, , , ,

Top 10 – Grootste skigebieden in Zwitserland

Grootste skigebieden in Zwitserland

Grootste skigebieden in Zwitserland

Als je bereid bent om net iets meer uit te geven voor een skivakantie, dan moet je naar Zwitserland. Het is er niet iets schoner, netter en beter geregeld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport en hier ->>> meer over Zwitserland op deze website.


Top 10 – Grootste skigebieden in Zwitserland


10. Skigebied Obersaxen Mundaun – 120 km piste

Hoogte: tot 2.310 meter

Het skigebied Obersaxen Mundaun omvat 13 liften en 120 kilometer pistes. De hoogste die met stoeltjesliften te bereiken is, is de Piz Sezner met 2310 meter boven zeeniveau.

De skiliften verbinden een gebied rond de berg Piz Mundauns en de zuidelijke Piz Sezners in het Duitse gebied Obersaxen en Romanch Lumnezia.

Website: www.obersaxen-mundaun.ch


9. Skigebied Piz Corvatsch – 120 km piste

Hoogte: tot 3.303 meter

Het skigebied Corvatsch-Furtschellas strekt zich uit rond de berg, met 23 pistes en bevat drie kabelbanen, zes stoeltjesliften en vier skiliften. Een daarvan bevindt zich in Cristin’s Kinderland in Surlej. De locaties in het dal zijn Sils Maria en Silvaplana. Bekend zijn de afdaling van de Hahnensee, die via de Hahnensee (Reto -Romaanse Lej dals Chöds) naar St. Moritz-Bad gaat en de langste verlichte nachtpiste van Zwitserland.

Website: www.corvatsch.ch


Zie hier de top 10 beste plaatsen om te skiën in Europa in 2022.


8. Skigebied Crans-Montana – 140 km piste

Hoogte: tot 2.927 meter

In totaal zijn er 140 km aan pistes met 27 liften in het gebied. In de zomer kan worden geskied op de zuidrand van de 3000 meter hoge hoogvlakte van de gletsjer, de Glacier de la Plaine Morte, waar in de zomer twee skiliften beschikbaar zijn. Er is ook een grote langlaufloipe.

Website: www.crans-montana.ch


Zie hier de top 25 beste skigebieden in Duitsland 2021.


7. Skigebied Corviglia – 155 km piste

Hoogte: tot 3.057 meter

Corviglia is ook de naam van het skigebied direct boven St. Moritz. Dit gebied vormt samen met het volledig geïntegreerde Marguns-gebied dat boven de naburige stad Celerina is gecentreerd, het grootste skigebied in het Engadin.

Het was gastheer van de alpine ski-evenementen van de Olympische Winterspelen van 1948 en de Wereldkampioenschappen in 1974 en 2003.

Website: www.mountains.ch/en/Mountain-adventure/Mountains/corviglia


Zie hier de top 25 populairste skigebieden in Italië 2021.


6. Skigebied Laax – 187 km piste

Hoogte: tot 3.018 meter

Het skigebied behoort met 235 kilometer pisten en 29 liften tot de grote skigebieden van Zwitserland. De hoogte van het skigebied varieert van 1100 meter (het dalstation bij het dorp Flims) tot 3018 meter (de Vorab).

Website: www.laax-gr.ch


Zie hier de Top 20 grootste steden van Zwitserland qua inwoneraantal.


5. Skigebied Arosa-Lenzerheide – 225 km piste

Hoogte: tot 2.865 meter

Arosa Lenzerheide biedt vele langlaufloipes en 4 terreinparken, Park’n’Pipe, Tschuggen, Wood Ranch en Bärensnowpark in Arosa, evenals Jibarea Stätz in Lenzerheide. Daarnaast kun je er flink sleeën en zijn er geprepareerde winter hiking trails. In het zomerseizoen is de regio een populair wandel- en mountainbikoord.

Arosa en Lenzerheide zijn met elkaar verbonden door een kabelbaan genaamd ‘Urdenbahn’. Deze kabelbaan is in 2013 gebouwd en bevindt zich tussen de Arosa Hörnli en de Urdenfürggli aan de Lenzerheide-zijde.

Website: www.arosalenzerheide.swiss


4. Skigebied Silvretta Arena – 238 km piste

Hoogte: tot 2.872 meter

Samnaun ligt net als het Italiaanse Livigno in een douanevrije zone. Veel mensen komen speciaal naar hier om rookwaar, drank, benzine en luxe goederen te kopen. ’s Winters ontpopt de plaats zich samen met het aangrenzende Ischgl als een belangrijk wintersportcentrum en skigebied; de Silvretta Arena.

Samnaun is ook de plaats waar jaarlijks het wereldkampioenschap Kerstman/Sinterklaas wordt georganiseerd, de zogenaamde Clau Wau-kampioenschappen.

Website: www.samnaun.ch


3. Skiregio Matterhorn ski paradise – 360 km pistes

Hoogte: tot 3.883 meter

De Matterhorn is een berg gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland (Wallis) en Italië (Valle d’Aosta). De top ligt op 4478 m hoogte. De foto rechts is genomen ten noordoosten van de Matterhorn, vanuit Zermatt aan het eind van het Mattertal in Zwitserland.

Deze kant van de berg is het bekendst: het is een symbool voor Zwitserland geworden. Aan de Italiaanse kant ligt het eveneens toeristische Breuil-Cervinia.

Website: www.matterhornparadise.ch


2. Skigebied Les 4 Vallées – 412 km piste

Hoogte: tot 3.330 meter

In de 4 valleien vind je de Verbier, Bruson, La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz en Thyon. Het is een uitzonderlijk gebied, in de winter en zomer. Er zijn kilometers pistes in de winter, honderden kilometers mountainbikewandelpaden en een uitzonderlijk uitzichtpunt vanaf Mont-Fort op 3.330 meter.

Website: www.4vallees.ch


1. Skiregio Les Portes du Soleil – 650 km piste

Hoogte: tot 2.254 meter

Het skigebied bevindt zich zowel in Frankrijk als een gedeelte in Zwitserland. Het gebied, dat oorspronkelijk gescheiden was door de landsgrens, is begin jaren 60 verbonden. Het grootste gedeelte van het resort bevindt zich op Frans grondgebied in het departement Haute-Savoie.

Met 650 kilometer piste is het gebied het grootste skigebied ter wereld. Het gebied kenmerkt zich door zijn breedte, waar Les Trois Vallées met zijn drie valleien behoorlijk compact is, liggen de plaatsen in Portes du Soleil aanzienlijk verder van elkaar verwijderd.

Om van de ene uithoek naar de andere te komen dienen soms wel meer dan 10 liften genomen te worden. Het gebied behoudt hierdoor ondanks zijn grootte het karakter van de kleinere wintersportdorpen.

Het gebied is daardoor zowel in trek bij families, die de rust van de lokale pistes opzoeken als bij kilometervreters die lange dagtochten maken. Om van de ene skipiste naar de andere te komen, kan men ook gebruikmaken van shuttlebusjes.

Het Franse en het Zwitserse gedeelte hebben bovendien elk hun eigen karakter. Het Franse gedeelte kenmerkt zich door moderne hoogbouw zoals in skistation Avoriaz en veelal zeer moderne liften en goede verbindingen. Dit terwijl het Zwitserse gedeelte met zijn vele ankerliften en laagbouw dorpjes zoals Morgins aanmerkelijk authentieker aandoet.

Website: www.portesdusoleil.com


Top 10 – Grootste skigebieden in Zwitserland

  1. Skiregio Les Portes du Soleil
  2. Skigebied Les 4 Vallées
  3. Skiregio Matterhorn ski paradise
  4. Skigebied Silvretta Arena
  5. Skigebied Arosa-Lenzerheide
  6. Skigebied Laax
  7. Skigebied Corviglia
  8. Skigebied Crans-Montana
  9. Skigebied Piz Corvatsch
  10. Skigebied Obersaxen Mundaun