Top 10 populairste kattenrassen ter wereld

0
Ragdoll - Top 10 populairste kattenrassen ter wereld
Ragdoll - Top 10 populairste kattenrassen ter wereld

Populairste kattenrassen ter wereld

Er lopen er miljoenen rond in onze huizen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Top 10 populairste kattenrassen ter wereld

Bron: www.msn.com


10. Siberische kat

Siberische kat
Siberische kat

De Siberische kat, ook wel Siberische boskat genoemd, is een eeuwenoud landras onder de huiskat, dat tot stand is gekomen in de dichtbeboste gebieden van de Russische regio Siberië. Tevens is de Sibeer het nationale kattenras van Rusland.

De oorsprong van de Siberische kat is terug te voeren op een kruising tussen de wilde boskat en de huiskat die in Siberisch Rusland is ingevoerd.

De barre klimatologische omstandigheden hebben het uiterlijk en het karakter van deze kat, die zeer sterk en een bekwaam jager is, gevormd. Bovendien is dit ras erg populair omdat het hypoallergeen is.


9. Sphynx

Sphynx
Sphynx

Dit ras is ontstaan in Canada door gerichte fok met gemuteerde, gevonden haarloze katten. Deze katten worden bijna zonder beharing geboren. Hoewel zijn uiterlijk heel anders lijkt dan dat van andere huiskatten, heeft de sphynx eigenlijk veel last van eenzaamheid en is hij altijd heel aanhankelijk, voortdurend op zoek naar knuffels.


Zie hier: katten die samenwonen kennen elkaar bij naam zegt Japans onderzoek.


8. Scottish Fold

Scottish Fold
Scottish Fold

De Schotse vouwoorkat is een kattenras, gekarakteriseerd door de naar voren gevouwen oortjes als gevolg van een kraakbeenafwijking (osteochondrodysplasie). In Nederland is het sinds 2014 verboden te fokken met dieren die erfelijke ziekten hebben, zoals de vouwoorkatten. Sinds 1 oktober 2021 is het fokken en verhandelen van vouwoorkatten verboden in Vlaanderen.


7. Abessijnse kat

Abessijnse kat
Abessijnse kat

De abessijn is een van de oudste kattenrassen en de exacte herkomst is in nevelen gehuld. Het ras lijkt qua uiterlijk op de afbeeldingen en beeldjes van de katten die voorkomen in het Oude Egypte, maar een directe link hiertussen is nooit gevonden. Deze vroege huiskatten stamden onder meer af van de kleine wilde Lybische kat (Felis silvestris lybica) en de abessijn vertoont hier qua uiterlijk overeenkomsten mee.


6. Britse korthaar

Britse korthaar
Britse korthaar

Het is een stevige, gedrongen kat die aan het eind van de 19e eeuw in Engeland gefokt werd voor specifieke kleur en tekening in de vacht. Door het kruisen met perzen kregen de Britse kortharen meer lichaamsvolume en kopomvang.


Zie hier de Top 10 slimste kattenrassen ter wereld.


5. Perzische kat

Chinchilla Pers
Chinchilla Pers

Zoals de naam al doet vermoeden komt de Pers oorspronkelijk uit Perzië. In de 17e eeuw werden de eerste Perzen naar Europa overgebracht. In de Europese landen werd het uiterlijk verder ontwikkeld en gekruist met langharige dieren die lokaal voorkwamen in vooral Engeland rond het einde van de negentiende eeuw.


4. Exotische korthaar

Exotische Korthaar
Exotische Korthaar

Zo’n veertig jaar geleden[ vonden een aantal fokkers van de Amerikaanse korthaar (het Amerikaanse equivalent van de Europese korthaar) dat hun katten te veel op huiskatten leken en een wat steviger bottenbouw konden gebruiken.

Ook wilde men een betere zilverkleur in de lijnen krijgen. Ze besloten Perzen in te zetten om deze kenmerken aan te passen. De hieruit komende kittens leken niet echt meer op een Amerikaanse korthaar – men vond ze te stevig en te rond van type.


3. Devon Rex

Devon Rex
Devon Rex

De Devon Rex is een kattenras met een gekrulde, zeer zachte korte vacht vergelijkbaar met die van de Cornish Rex . Ze worden vaak gezien als een van de meest hypoallergene katten die beschikbaar zijn vanwege hun type vacht. Ze zijn echter technisch niet hypoallergeen.

De eerste Devon werd ontdekt door Beryl Cox [1] in Buckfastleigh , Devon , VK, in 1959. Men dacht aanvankelijk dat het ras verband hield met de Cornish Rex; testparing bewees echter het tegendeel.


Zie hier: de helft van de katten en honden heeft overgewicht.


2. Maine Coon

Maine Coon
Maine Coon

De Maine Coon is in schofthoogte, lengte en gewicht een van de grootste kattenrassen die oorspronkelijk gedomesticeerd waren. Ze worden gekenmerkt door een imposant voorkomen en rustig en stabiel karakter.

De Maine Coon komt als fenotype van de huiskat al eeuwen voor in New England, Maine en omliggende staten in het noordoosten van de Verenigde Staten.

Er zijn veel verhalen over de oorsprong van dit ras. Een populair broodjeaapverhaal is dat de Maine Coon een kruising zou zijn tussen een lynx en een wasbeer.


1. Ragdoll

Ragdoll
Ragdoll

De Ragdoll is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren zestig. Ann Baker is toen begonnen met een witte Angora-achtige poes. Deze kat, Josephine, was van Ann Bakers buurvrouw.

Josephine had vaak kittens die allemaal wild waren. Op een bepaald moment werd Josephine door een auto aangereden, maar zij overleefde dit ongeval. Josephine werd overgebracht naar de plaatselijke Universiteit, waar haar leven werd gered.


Top 10 populairste kattenrassen ter wereld

  1. Ragdoll
  2. Maine Coon
  3. Devon Rex
  4. Exotische korthaar
  5. Perzische kat
  6. Britse korthaar
  7. Abessijnse kat
  8. Scottish Fold
  9. Sphynx
  10. Siberische kat

Geef een reactie