, , ,

Top 10 beste boeken over gangsters

The Godfather - Mario Puzo - Top 10 beste boeken over gangsters

Beste boeken over gangsters

Zie hier de beschrijvingen van de fascinerende wereld van de zware jongens. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over boeken op deze website.


Top 10 beste boeken over gangsters

Bron: www.theguardian.com


10. After Hours – Edwin Torres

Zie hier de wereld van Puerto Ricaanse bendes in Spaans Harlem. Het is het tweede boek in de serie, en deze keer is Carlito Brigante ouder en wijzer en op zoek naar een uitweg uit het leven.

Het boek bruist van authenticiteit en Brigante is een opvallend personage: een moordenaar en een overlever, maar slim en attent.


Zie hier de 10 grootste overvallen en bankroven van de wereld (met filmpje)


9. The Rules of Wolfe – James Carlos Blake

Blake’s verhaal over Texaanse wapensmokkelaars begint met een geweldige actiescènes. Een wapendeal op zee loopt mis, resulterend in een confrontatie met kartelmoordenaars.

De climax is een gewonde man die om een ​​kogel smeekt voordat de krabben hem levend kunnen opeten. Blake houdt zich niet bezig met sentiment. De spanning houdt nooit op, en dit is zo donker als noir maar kan worden.


Zie hier de Top 10 beste boeken over tycoons.


8. Live By Night – Dennis Lehane

Lehane’s meeslepende roman brengt de opkomst van Joe Coughlin van de straten van Boston tot maffiabaas in Florida in kaart. Afwisselend een rauw gangster-epos, een coming-of-age-verhaal en een waarschuwend verhaal over de prijs van succes.


Zie hier de Top 100 beste films 2022 volgens IMDb.


7. The Neon Rain – James Lee Burke

In Burke’s eerste roman in de Robicheaux-serie komt hij de misdaadbaas ‘Didi Gee’ Giacano uit New Orleans tegen. Almachtig en alom gevreesd in het begin, heeft Didi Gee tegen het einde een waslijst aan problemen.

De verhaallijn, een corpulente, zelfgenoegzame leider, symboliseert de teloorgang van de wurggreep van de maffia tegenover nieuwkomers met nieuwe regels.


6. Muscle for the Wing – Daniel Woodrell

Dit is een snelle en gewelddadige roman over een bende ex-gevangenen die zich begeven in een stad die wordt gerund door de zuidelijke maffia.


5. LA Confidential – James Ellroy

LA Confidential richt zich op de maffiascene in LA na Siegel, maar neemt ook LAPD-corruptie, institutioneel racisme, prostitutie en meer onder de loep. Uitgestrekt en complex, maar toch voortreffelijk geplot, het is de pathos die Ellroy in zijn stoere jongens laat zien.


4. The Power of the Dog – Don Winslow

De roman van Winslow beschrijft de eerste dertig jaar van de Amerikaanse “oorlog tegen drugs”. Het boek is in alle opzichten episch, legt het geweld, de nutteloosheid en de hypocrisie van het beleid bloot.


Zie hier de Top 10 beste films gebaseerd op een boek.


3. American Tabloid – James Ellroy

Ellroy bestrijkt de periode vanaf de verkiezing van JFK tot aan zijn moord en neemt ons mee naar de wereld van misdadigers, fixers en moordenaars aan de rand van de macht.


2. Wiseguy – Nicholas Pileggi

Pileggi’s verslag van het leven van gangster Henry Hill, aangepast door Martin Scorsese als de film Goodfellas, vormde het startpunt voor de hedendaagse beelde van de gangster.

Het boek vormde het voorbeeld voor alles wat volgde, van Casino en Donnie Brasco tot en met The Sopranos.


1. The Godfather – Mario Puzo

De verfilming van Francis Ford Coppola is één van de beste aller tijden en het boek zelf ik ook een klassieker. Het introduceerde termen als Cosa Nostra en omertà bij een groot publiek en bepaalde decennia lang de publieke perceptie van gangsters.


Top 10 beste boeken over gangsters

  1. The Godfather – Mario Puzo
  2. Wiseguy – Nicholas Pileggi
  3. American Tabloid – James Ellroy
  4. The Power of the Dog – Don Winslow
  5. LA Confidential – James Ellroy
  6. Muscle for the Wing – Daniel Woodrell
  7. Neon Rain – James Lee Burke
  8. Live By Night – Dennis Lehane
  9. The Rules of Wolfe – James Carlos Blake
  10. After Hours – Edwin Torres

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie