Wat zijn de snelste dieren in de wereld? (top 10)

0
Wat zijn de snelste dieren in de wereld
Wat zijn de snelste dieren in de wereld?

Wat zijn de snelste dieren in de wereld want in het wild kom je dieren tegen die echt ongelofelijk snel zijn. Snelheid betekent natuurlijk overleven. Hier is een lijstje van ’s werelds snelste tien dieren op het aardoppervlak en hoeveel kilometer per uur ze echt kunnen bereiken!

Wat zijn de snelste dieren in de wereld
Wat zijn de snelste dieren in de wereld?

Top 10: Wat zijn de snelste dieren in de wereld?

Zie hier nog wat artikelen over dierentuinen in Nederland en Europa.


12. Grijze vos

Dit vosje is te vinden in Noord- en Midden-Amerika en is een behendig jagertje. Klein maar fijn en weet ook bijna 70 kilometer per uur te halen.


11. Coyote

De coyote woont in Noord- en Midden-Amerika: van Panama tot Canada. Hij gaat zo’n 70 kilometer per uur om een muisje of konijntje te vangen.

Coyote
Coyote

10. Afrikaanse wilde hond

De Afrikaanse wilde hond is alleen te vinden in Afrika en haalt ook bijna de 70 km p/u.


9. Eland

De eland is één van de grootste soorten van herten in de wereld. Je kunt ze vinden in Oost-Azië en Noord-Amerika. De eland is een zeer snelle loper en gaat kan met 70 km p/u tekeer gaan.


8. Thomson’s Gazelle

De Thomson’s gazelle is een bewoners van de Afrikaanse graslanden. Wanneer hij of zij wordt bedreigd door roofdieren, gaan ze ook richting de 90 km p/u.


Top 5: Wat zijn de snelste dieren in de wereld?


Zie hier de top 10 grootste roofdieren die op het land leven,


7. Leeuw

De zogenaamde koning van de jungle, de leeuw, is een van de meest krachtige en snelste dieren van de jungle. Snel? Bij vlagen tot 90 km p/u.


6. Wildebeest of gnoe

De gnu of algemeen bekend als de gnoe, is een antilope die verblijft op de Afrikaanse graslanden. Om te overleven in de graslanden, die ook wordt bewoond door roofdieren als leeuwen en cheeta’s, moet ie hard weg kunnen lopen. Een lopende wildebeest kan ook snelheden bereiken tot 90 km p/u.


Top 5: Wat zijn de snelste dieren in de wereld?


5. Quarter Horse

Een van de meest populaire rassen van het paard is de American Quarter Horse. Het paardje is vooral bekend vanwege zijn neiging om heel snel een kwart mijl te lopen. De gemiddelde snelheid is bijna 90 km p/u. Naast het racen worden ze ook gebruikt in ranches, paardenshows en rodeo’s.


4. De Gaffelbok (antilope)

De Gaffelbok is te vinden in de graslanden van westelijk Noord-Amerika. In vergelijking met andere zoogdieren van zijn familie kan dit bokje niet zo goed springen, dus compenseert hij dit door hard te lopen. Hij haalt een gemiddelde snelheid van bijna 100 km p/u.


3. Cheetah

De cheetah is een lid van de kattenfamilie. Dit poesje leeft in de Afrikaanse savanne en is het snelste dier op aarde. Met een gemiddelde snelheid van 113 kilometer per uur. De snelheid kan oplopen tot  zo’n 130 km p/u.


2. Steenarend

Steenarend
Steenarend

De steenarend heeft een lengte van 80 cm tot 93 cm met een spanwijdte van 1,90 tot 2,25 m. Het is daarmee een van de grootste arenden op het noordelijk halfrond. De steenarend heeft net zoals alle roofvogels een zeer goed gezichtsvermogen. De steenarend kan een konijn zien vanaf een hoogte van twee kilometer. Niet alleen konijnen worden gegeten, maar ook marmotten, eekhoorns, hoenders, schildpadden, slangen en aas. De prooien worden meestal gevangen na een lange, lage glijvlucht.

Ze zijn extreem snel en kunnen met een snelheid van meer dan 320 kilometer per uur op hun prooi duiken.


1. Slechtvalk

Slechtvalk
Slechtvalk

Slechtvalken jagen op vogels en vleermuizen. Ze laten zich vallen in een steile, snelle duik. De slechtvalk is de snelst vliegende vogel met een snelheid van 349 km/u in een duikvlucht van 45°. Inmiddels zijn er metingen gedaan bij een afgerichte slechtvalk die wijzen op een nog hogere duiksnelheid, 389 km/u. Hiermee is de slechtvalk ook het snelste dier ter wereld.

Ze behoren tot de meest voorkomende roofvogels ter wereld. Ze leven op alle continenten behalve Antarctica. De slechtvalk is een forse valk met een gemiddelde grootte van 43 cm.


Zie hier de top 10 snelste grote katachtigen ter wereld.


Geef een reactie