, ,

Wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald’s?

Wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald's

Wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald’s

Waar ter wereld ik ook kwam: de friet van McDonald’s zien er overal hetzelfde uit en ze smaken ook nog eens hetzelfde. Zet ze rustig twee maanden in een kast en ze veranderen niet van vorm en kleur. Hoe komt dat nu? Dat heeft natuurlijk van alles te doen met de ingrediënten van de friet van McDonald’s. Lees meer…


Lees hier ->>> over eten en drinken op deze website…


Wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald's

Wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald’s


Wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald’s?


Bakpoeder: om te zorgen dat de frietj grijs gaan verkleuren.


Citroenzuur: dit is een organisch zuur. Het komt in citrusvruchten voor en is een natuurlijk conserveermiddel en antioxidant. Daarnaast wordt het gebruikt om een zure smaak aan voedsel te geven. In de biochemie is het een belangrijke intermediair in de citroenzuurcyclus. Het is een voedingszuur met E-nummer E330.


Dextrose: een natuurlijke suiker. Wordt op de frietjes gesproeid om de goudgele kleur te bekomen na het frituren.


Dimethylpolysiloxane (E900): dit is een vaakgebruikt polymeer dat silicium bevat. Het is helder, kleurloos, viskeus, chemisch inert, ongevaarlijk, niet ontvlambaar, en is vrijwel onoplosbaar in water. onder de naam Dimeticon wordt het gebruikt als één van de toepassingen is hoofdluisbestrijding.


Gehydrolyseerde melk: door hydrolyse worden de allergische epitopen van melkeiwitten afgebroken waardoor de allergeniciteit afneemt.


Gehydrolyseerde tarwe: dit tarwe-eiwit is een natuurlijke in wateroplosbaar bestanddeel afkomstig uit tarwe. Het is rijk aan vitamine E en heeft hydraterende en vochtregulerende eigenschappen. Het wordt vooral in haarverzorgingsproducten gebruikt om zijn gunstige eigenschappen voor de gezondheid van de hoofdhuid en haar. Tarwe-eiwit hydrateert de hoofdhuid en helpt de beschadigde haar te voorkomen. Het maakt de haar sterk, volumineus, zacht en glanzend.


Koolzaadolie: dit spulletje komt uit de zaden van koolzaad. Een hoog gehalte aan erucazuur en glucosinolaat maakt de olie gewoonlijk ongeschikt voor menselijke consumptie. Daarom zijn speciale koolzaadolierassen ontwikkeld die relatief weinig van deze stoffen bevatten en daardoor wel geschikt zijn als voedingsmiddel.


Natuurlijke rundsaromaten: Vroeger werd de friet gebakken in rundvet. Tegenwoordig leven we bewuster en daarom is McDonald’s overgestapt op plantaardige olie. Om tochde rundvetsmaak te behouden, gaan deze smaakstoffen erbij.


Sojaolie: dit is uit sojazaad gewonnen spijsolie. Sojaolie is de meest geconsumeerde plantaardige olie wereldwijd. De lage prijs van sojaolie maakt het een geliefde grondstof voor onder andere cosmetica. Raffinage van sojaolie levert ook lecithine. Deze stof werkt als vochtregulator en emulgator. Het stabiliseert schuim en zorgt ervoor dat andere plantaardige olie in de cosmetica niet ranzig wordt.


Tert-butylhydrochinon: Dit is een antioxidant. Het is in de Europese Unie toegelaten als voedingsadditief. Het E-nummer is E319. TBHQ wordt gebruikt om de houdbaarheid te verlengen en verkleuring of bederf tegen te gaan, en wordt veel toegevoegd aan eetbare of etherische oliën en dierlijke en plantaardige vetten.


Zout: en dat is om de smaak te verbloemen, ons eetlustiger te maken en onze zoutverslaving aan te wakkeren.


Overig…

De friet van McDonald’s wordt twee keer gebakken.
De friet van McDonald’s is niet geschikt voor overtuigde vergeetariërs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie