, , , ,

Top tips hoe om te gaan met stress

Top tips hoe om te gaan met stress

Top tips hoe om te gaan met stress

Pak de stress aan met een vleugje plezierige beweging! Regelmatige lichaamsactiviteit kan stresshormonen verminderen en de aanmaak van die gelukkige endorfines stimuleren, waardoor je je beter voelt. Dus, gooi die sportschoenen aan en dans, ren of spring je stress weg! Lees meer…


Lees hier ->>> meer over stress op deze website.


Top tips hoe om te gaan met stress


Verwen jezelf met dingen waar je van houdt

“Maak tijd vrij voor activiteiten die je energie geven,” adviseert psycholoog Valerie Ritchie van MIND Korrelatie. Of het nu gaat om je favoriete hobby, een ontspannend boek lezen of gewoon genieten van een kopje koffie, geef jezelf de kans om te stralen.


Ontspanningskunsten zijn de sleutel tot stressvermindering

Yoga, meditatie en diep ademhalen zijn je beste vrienden in de strijd tegen stress. Psycholoog Lotte Sloothaak zegt: “Yoga en meditatie draaien om een bepaalde mindset. Je kunt dit integreren in je dagelijkse leven, zelfs tijdens dagelijkse taken zoals douchen of tandenpoetsen. Het gaat erom volledig in het moment te zijn en nergens anders aan te denken.”


Laat je omringen door liefdevolle vrienden, familie of een begripvolle therapeut

Het delen van je gedachten en gevoelens biedt niet alleen een uitlaatklep voor stress, maar ook emotionele steun die je nodig hebt.


Zie hier de Top 10 oorzaken van stress op het werk.


Geef jezelf de rust die je verdient

Neem af en toe een pauze, ontspan en zorg voor een goede nachtrust. Het is niet alleen cruciaal om stress te verminderen, maar het vergroot ook je veerkracht.


Brandstof voor een stressvrij leven met gezonde voeding

Een gebalanceerd dieet voorziet je lichaam van de benodigde voedingsstoffen om stress te bestrijden en je welzijn te bevorderen.


Word een meester in tijdsbeheer en zeg vaarwel tegen stress

Effectief beheer van je tijd en taken zal je stressniveau aanzienlijk verminderen. Dus, maak een plan, organiseer je taken en geniet van een stressvrij leven!


Zie hier de Top 10 studiemethoden die zorgen voor minder stress.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie