, , ,

Top 10 meest sneeuwzekere skigebieden in Europa

Top 10 meest sneeuwzekere skigebieden in Europa

Meest sneeuwzekere skigebieden in Europa

Als je gaat skiën, is het best wel fijn als er ook sneeuw ligt. Hier de skigebieden met wel een heel erg grote sneeuwkans. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Top 10 meest sneeuwzekere skigebieden in Europa


10. Obertauern – Oostenrijk

Dit skigebied ligt in het Radstädter Tauern- gebergte op een hoogte tussen 1.630 en 2.526 meter boven de zeespiegel. Vandaar dat de sneeuw er echt wel zal zijn.


9. Hintertuxer Gletscher – Oostenrijk

Hintertuxer Gletscher is de commerciële naam voor een tweetal gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees. De gletsjers vormen het einde van het Tuxertal, een dal dat uitmondt in het bekende Zillertal en is onderdeel van de Tuxer Haupt Kamm van de Tuxer Alpen.

De hoogste berg van de Tuxer Haupt Kamm is de Olperer, met een hoogte van 3.476 meter boven de zeespiegel.

De gletsjer kan bereikt worden per kabelbaan, met de drie funitels. Het hoogste punt waar men naartoe kan reizen per kabelbaan is 3.250 meter hoog, gelegen tussen de zuidelijke en de noordelijke, 3.288 meter hoge top van de Gefrorene Wand.

De gletsjer is het enige skigebied in Oostenrijk, en samen met het skigebied van Zermatt in de wereld, wat het hele jaar geschikt is om te skiën.


8. Kühtai – Oostenrijk

Het skigebied van Kühtai biedt bijna 40 kilometer aan pistes die reiken tot een hoogte van 2520 meter. Kühtai is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. Door de hoogte van het dorp is Kühtai erg sneeuwzeker.


7. Saas-Fee

Het dorp Saas-Fee is een bekende wintersportplaats met een skigebied aan de voet van het bergmassief Mischabel, waarvan de Dom (4545 m) de hoogste berg is. Rondom de plaats liggen 13 bergen die de 4.000 meter overschrijden.


6. Damüls – Oostenrijk

Dankzij de samenvoeging van de twee skigebieden van Damüls en Mellau in 2010 ontstond het skigebied Damüls-Mellau.

Dit is het grootste skigebied in het Bregenzerwald en één van de grootste skiregio’s in de deelstaat Vorarlberg. De regio is bekend om zijn sneeuwzekerheid.[7]


5. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun – Oostenrijk

Dit skigebied is groot, sneeuwzeker, gevarieerd en de kwaliteit van de pistes en de liften is van een uitzonderlijk hoog niveau. Silvretta Arena heeft zo’n 350 kilometer aan pistes.

Het grootste deel van de 41 skiliften en mooie pistes in het bekende gebied Ischgl-Samnaun ligt op noordhellingen. Dit is boven de 2000 meter grens en daardoor is het bijzonder sneeuwzeker.

zie hier de tien grootste skigebieden in Zwitserland.


4. Zermatt – Zwitserland

Zermatt is een dorp en gemeente aan de voet van de Matterhorn in het Duits-sprekende deel van het kanton Wallis in het zuiden van Zwitserland.

Het ligt op ongeveer 10 km van de grens met Italië. Er is dan 350 kilometer aan pistes met een hoogte van 3883 meter. Zermatt is ook het hoogstgelegen zomerskigebied van Europa.


Zie hier de top 25 hoogste bergen in Europa.


3. Val Thorens (Les Trois Vallées) – Frankrijk

Dit wintersportoord ligt in het departement Savoie in Frankrijk. Val Thorens is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées en ligt in dezelfde vallei als Les Menuires, de vallei van Belleville.

Samen met Les Menuires, Saint-Martin de Belleville, Meribel, La Tania en Courchevel wordt een van de grootste aaneengesloten skigebieden van de wereld gevormd.

Het complete gebied bestaat uit meer dan 650 kilometer geprepareerde pistes, waardoor zowel beginnende als gevorderde skiërs er terechtkunnen.

Zie hier de duurste skigebieden ter wereld – de prijzigste vijf.


Zie hier de Top 10 beste skiresorts in Frankijk 2022.


2. Livigno – Italië

Het plaatsje Livigno is één van de grootste skigebieden dat op een hoogte ligt van 1816 meter en heeft hierdoor een sneeuwzeker skigebied. Het skigebied telt ruim 100 kilometer pistes en is vooral geschikt voor beginners en (licht) gevorderden.

Website: www.livigno.eu


1. Ski Arlberg – Oostenrijk

De Ski Arlberg is een skigebied in het Arlbergmassief in Tirol en Vorarlberg (Oostenrijk). Dit skigebied heeft een rijk liftsysteem bestaande uit een verscheidenheid aan kabel- en sleepliften.

Er zijn 15 kabelbanen (kabelbanen, gondels en funitels), 45 stoeltjesliften (14 2-persoons liften, 1 3-persoons lift, 13 4-persoons liften, 16 6-persoons en 1 8-persoons lift) en 28 sleepliften.


Zie hier ->>> de top 10 grootste skigebieden Oostenrijk.


Top 10 meest sneeuwzekere skigebieden in Europa

  1. Ski Arlberg
  2. Livigno
  3. Val Thorens (Les Trois Vallées)
  4. Zermatt
  5. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun
  6. Damüls
  7. Saas-Fee
  8. Kühtai
  9. Hintertuxer Gletscher
  10. Obertauern

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie