, , ,

Top 10 beste Batman films volgens IMDb

Beste Batman films

Beste Batman films volgens IMDb

Batman is de fictieve superheld die is bedacht door tekenaar Bob Kane en schrijver Bill Finger in 1939. De stripfiguur verscheen voor het eerst in Detective Comics #27.

Na de serie verscheen in 1966 de de eerste Batman film. Sindsdien verschenen er velen en deze zijn hier gerangschikt van slecht naar zeer goed. Lees meer.


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste Batman films volgens IMDb


10. Batman & Robin (1997) – 3,8 op IMDb

De film was zowel financieel als kritisch geen succes. De film werd bespot om zijn slechte script en campy stijl.

Critici noemden de film ook wel Batman on Ice vanwege een van de eerdere scènes waarin Batman en Robin Freeze bevechten op schaatsen. Op Rotten Tomatoes scoort de film een vernietigende 11%, terwijl Roger Ebert de film met een nog redelijk milde 2/4 beoordeelde. George Clooney was zelf ook niet te spreken over de film.

Eerlijk: ik was slecht in die film. Maar het was een verschrikkelijk script, dat zegt hij zelfs. Ik ben er slecht in, dat zeg ik je. Joel Schumacher, die recent overleed, regisseerde het en hij zei ook dat het niet werkte. We waren allemaal slecht.

George Clooney over zijn rol in Batman & Robin


9. Batman Forever (1995) – 5,4 op IMDb

De film kreeg veel kritiek te verduren vanwege deze veranderingen. Ook over de manier waarop Two-Face en Riddler zijn neergezet waren veel fans niet te spreken.

Zo bevat de film bijvoorbeeld een scène waarin Two-Face zijn munt meerdere malen tost tot hij eindelijk een uitkomst krijgt die hem bevalt.

In de strips twijfelde Two-Face nooit aan de uitkomst van de eerste tos. Jim Carreys versie van de Riddler leek volgens fans meer op The Joker dan op de Riddler uit de strips.


8. Justice League (2017) – 6,3 op IMDb

Justice League kreeg gemengde recensies. Het is geprezen om zijn actiescènes en acteerwerk, maar kreeg kritiek vanwege het scenario, het tempo en de CGI, evenals zijn dunne plot en de onderontwikkelde schurk.

De website Rotten Tomatoes geeft de film heeft een goedkeuring rating van 40% op basis van 399 beoordelingen, met een gemiddelde score van 5,3 / 10. De kritische consensus van de site luidt: ‘Justice League springt over een aantal DC-films heen, maar de enkele binding is niet genoeg om de duistere esthetische, magere personages en chaotische actie die de franchise blijft achtervolgen, af te werpen.’


7. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) – 6,4 op IMDb

De film is zeer slecht ontvangen door zowel de critici als Batman- en Supermanfans. Critici bekritiseerden het script, de donkere sfeer en acteerprestaties, terwijl de fans zeiden dat ze veel meer verwachten van een superheldenfilm


Zie hier Top 12 beste films van Christopher Nolan met trailers.


6. Batman: The Movie (1966) – 6,5 op IMDb

Net als de serie bevatte de film campy dialogen en special effects, en overdreven acteerwerk. Daarmee was de film in feite een parodie.


Top 5 beste Batman films volgens IMDb


5. Batman Returns (1992) – 7 op IMDb

De film is door veel critici te donker, somber en schokkend bevonden. Leonard Maltin, een bekende filmcriticus, noemde de film een ‘nasty, nihilistic nightmare movie’. Andere critici prezen juist deze donkere sfeer, de grootse en prachtig gestileerde decors en de gelaagdheid van de personages.

McDonald’s voelde zich gedwongen om een geplande promotie voor de film door Batman Returns’-Happy Meals niet door te laten gaan in de Verenigde Staten. Dit omdat verscheidene ouders de donkere en sadistische sfeer van de film ongeschikt voor kinderen vonden.


4. Batman (1989) – 7,5 op IMDb

Naast de regie van Burton en de speciale effecten zijn bij ontvangst vooral de dramatische muziekscore van Danny Elfman en het sombere, stedelijke setontwerp van Anton Furst en Peter Young geprezen.

Furst en Young werden beloond met een Academy Award voor het best set design. Jack Nicholson kreeg voor zijn rol een Golden Globe-nominatie. Verder werd de film genomineerd voor zes BAFTA’s en kreeg de film twee People’s Choice Awards.

Dit voor Favoriete Film en Favoriete Filmdrama, die hij deelde met Steel Magnolias.


Zie hier de top 10 beste actie films 2021 volgens IMDb.


Top 3 beste Batman films volgens IMDb


3. Batman Begins (2005) – 8,2 op IMDb

De sfeer in deze film is een stuk donkerder dan in eerdere Batmanfilms. Tevens anders is dat de film de relatie onderzoekt tussen Bruce en zijn vader, alsook de waarden die Bruce, alhoewel hij zich er in het begin tegen afzet, van zijn vader heeft overgenomen.

De film was een groot succes en critici waren er positief over. Batman Begins werd voor veel prijzen genomineerd en heeft er een aantal ook gewonnen waaronder een Oscar voor ‘Best Achievement in Cinematography’.


2. The Dark Knight Rises (2012) – 8,4 op IMDb

The Dark Knight Rises ontving zeer positieve recensies van critici. Velen beoordeelden de film als één van de beste films van 2012. Ook is de film de genoemd als één van de beste superheldenfilms aller tijden.

Rotten Tomatoes geeft The Dark Knight Rises een goedkeurings van 87% oen een gemiddelde beoordeling van 8,00 / 10. De kritische consensus van de website luidt: ‘The Dark Knight Risesis is een ambitieuze, doordachte en krachtige actiefilm die de franchise van Christopher Nolan op spectaculaire wijze afsluit.’


1. The Dark Knight (2008) – 9 op IMDb

De film is genomineerd voor acht Academy Awards voor de 81e Ceremony. Hiermee brak The Dark Knight het vorige record van zeven in handen van Dick Tracy voor de meeste nominaties door een film gebaseerd op een stripboek.

The Dark Knight won twee prijzen: Beste Mannelijke Bijrol voor Heath Ledger en Beste Geluidsmontage. De andere nominatie waren: Best Art Direction, Best Cinematography, Best Sound Mixing, Best Visual Effects , Best Make-up en Best Filmediting.

De Amerikaanse president Barack Obama gebruikte de film om uit te leggen hoe hij de rol en groei van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) begreep. ‘Er is een scène in het begin waarin de bendeleiders van Gotham elkaar ontmoeten… Dit zijn mannen die de stad hadden opgedeeld. Het waren misdadigers, maar er was een soort orde. Iedereen had zijn territorium. En dan de Joker. Hij komt binnen en steekt de hele stad in brand. ISIS is de Joker. Het heeft de capaciteit om de hele regio in brand te steken. Daarom moeten we ertegen vechten.’

De film is in 2020 toegevoegd Library of Congress’ National Film Registry als een ‘cultureel, historisch of esthetisch’ belangrijk werk.