, ,

Top 10 landen met meeste nationale parken 2023

Australië - Top 10 landen met meeste nationale parken 2023

Landen met meeste nationale parken 2023

Elk park heeft iets interessants dat het uniek maakt. Maar welke landen hebben de meeste nationale parken? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Top 10 landen met meeste nationale parken 2023

Bron: www.a-z-animals.com


10. Rusland – 48 nationale parken

Verbazingwekkend genoeg zijn er veel nationale parken verspreid over het land, waaronder het Katun-natuurreservaat. Andere parken zijn open voor het publiek, zoals de Krasnojarsk Pilaren.

Andere parken zijn het Sochi National Park en het Ruskeala Mountain Park. Uiteindelijk verdient Rusland zijn plek op deze lijst van 10 landen met de meeste nationale parken


9. Indonesië – 54 nationale parken

Als je naar Indonesië gaat, vind je veel nationale parken met mooie uitzichten en een rustige omgeving. Mount Rinjani National Park is een van de 54 nationale parken die India rijk is. Het is een nationaal park met veel paden en watervallen om te verkennen.

Kerinci Seblat Nationaal Park is een ander bekend park dat veel flora en fauna herbergt, samen met enkele dieren. Bovendien kunt u een Maleisische zonnebeer of een Sumatraanse tijger tegenkomen.


Zie hier de Top 10 beste nationale parken in Maleisië.


8. Colombia – 60 nationale parken

Colombia is een land met zoveel dieren in het wild, samen met 60 nationale parken. Zo strekt het Tayrona-park zich uit over de kustlijn van Colombia.

Verbazingwekkend genoeg kun je minstens zes stranden verkennen om te ontspannen of de wildernis te verkennen. Je zult veel zeeleven en reptielen zien, waaronder de kippenslang .

Als je de oostelijke Andes wilt verkennen, is Chingaza National Natural Park een optie. Maar vergeet niet een jas te dragen, want het kan koud worden, aangezien de temperatuur tussen de 4 en 21 graden Celsius ligt.


Zie hier de mooiste natuurparken ter wereld (de top 20 met film)


7. Verenigde Staten – 62 nationale parken

De Verenigde Staten hebben 62 nationale parken vanaf de oostkant tot aan de Stille Oceaan. De Grand Canyon, Yellowstone National Park en Zion National Park behoren tot de meest populaire nationale parken van het land.

Of je nu in Wyoming of Utah bent, er zijn talloze mogelijkheden om de Verenigde Staten te bezoeken.

De National Park Service is de plek waar je naartoe moet als u meer informatie wilt weten over elke plaats die u in heel Amerika kunt bezoeken.


Zie hier de Top 50 landen met het schoonste drinkwater ter wereld 2023.


6. Mexico – 67 nationale parken

Er zijn voldoende mogelijkheden als je het land en alles wat het te bieden heeft verkent. Arrecife Alacranes National Park, ook wel bekend als Scorpion Reef, is het grootste nationale park van het land. Daar zie je prachtige fregatvogels rond het rif vliegen.

Het Deseirto de Los Loines National Park is het oudste park in Mexico, uit 1917.


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken in Canada om te bezoeken.


5. Israël – 69 nationale parken

Het natuurreservaat Ein Gedi is één van de beste plaatsen om te bezoeken als je op zoek bent naar een nationaal park in Israël. Het is een plek die wandelen, dieren in het wild en een rustige omgeving biedt.


4. Brazilië – 72 nationale parken

Itataia National Park is het oudste nationale park van Brazilië. President Getúlio Vargas creëerde het nationale park op 14 juni 1937. Sinds de oprichting van dat nationale park heeft het land er nog eens 72 toegevoegd.

In het Italiaanse Nationale Park kunnen mensen bergbeklimmen, rotsklimmen, wandelen of dieren spotten. Bovendien kunnen vogelaars een verscheidenheid aan verschillende kolibries zien rondvliegen.


3. India – 116 nationale parken

Er zijn er minstens negen nationale parken in India waar tijgers kunnen worden waargenomen. Als je niet van tijgers houdt, bieden veel andere nationale parken in India een verscheidenheid aan opties, van wandelen tot klimmen of verkennen.


Zie hier de Top 10 mooiste natuurparken in Zweden.


2. Thailand – 147 nationale parken

Khao Sok National Park is een optie, vooral aan de zuidkant van het land. Daar zie je misschien luipaarden of koningscobra’s. Er zijn ook nog eens 146 andere opties als je de andere delen van Thailand wilt verkennen.


1. Australië – 685 nationale parken

Op de een of andere manier heeft Australië tien keer zoveel nationale parken als de Verenigde Staten. McDonnell Range National Park is één van de oudste parken in de Australische geschiedenis, mogelijk aangelegd door de Aboriginals.

Bovendien kunnen ontdekkingsreizigers praten over wandelingen of kleine zwemgaten vinden om aan deel te nemen.


Top 10 landen met meeste nationale parken 2023

  1. Australië – 685 nationale parken
  2. Thailand – 147 nationale parken
  3. India – 116 nationale parken
  4. Brazilië – 72 nationale parken
  5. Israël – 69 nationale parken
  6. Mexico – 67 nationale parken
  7. Verenigde Staten – 62 nationale parken
  8. Colombia – 60 nationale parken
  9. Indonesië – 54 nationale parken
  10. Rusland – 48 nationale parken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie