Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld

0
Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld
Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld

Landen met de slechtste keuken ter wereld

Daar gaan we, een hongerige avonturier in een pretpark, speurend naar iets lekkers om te verorberen. Maar pas op! Want ergens in de menigte is er iemand die zijn buikpijn wijt aan het voedsel op het festival.

Heb je tijdens je wereldreizen ooit een land ontdekt waar het eten je niet echt in vervoering bracht? Nou, je bent niet de enige.

Nadat reizigers de vraag kregen: “Welk land heeft over het algemeen de meest avontuurlijke keuken?”, kwamen dit als de meest populaire antwoorden naar voren.


Lees hier ->>> meer over eten drinken op deze website.


Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld

Bron: www.savoteur.com


10. Cuba

Last but not least, wordt er gezegd dat Cuba het minst culinair avontuurlijke land is. Er is een gebrek aan hoogwaardige ingrediënten, waardoor sommige gerechten een twijfelachtige textuur en smaak hebben.

Denk aan hamburgers met ’twijfelachtige textuurpasteitjes’ en ‘deegachtige broodpizza’ met spaghetti. Maar laten we eerlijk zijn, als het om heerlijk Cubaans eten gaat, denken velen van ons eerder aan Miami dan aan Cuba zelf.


Zie hier de Top 10 populairste Turkse gerechten.


9. Noorwegen

Een chef-kok met ervaring over de hele wereld geloofde dat Rusland en Noorwegen de prijs verdienen voor de meest gewaagde keukens. Hij noemde gerechten als lutefisk, rakfisk, en zelfs een traditioneel kerstgerecht van geroosterde schaapskop en oogbollen.


8. Filippijnen

Sommigen voelden zich ongemakkelijk bij het toegeven dat ze niet echt fan waren van de Filippijnse keuken.

Hoewel Filippino’s trots zijn op hun gerechten, konden sommigen de unieke smaken niet altijd waarderen. Een Filipijn zelf gaf toe dat er aspecten van hun keuken zijn die hij zelfs een beetje vreemd vindt.


Zie hier de Top 10 boodschappen die het meest in prijs zijn gestegen 2023.


7. Rusland

Rusland komt op nummer zeven voor de meest onconventionele keukens. Een reiziger herinnerde zich een bizarre ervaring in het appartement van een Russische familie in Israël, waar ze kippenpoten in een gelei-vorm serveerden.

Veel mensen waren het erover eens dat dit een ongewone combinatie is, en dat Russisch eten over het algemeen niet als hoogtepunt wordt beschouwd.


Zie hier de Top 10 lekkerste gerechten uit Mexico (die je zou moeten proberen)


6. Nederland

Het Nederlandse eten staat ook in deze lijst. Sommigen genieten van gebakken lekkernijen met mayonaise, dankzij hun tijd in Amsterdam, terwijl anderen met een knipoog beweren: “En dat hebben we gestolen van België!”

Ondanks de kritiek zijn er ook gerechten die het proberen waard zijn, zoals frikandellen, roos vicee, bitterballen, oliebollen, poffertjes en Filet Americain (steaktartaar).


5. Kazachstan

Een reiziger deelde hun avontuur met de Kazachstaanse keuken en concludeerde: “Het ergste dat ik heb ervaren als het gaat om nationale keukens – Kazachstan.”

Ze vertelden dat hoewel er goede restaurants zijn, de keuken meer lijkt op die van Oezbekistan, Oeigoers, of Dungan. Verwacht gefermenteerde paardenmelk, gedroogde gefermenteerde melk, en gekookt vlees zonder kruiden.


4. Mongolië

Reizigers verklaarden unaniem dat de Mongoolse keuken wereldwijd de meest gedurfde is. Iemand beweerde zelfs: “Ik ben in 47 landen geweest, en het Mongoolse eten was verreweg het meest gewaagd.”

Denk aan gekookt vlees en gefermenteerde paardenmelk (schapenvlees en marmotten), zonder al te veel kruiden of groenten.


Zie hier de Top 10 lekkerste Thaise gerechten.


3. Australië

Australië eindigde op de derde plek, en dat zorgde voor enige verwarring onder de Australiërs zelf.

Velen gaven toe dat ze niet veel eigen gerechten hebben, maar net als Amerika blinken ze uit in het omarmen van smaken van over de hele wereld, dankzij immigratie. Eén criticus wees echter op de beruchte vegemite: “Dat zegt eigenlijk wel genoeg.”


2. Engeland

Op de tweede plaats vinden we Engeland, dat veel opschudding veroorzaakte. “Ze hebben eeuwenlang de wereld verkend op zoek naar specerijen en besloten ze niet te gebruiken,” zei een reiziger.

Maar te midden van het geschater werden er lovende woorden gewijd aan ‘vleespasteien en chipps’.


1. IJsland

Dit land spant de kroon als het gaat om de meest gedurfde culinaire ervaringen. Velen beweren dat het eten er smakeloos is, saai en je portemonnee behoorlijk leeg kan trekken.

Eén dappere ziel noemde zelfs ‘gefermenteerde haai’. Maar laat je niet ontmoedigen, het landschap is prachtig!


Top 10 landen met de slechtste keuken ter wereld

  1. IJsland
  2. Engeland
  3. Australië
  4. Mongolië
  5. Kazachstan
  6. Nederland
  7. Rusland
  8. Filippijnen
  9. Noorwegen
  10. Cuba

Geef een reactie