Top 10 grootste kikkers ter wereld

0
Top 10 grootste kikkers ter wereld
Top 10 grootste kikkers ter wereld

Grootste kikkers ter wereld

Hoewel ze soms op de lijstjes ontbreken, zijn een aantal van deze grote vrienden zeker ook bedreigd. Lees meer over grote kikkers.


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website.


Top 10 grootste kikkers ter wereld


10. Reuzenrivierkikker – 17 centimeter

Reuzenrivierkikker
Reuzenrivierkikker

Te vinden in Borneo, Indonesië en Maleisië, kan de gigantische rivierkikker uitgroeien tot een lengte van 17 cm.

Met een overwegend lichtbruin uiterlijk huizen ze langs de oevers van beken in de regenwouden waar ze gemakkelijk opgaan in hun omgeving.

Hoewel er vaak lokaal op ze wordt gejaagd voor voedsel, en hun leefgebied wordt aangetast door ontbossing, is er nog steeds een gezonde populatie gigantische rivierkikkers.


Zie hier de top 60 zwaarste windstormen in Nederland.


9. Reuzenfluitkikker – 19 centimeter

De vrouwelijke reuzenfluitkikker worden ongeveer 19 centimeter. De mannetjes zijn iets kleiner en ze hebben een grote kop met een ronde snuit en een geelbruin lichaam met roodbruine aftekeningen.

Deze kikkers, die de voorkeur geven aan de tropische en subtropische bossen en moerassen, zijn wijdverspreid in Bolivia, Brazilië, Ecuador, Colombia en Peru.

Reuzenfluitkikkers eten een breed scala aan dingen, waaronder spinnen, hagedissen, slangen, vleermuizen, vogels en zelfs andere kikkers.

Ze kunnen zeer snel grote afstanden springen en als ze worden betrapt, laten ze een zeer hoge schreeuw horen waardoor het roofdier ze meestal vrijlaat.

Niet alleen dat, maar hun huid bevat een zeer sterk gif, leptodactyline, dat ze kunnen afgeven wanneer ze worden aangevallen.


8. Surinaamse Gehoornde Kikker – 20 centimeter

Surinaamse Gehoornde Kikker

De Surinaamse gehoornde kikker is ook bekend als de Amazone gehoornde kikker en kan ongeveer 20 cm lang worden en weegt 0,5 kg.

De kikker is gemakkelijk te herkennen aan zijn extreem brede mond en de ‘hoorns’ boven zijn ogen.

Ze zijn te vinden in verschillende landen, waaronder Brazilië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Suriname, Peru en Venezuela.

De Surinaamse gehoornde kikker groen en bruin, zodat hij kan opgaan in zijn omgeving. Dit is vooral handig omdat het vaak urenlang zit te wachten op de kans om zijn prooi aan te vallen.

Gezien de grootte van hun mond, is het niet verwonderlijk dat ze vrijwel alles eten, inclusief hagedissen, vogels, kleine zoogdieren en andere kikkers. Vaak slikken ze hun prooi gewoon heel door.


Zie hier de top 5 grootste meteorietinslagen ooit.


7. Amerikaanse stierkikker – 20 centimeter

 Amerikaanse stierkikker
Amerikaanse stierkikker

Deze Amerikaanse brulkikkers zijn overal in de VS te vinden, naast veel andere landen in Europa en Azië geïntroduceerd. Vrouwtjes zijn iets groter dan mannetjes en kunnen 20 cm lang worden en iets meer dan 0,5 kg wegen.

Ze zijn in veel landen geclassificeerd als een invasieve soort omdat ze vissen, slangen, kleine schildpadden, vogels en andere kleine zoogdieren eten.

Deze brulkikkers leven het liefst in moerassen, vijvers en meren en zijn vaak bruin of olijfgroen van kleur.


6. Fluitkikker – 20 centimeter

Fluitkikker
Fluitkikker

De grote fluitkikker is te vinden in Dominica en Montserrat. Ze worden ongeveer 20 cm lang en kunnen tot 1 kg wegen.

Fluitkikkers hebben gele buiken en hun lichaam is meestal bruin van kleur met vlekken of strepen die hen camouflage geven aan de oevers van de beken waar ze vaak worden aangetroffen.

Vanwege de voedingswaarde in combinatie met een schimmelziekte zijn ze officieel zijn geclassificeerd als ernstig bedreigd, aangezien er nog minder dan 100 in het wild over zijn.


Top 10 grootste kikkers ter wereld


Zie hier de top 10 grootste natuurrampen sinds 1900.


5. Afrikaanse stierkikker – 25 centimeter

Afrikaanse stierkikker

De Afrikaanse stierkikker (Pyxicephalus adspersus) houdt van ondiep water in Zuid-Afrika.

Ze kunnen een indrukwekkende lengte van 25 cm bereiken en zijn olijfgroen en hebben een gele of een oranje keel.

Ondanks dat ze liever in de buurt van water leven, kunnen Afrikaanse brulkikkers gemakkelijk overleven op plaatsen die helemaal droog zijn. Dit omdat ze gewoon een gat in de grond graven als het aan de oppervlakte te heet en droog voor hen wordt.

Het zijn uitstekende jagers en wachten meestal op hun prooi voordat ze bespringen en ze in hun geheel doorslikken.


Zie hier de Top 10 grootste schildpadden ter wereld.


4. Blyth’s rivierkikker – 26 centimeter

De Blyth's rivierkikker is de grootste kikker in Azië
De Blyth’s rivierkikker is de grootste kikker in Azië

De vrouwtjes bereiken lengtes bereiken tot 26 cm en een gewicht van ongeveer 1 kg.

Deze grote kikkers zijn meestal bruin, geel of grijs en zijn te vinden rond rotsachtige beekjes in de bosgebieden van Indonesië, Maleisië, Thailand en Singapore.

Ze zijn een populaire voedselbron voor de lokale bevolking en door de jacht en de effecten van houtkap en ontbossing die hun leefgebied vernietigt, is de Blyth’s rivierkikker geclassificeerd als bijna bedreigd.


Zie hier de top 10 meest bijzondere dieren in Ierland.


Top 3 grootste kikkers ter wereld


Zie hier: het wordt warmer op aarde, veel warmer… Zie de records!


3. Lake Junin-kikker – 30 centimeter

Lake Junin kikker
Lake Junin kikker

Deze enorme kikkers kunnen tot 30 centimeter lang kunnen. Ze zijn te vinden in Lake Junin in Peru, maar ze ook gevonden in andere meren in het gebied en in delen van de Mantaro-rivier.

Met een gewicht van maar liefst 2 kg verlaten de Lake Junin-kikkers zelden het water, ze leven, eten en broeden er liever in.

Ze zijn donkerbruin en hebben een volledig gladde huid. Helaas zijn deze waterkikkers ernstig bedreigd door de jacht en de vervuiling van de meren waarin ze leven.


2. Chileense reuzenkikker – 32 centimeter

Chileense reuzenkikker
Chileense reuzenkikker

Hoewel ze ook bekend staan ​​als de gehelmde waterpad, is de Chileense reuzenkikker eigenlijk geen pad en behoort hij tot de familiegroep Calyptocephalellidae. Vrouwtjes zijn veel groter dan mannetjes en kunnen uitgroeien tot een lengte van 32 cm en een gewicht van 3 kg.

Ter vergelijking: de mannetjes worden slechts ongeveer 15 cm, maar zelfs kikkervisjes kunnen ongeveer 10 cm lang worden. Zoals de naam al doet vermoeden, komen ze uit Chili.

Ze zijn vooral te vinden in de laaglanden in diepe vijvers. Hun kleur kan variëren tussen geel, groen en bruin en ze hebben een grote, ronde kop.

Vanwege hun grote omvang is er vaak op ze gejaagd voor voedsel of speciaal voor hun vlees gekweekt. Hoewel het nu illegaal is om op ze te jagen, is er nog steeds een grote handel in deze kikkers.


Zie hier de top 10 langste rivieren in India.


1. Goliathkikker – 32 centimeter

Goliathkikker
Goliathkikker

De goliathkikker is ook wel bekend als goliath brulkikker of gigantische gladde kikker (Conraua goliath). Ze kunnen tot een lengte van 32 cm hebben en een indrukwekkende 3,3 kg zwaar zijn.

De soort komt voor in beken en de regenwouden van Kameroen en Equatoriaal-Guinea. Ze zijn zo groot dat de mannetjes gemakkelijk stenen kunnen verplaatsen om enorme nesten te maken tot een meter breed waar het vrouwtje haar eieren in kan leggen.

Hun kleur is meestal geelgroen of geeloranje en ze eten een verscheidenheid aan vissen, slangen, vogels, kleine zoogdieren en andere amfibieën zoals salamanders en salamanders.

Op deze reuzen wordt al lang gejaagd voor voedsel en gevangen voor de handel in huisdieren. Ook omdat hun leefgebied ook ernstig wordt bedreigd door ontbossing, zijn ze officieel een bedreigde diersoort.


Top 10 grootste kikkers ter wereld

  1. Goliathkikker – 32 centimeter
  2. Chileense reuzenkikker – 32 centimeter
  3. Lake Junin-kikker – 30 centimeter
  4. Blyth’s rivierkikker – 26 centimeter
  5. Afrikaanse stierkikker – 25 centimeter
  6. Fluitkikker – 20 centimeter
  7. Amerikaanse stierkikker – 20 centimeter
  8. Surinaamse Gehoornde Kikker – 20 centimeter
  9. Reuzenfluitkikker – 19 centimeter
  10. Reuzenrivierkikker – 17 centimeter

Zie hier alle spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met het woord kip.


Geef een reactie