, , , , ,

Top 10 meest succesvolle merken 2022

Amazon - Top 10 meest succesvolle merken 2022

Meest succesvolle merken 2022

Een onderzoek van de in Yorkshire gevestigde digitale marketingspecialist Fishtank Agency laat zien welke merken de afgelopen 12 maanden het meeste succes en verbetering hebben laten zien.

Het digitale team ontwikkelde een Brand Perception Index, waarin de meest waardevolle merken wereldwijd worden gerangschikt op basis van verschillende factoren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over marketing op deze website.


Top 10 meest succesvolle merken 2022

Bron: www.brandwatch.com


De Brand Perception Index bestaat onder ander uit de volgende factoren: zichtbaarheid in de zoekresultaten, sociale volgers en het aantal ‘uitstekende’ Trust Pilot-reviews.

Interessant is dat, hoewel Coca-Cola misschien wel één van de meest herkenbare merken aller tijden is, het de index niet haalde en er net naast stond, met een elfde plaats.


Zie hier de top 10 meest invloedrijke merken Azië.


Joe Savery, Head of Design bij Fishtank, vertelt: “Je logo is niet je merk, je merk is de perceptie van wie je bedrijf is en wat je doet. De merken die onze top tien hebben gehaald, hebben zorgvuldig intern en extern een diepe band met hun klanten opgebouwd.”

“Om een ​​sterk en succesvol merk op te bouwen, raden we aan om de merkidentiteit, waarden en storytelling te perfectioneren om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen. Consumenten zijn slim en zullen het merken als je niet volledig geïnvesteerd bent in je waarden of een echt verhaal hebt om mee te resoneren.

Een goed voorbeeld zou Disney zijn. Disney staat voor het creëren van magische ervaringen voor gezinnen, en ze belichamen dit geloof perfect op alle gebieden, daarom staan ​​ze in de top tien van succesvolle merken.”


10. McDonald’s

Marktwaarde: $ 45,87 miljard


Zie hier e top 100 Meest waardevolle merken ter wereld.


9. Toyota

Marktwaarde: $ 54,1 miljard


8. Apple

Marktwaarde: $ 408,25 miljard


7. Google

Marktwaarde: $ 196,81 miljard


6. Facebook

Marktwaarde: $ 36,25 miljard


Antwoord op de vraag:welke Nederlandse merken hebben het beste imago in 2015?


7. Mercedez Benz

Marktwaarde: $ 50,87 miljard


Zie hier de top 10 Beste luxe automerken voor 2021 volgens Hotcars.com.


4. Disney

Marktwaarde: $ 44,18 miljard


Zie hier de top 10 meest succesvolle merken 2022.


3. Instagram

Marktwaarde: $ 32,01 miljard

Instagram, onderdeel van het bedrijf Meta, is een website en gratis mobiele app om digitale foto’s en video’s met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. De foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.


Zie hier de Top 50 Instagram accounts met meeste volgers wereldwijd 2022.


2. Nike

Marktwaarde: $ 42,54 miljard

Nike is uitgeroepen tot het op één na meest succesvolle merk volgens Fishtanks Brand Perception Index. Het heeft een duidelijke merkidentiteit als sportkledingmerk.

Nike is een meester in het vertellen van verhalen en aangezien de oprichters atleten zijn, kan het merk authentieke verhalen vertellen waar zijn doelgroep zich mee kan identificeren.

Dit resulteert in een maandelijks zoekvolume van meer dan 1,8 miljoen en een enorme sociale aanhang online (240 miljoen).


Zie hier de 60 beste boeken over leiderschap volgens Amazon.com.


1. Amazon

Marktwaarde: $ 149,25 miljard

Amazon neemt de eerste plaats in en staat in de top drie van merken voor statistieken, waaronder positief positieve pers (28%), ‘uitstekende’ bedrijfsrecensies (31%) en zoekvolumes (24,9 miljoen).

Dit ondanks de recente terugslag rond de exorbitante kosten van het nieuwe hoofdkantoor en de luchtvracht en het effect op luchtvervuiling.


Top 10 meest succesvolle merken 2022

  1. Amazon
  2. Nike
  3. Instagram
  4. Disney
  5. Mercedez Benz
  6. Facebook
  7. Google
  8. Apple
  9. Toyota
  10. McDonald’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie