Waar vieren meeste Nederlanders vakantie? In Frankrijk natuurlijk! (De top 10)

0
Goedkoopste vakantielanden Europa 2020

Waar vieren meeste Nederlanders vakantie? In Frankrijk natuurlijk! (De top 10)

Het is weer vakantietijd en dan is het altijd aardig om te zien waar we met z’n allen naar toe gaan. In 2017 was wederom Frankrijk het populairst. En wij hebben natuurlijk een lange relatie met de Fransen. Zo hebben ze ons iets meer dan 200 jaar geleden nog een tijdje bezet. Overigens kregen ze wel hulp van gevluchte Nederlanders die niet helemaal blij waren met de voorvader van onze koning. Maar goed, we hebben het hier over vakantie. 1,8 miljoen mensen trokken door België om de caravan neer te zetten in Frankrijk. Naast de befaamde sleurhut zou dit natuurlijk ook een ander optrekje kunnen zijn. Zie hieronder de top landen waar wij in 2017.

Lees hier->>> grappige en interessante artikelen over vakantie op deze website…

Waar vieren meeste Nederlanders vakantie
Waar vieren meeste Nederlanders vakantie

Frankrijk op één. Het land van zon, zee, wijn, kunst, cultuur en veel en veel meer. Op twee staan onze Oosterburen, het land waarvan het niet veel zou hebben gescheeld of wij waren er een eenvoudige provincie van geworden. Met 1,3 miljoen Nederlanders zijn we in 2017 op bezoek geweest in Duitsland. Op drie vinden we Spanje. Daar waren in dat betreffende jaar 1,1 miljoen mensen uit ons landje te vinden.

Top 10: Waar vieren meeste Nederlanders vakantie?

1. Frankrijk (18,3 procent)
2. Duitsland (13,3 procent)
3. Spanje (11,8 procent)
4. Italië (7,6 procent)
5. Griekenland (6,2 procent)


Zie hier de top 10 leukste Nederlandse stedentrips 2022 volgens Columbus Travel.


6. Turkije (5,5 procent)
7. Oostenrijk (5,3 procent)
8. België (4,3 procent)
9. Groot-Brittannië (3,6 procent)
10. Verenigde Staten (2,5 procent)

De getallen komen natuurlijk van de tellertjes van het Centraal Bureau voor Statistieken. Waar zouden we toch zonder ze zijn?

De populairste bestemmingen waren in 2003 de Eiffeltoren (6,2 miljoen bezoekers), het Louvre (5,7 miljoen bezoekers), het Kasteel van Versailles (2,8 miljoen bezoekers), het Musée d’Orsay (2,1 miljoen bezoekers), het Arc de Triomphe (1,2 miljoen bezoekers), Centre Pompidou (1,2 miljoen bezoekers) en Mont Saint-Michel (1 miljoen bezoekers). De meest bezochte regio’s zijn Île-de-France (Parijs), Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d’Azur, in die volgorde.

Geef een reactie