen van een bad is goed voor je hart zegt onderzoek


De deelnemers aan het onderzoek waren tussen 40 tot 59 jaar oud. Zij hadden geen voorgeschiedenis van hartaandoeningen en zijn gevolgd van 1990 tot 2009.

Natuurlijk keken de onderzoekers ook naar andere mogelijk factoren. Denk aan roken, sporten, alcoholgebruik, werk, opleiding, slaapgedrag, stress en levensvreugde.


Zie hier: heel de dag zitten is wel heel erg slecht voor je gezondheid.


We ontdekten dat frequent baden significant samenhangt met een lager risico op hypertensie. Dit suggereert dat een gunstig effect van baden op het risico op hart- en vaatziekten.


Badderen gekoppeld aan de gezondheid van het hart

Dagelijks een warm bad zorgt er voor dat je risico op hartaandoeningen met 28 procent afneemt. Daarbij heb je ook nog eens 26 procent minder kans op op een beroerte.


Zie hier de Top 10 oorzaken van stress op het werk.


Dit alles blijkt uit een onderzoek onder de badgewoonten van ruim 60.000 volwassen Japanners gedurende 20 jaar.

Hoe komt dat nu? Een lekker warm zorgt voor een verlaging je bloeddruk. Het warme water zorgt voor het beter functioneren van de hemodynamische functie.

Dit betekent dat het hart in staat is om efficiƫnt bloed te pompen. Dit gaat dan zonder tegenwerking door aandoeningen zoals hoge bloeddruk.


Zie hier de top 10 grootse momenten van stress voor vrouwen en mannen.


Bron en meer informatie: Habitual tub bathing and risks of incident coronary heart disease and stroke: Tomohiko Ukai1, Hiroyasu Iso, Kazumasa Yamagishi, Isao Saito, Yoshihiro Kokubo, Hiroshi Yatsuya, Isao Muraki, Ehab S. Eshak, Norie Sawada en Shoichiro Tsugane, in Heart, 24 maart 2020.